Πώληση μωρών στο instagram, τέσσερις συλλήψεις στην Ινδονησία

Πώληση μωρών στο instagram, τέσσερις συλλήψεις στην Ινδονησία

Η ινδονησιακή αστυνομία δήλωσε ότι εξάρθρωσε κύκλωμα πώλησης μωρών στο Instagram, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα λόγω της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στην αγορά.

Μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν ήταν ένας άνδρας 29 ετών που φέρεται να διαχειριζόταν το λογαριασμό και μια 22χρονη γυναίκα, που πιστεύεται πως έβαλε το παιδί της προς πώληση στη γνωστή πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Frans Barung Mangera δήλωσε: «Συνολικά μέχρι στιγμής συνελήφθησαν δύο άτομα από το Μπαλί, μια μαία και ένας δυνητικός αγοραστής. Η αστυνομία έπιασε επ’ αυτοφώρω το κύκλωμα την ώρα της συναλλαγής στη πόλη Σουραμπάγια στις 3 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας η γυναίκα σχεδίαζε να πουλήσει το μωρό της για 15 εκατομμύρια ρουπίες (850 ευρώ περίπου).

Κατά την στιγμή της σύλληψης βρέθηκαν επάνω στους κατηγορούμενους μια δήλωση υιοθεσίας, μετρητά χρήματα και κινητά τηλέφωνα που περιείχαν μηνύματα σχετικά με τη σχεδιαζόμενη πώληση, τα οποία φυσικά κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 15 ετών σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας των παιδιών της Ινδονησίας.

Ο λογαριασμός στο Instagram που διεξάγονταν οι πωλήσεις μωρών, ο οποίος έκλεισε τώρα, παρουσιαζόταν ως υπηρεσία που προωθούσε την “οικογενειακή ευημερία” και πως παρείχε λύσεις σε οικογενειακά προβλήματα. Επιπλέον είχε πολλές δημοσιευμένες φωτογραφίες μωρών και γυναικών με μάσκες

Η συγκεκριμένη σπείρα εκμεταλλεύονταν ειδικά τις νεαρές έγκυες γυναίκες που τις παρατούσαν οι σύντροφοι τους, κάτι που θεωρείται κοινωνικό ταμπού σε μία χώρα που είναι σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανική.

Ο λογαριασμός ανέβαζε φωτογραφίες με ιστορίες γυναικών που επέλεξαν να πουλήσουν τα αγέννητα μωρά τους για οικονομικούς λόγους, θέλοντας να τα δώσουν για υιοθεσία. Με περισσότερους από 700 ακόλουθους, ο λογαριασμός φαίνεται να ήταν ενεργός για λίγο περισσότερο από ένα έτος.

Η πιο πρόσφατη δημοσιευμένη φωτογραφία ανέβηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, η οποία παρουσίαζε ένα μωρό με την κωδική ονομασία “C86” και μάλιστα στην περιγραφή ανέφερε πως το βρέφος ήταν 1 μηνών, αρσενικό, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, και προέρχονταν από την κεντρική Ιάβα. Ενδιαφερόμενοι χρήστες του Instagram καλούνταν να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές μέσω ενός αριθμού WhatsApp.

Ένας εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε: «Η ασφάλεια της κοινότητας μας στο Instagram είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Οι πολιτικές μας απαγορεύουν σαφώς στους ανθρώπους να εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως και να διοργανώνουν ή να συντονίζουν παράνομες πράξεις στην πλατφόρμα μας, η οποία περιλαμβάνει την πώληση ανθρώπων. Όποτε πέφτει στην αντίληψή μας τέτοιου είδους αξιόποινες πράξεις καταργούμε άμεσα το περιεχόμενο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας