Ascension (2014) μίνι τηλεοπτική σειρά. Άποψη

Ascension (2014) μίνι τηλεοπτική σειρά. Άποψη

Το SyFy είναι γνωστό για πολλές ταινίες και σειρές όπως το Sharknado, το Battlestar Galactica αλλά και νεότερες όπως το Defiance και το Helix. Τον Δεκέμβρη του 2014, το κανάλι μετέδωσε την νέα του μίνι σειρά με τίτλο Ascension.

Το Ascension ξεκινά με μία υπόθεση. Τι θα είχε συμβεί αν το Project Orion, ένα ερευνητικό πρόγραμμα της δεκαετίας του 50 για την εκτόξευση ενός διαπλανητικού διαστημόπλοιου είχε τελικά μυστικά επιτύχει; Το τεράστιο διαστημόπλοιο, σύμφωνα με την ιστορία , είχε ως αποστολή να μας πάει στον Κρόνο σε 5 χρόνια. Το φιλόδοξο Project Orion δυστυχώς εγκαταλείφθηκε από τη NASA και ξεχάστηκε. Στην σειρά επιστημονικής φαντασίας του SyFy όμως δεν εγκαταλείφθηκε.

Το 1963, 350 άνθρωποι έφυγαν για ένα ταξίδι διάρκειας 100 χρόνων με προορισμό ένα διαφορετικό ηλιακό σύστημα, άγνωστο σε όλους εκτός των υπευθύνων του προγράμματος. Μετά από 50 χρόνια, η πρώτη γενιά έχει φύγει από τη ζωή και οι απόγονοι τους συνεχίζουν το ταξίδι το οποίο δεν επέλεξαν ποτέ.

Ζουν σε μια κοινωνία που δεν γνώρισε ποτέ τον φεμινισμό, τα παιδιά των λουλουδιών, τους δίδυμους πύργους. Η τηλεόραση, η μουσική και τα ρούχα τους έχουν μείνει 50 χρόνια πίσω. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στα ανώτερα στρώματα αλλά και αυτοί που ζουν στα χαμηλά. Το δικαίωμα της γέννησης στο πλοίο είναι αποτέλεσμα μιας κλήρωσης ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ιστορία ξεκινά με την δολοφονία μιας κοπέλας που θα είναι και η πρώτη δολοφονία σε 50 χρόνια αποκαλύπτοντας πως υπάρχει αμφισβήτηση από πολλούς για την αποστολή τους.

Η σειρά είναι αρκετά καλογυρισμένη θυμίζοντας την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του Battlestar Galactica χωρίς όμως να φτάνει την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και το βάθος της ιστορίας του. Είναι μια καλή προσπάθεια αναγέννησης του καναλιού και μια υπόσχεση για το μέλλον. Δυστυχώς υπάρχουν κάποια κενά στην πλοκή της ιστορίας (που μπορεί να αποδίδονται και σε κακό μοντάζ) και έλλειψη χαρακτήρων που μπορείς να θαυμάσεις ή να ταυτιστείς. Η Tricia Helfer ξεχωρίζει αλλά οι συγκρίσεις με τον ρόλο της στο Battlestar Galactica είναι αναπόφευκτες.

Το κανάλι μετέδωσε 3 δίωρα επεισόδια και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αν θα υπάρξει συνέχεια. Φυσικά και υπάρχει ένα τεράστιο cliffhanger στο τέλος που υπόσχεται πολλά.

Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά δεδομένου ότι δεν έχω κρύψει ποτέ την αγάπη μου στις σειρές επιστημονικής φαντασίας. Must see λοιπόν και fingers crossed για να υπάρξει και συνέχεια.

Δείτε παρακάτω το trailer της μίνι τηλεοπτικής σειράς «Ascension» που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2014:

Προηγούμενο άρθροRenault μοντέλα. Η λίστα που εγώ ξεχώρισα
Επόμενο άρθροΩραίος καιρός σήμερα, ε;
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας