ΑρχικήHow toΑπομακρυσμένη εργασία των υπαλλήλων με ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών

Απομακρυσμένη εργασία των υπαλλήλων με ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών

Απομακρυσμένη εργασία των υπαλλήλων με ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών. Έφτασε ο καιρός που δεν χρειάζεται πλέον ο υπάλληλος να δουλεύει σε κάποιο συμβατικό γραφείο στους τέσσερις τοίχους, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί μέθοδοι και μοντέλα που έχουν ήδη εφαρμοστεί από επιτυχημένες εταιρείες, αυξάνοντας έτσι την αποδοτικότητα των εργαζομένων κατακόρυφα.

Οι πρόοδοι στην τεχνολογία έχουν αλλάξει δραστικά. Το μοτίβο που χρησιμοποιούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις περιλαμβάνει τηλεδιάσκεψη, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, κοινή χρήση οθόνης, παρουσία και χρήση διάφορων συσκευών επικοινωνίας όπως φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablet. Αυτό επιτρέπει την απομακρυσμένη εργασία, κάνοντας τη δουλειά μας ευκολότερη, αντί να ακολουθούμε το παλιομοδίτικο τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ενοποιημένες επικοινωνίες έχουν επιτύχει και θεωρείται πώς παίζουν καθοριστικό – κομβικό ρόλο στον αναπτυσσόμενο χώρο της τεχνολογίας των επιχειρήσεων. Εάν μια εταιρεία πρόκειται να εξουσιοδοτήσει πραγματικά τους υπαλλήλους της να εργάζονται όταν και όπου επιθυμούν, τότε η εμπειρία τους πρέπει να είναι συνεπής ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή τη συσκευή που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν.

Η εργασία σε μία καφετέρια, σε ένα τρένο ή στο γραφείο σε οποιαδήποτε συσκευή δεν πρέπει να επηρεάζει την ικανότητα κάποιου να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνος επιθυμεί. Αυτή είναι η βασική αρχή όλων των στρατηγικών ενοποιημένων επικοινωνιών.

Αλλά, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να γίνει σωστό. Οι κλασικές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, όπως τα smartphones, τα tablet και οι φορητοί υπολογιστές, αποτελούν συχνά το επίκεντρο και μπορούν να είναι οι πιο εύκολες στην ενσωμάτωση. Ωστόσο, τα παλιά συνδετικά στοιχεία του περιβάλλοντος γραφείου εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά σημαντικά για τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Οι σταθερές και οι επιτραπέζιες οθόνες μπορεί να μειώνονται σε αριθμό – η πτώση των αποστολών PC το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ήταν το ενδέκατο τρίμηνο της πτώσης σύμφωνα με την Gartner – αλλά εξακολουθούν να διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην τεχνολογία της μέσης επιχείρησης.

Για να πετύχουν οι στρατηγικές ενοποιημένων επικοινωνιών, πρέπει να επικεντρωθεί στην ενοποίηση όλων των συσκευών, φέρνοντας τις πιο παραδοσιακές μαζί με την πρωτοποριακή τεχνολογία. Και όταν η νέα τεχνολογία βρεθεί στα γραφεία μας – είτε πρόκειται για φορητά, είτε για ρομποτική – είναι σημαντικό η στρατηγική να είναι μελλοντική. Επιτύχετε σε αυτό και θα αποκομίσετε τις ανταμοιβές.

Ωστόσο, καταρχάς δεν καταλαβαίνουν όλοι πώς θα λειτουργούσε μια στρατηγική ενοποιημένων επικοινωνιών για την επιχείρησή τους. Συχνά μιλάμε με εταιρείες που στην αρχή δεν κατανοούν τα οφέλη που προσφέρονται μέσω μιας ενιαίας προσέγγισης. Κάθε ξεχωριστό χαρακτηριστικό μιας τυπικής πλατφόρμας ενοποιημένων επικοινωνιών – είτε πρόκειται για ειδοποιήσεις αναπάντητων κλήσεων που αποστέλλονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε για τηλεφωνική κλήση προς τους συναδέλφους του που βρίσκεται σε κάποια άλλο μέρος – μπορεί να μην φαίνεται ξεκάθαρα για ορισμένους. Αλλά από τη στιγμή που όλοι εργάζονται μαζί, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι πραγματικά σημαντικός.

Η ιδέα της αναθεώρησης απόψεων είναι αυτή τη στιγμή στην μόδα. Οι εμπειρογνώμονες παροτρύνουν τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν έμπνευση από την Uber και την Airbnb. Η πραγματικότητα είναι ότι το είδος της αναθεώρησης του σκεπτικού που αντιπροσωπεύει ο καθένας επιχειρηματίας ή εργαζόμενος είναι ο καθορισμός της εποχής που μπορεί να αλλάξει ολόκληρες βιομηχανίες. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να φιλοδοξεί ο μέσος επιχειρηματίας ή θα ήθελε κατ ‘ανάγκη να κάνει.

Ωστόσο, μία μικρή αναθεώρηση η οποία θα μεταφερθεί στην πράξη κι ας είναι χαμηλού επιπέδου μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη. Αντί να προσπαθήσετε να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας σας, κοιτάξτε αντ ‘αυτού τις καθημερινές σας διαδικασίες. Ελέγξτε τα και ρωτήστε γιατί τα πράγματα γίνονται όπως είναι. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο βρίσκετε τρόπους για να οδηγήσετε την αποδοτικότητα και η μεθοδικότητα που επιλέγετε θα οδηγείται σχεδόν πάντα από την τεχνολογία.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο μια σωστή στρατηγική ενοποιημένων επικοινωνιών μπορεί να είναι τόσο επιτυχημένη. Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που εργάζεστε και να κάνετε μια επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων και πελατών μια απρόσκοπτη εμπειρία.

Κατά την οικοδόμηση αυτής της στρατηγικής, είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να επιλέγουν τεχνολογία που μπορεί να ταιριάζει άψογα με τα υπάρχοντα συστήματα τους έτσι ώστε να μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις επενδύσεις τους και να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη εμπειρία για τους εσωτερικούς τους χρήστες.

Κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τους οργανισμούς να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν μια τακτική που δεν χαρακτηρίζεται από αναντιστοιχία πολύπλοκων και ασυμβίβαστων τεχνολογιών. Η διατήρηση ενός υβριδικού ενοποιημένου περιβάλλοντος επικοινωνίας, με πολλαπλούς προμηθευτές και ένα μείγμα λύσεων στο σύννεφο (cloud) επί τόπου, μπορεί να είναι δύσκολο. Απαιτεί γνώση για το πώς όλα τα διαφορετικά μέρη συνεργάζονται και ποιος πωλητής είναι υπεύθυνος για το κάθε στοιχείο, το οποίο μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και πόρους.

Αυτή η προοπτική μόνη της μπορεί να εμποδίσει πολλούς οργανισμούς να εφαρμόσουν λύσεις ενοποιημένης επικοινωνίας. Ένα άλλο κοινό μέλημα είναι το κόστος του υλικού, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται καθώς δεν είναι σε θέση να κλιμακώσουν την τεχνολογία τους όταν είναι απαραίτητο. Αυτή είναι η αιτία για την οποία υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για ελαφρύτερες λύσεις που βασίζονται σε σύννεφο, οι οποίες είναι ευέλικτες και κλιμακούμενες και μπορούν να αναβαθμιστούν με ελάχιστο κόστος όταν είναι απαραίτητο.

Έχοντας πάντα στην άκρη μια ευέλικτη λύση είναι εξαιρετικά σημαντική για να ανταπεξέλθετε σε σε δύσκολη στιγμή. Η ιδέα ενός παραδοσιακού χώρου εργασίας έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία δεκαετία και αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να προβλέψουν πόρους που θα χρειαστούν σε πέντε ή δέκα χρόνια. Η ευελιξία της υποδομής σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο και να συνεργαστεί σε πραγματικό χρόνο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι υπάλληλοί της ή τη συσκευή χρησιμοποιούν.

Η διατήρηση μιας πραγματικά ενοποιημένης, κλιμακούμενης λύσης μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τον πελάτη. Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε και παρέχοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία και εξυπηρέτηση των χρηστών, είτε είναι μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω μιας εφαρμογής, σημαίνει ότι οι πελάτες θα γνωρίζουν ότι θα έχουν συνεπή υπηρεσία κάθε φορά. Μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι το αρχείο και οι προηγούμενες συνομιλίες τους με την εταιρεία είναι διαθέσιμες, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος για να ασχοληθεί μαζί τους, αλλά η εμπειρία τους θα βελτιωθεί.

Για τους συναδέλφους, η σωστή συνεργασία – ανεξάρτητα από το χρόνο ή την τοποθεσία – θα είναι δυνατή. Οι βιντεοκλήσεις, η κοινή χρήση οθόνης ή η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων δεν θα παραμεληθούν, ούτε θα μεταφερθούν υπέρ ενός απλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλες αυτές οι επιλογές θα είναι εκεί σε ένα πιάτο είτε βρίσκονται στο γραφείο είτε σε κίνηση. Το να τους δίνεται η δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως – εξίσου επιτυχώς όσο θα μπορούσαν στο γραφείο – αναμφίβολα θα βελτιώσει το ηθικό και θα αποτελέσει πρόσθετο κίνητρο για τους πιθανούς νέους συνεργάτες.

Η σωστή λύση ενοποιημένων επικοινωνιών θα επιτρέψει επίσης στα τμήματα πληροφορικής να επωφεληθούν από τον πλήρη έλεγχο και την ορατότητα όλων των χρηστών και των συσκευών, καθιστώντας την υποστήριξη πολύ πιο απλή.

Οι διαφορετικές βιομηχανίες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της τεχνολογικής ωριμότητας και οι επιχειρήσεις εντός αυτών των βιομηχανιών μπορούν να βρίσκονται σε άκρως διαφορετικές θέσεις. Ωστόσο, οι ενοποιημένες επικοινωνίες είναι ένας τομέας που, εάν εκτελεστεί σωστά, θα αποδώσει κέρδη από εμπορική άποψη. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη όλες τις συσκευές της επόμενης γενιάς και δείτε τι εξοικονόμηση απόδοσης θα μπορούσατε να έχετε περικλείοντας όλες τις επικοινωνίες σας σε ένα ενιαίο σύστημα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166