Ασημένιες τρίχες, γκριζομάλληδες και γοητευτικοί άνδρες

Ασημένιες τρίχες, γκριζομάλληδες και γοητευτικοί άνδρες

Τα κακά νέα είναι ότι μεγαλώνουμε. Τα καλά ότι περνάμε στην κατηγορία silver fox, που στην αργκό σημαίνει «γοητευτικός άντρας που έχει γκριζάρει». Ένδειξη ωριμότητας, γοητείας και σοφίας, τα γκρίζα μαλλιά είναι σήμα κατατεθέν πολλών εμβληματικών αντρών, από τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον Τζορτζ Κλούνι ώς τον Βενσάν Κασέλ.

Στην αρχή, είναι μόνο μερικές γκρίζες τρίχες –δεν ενοχλούμαστε. Μετά, όμως, πολλαπλασιάζονται όπως τους αρέσει. Εχουμε, δηλαδή, το φαινόμενο του να γκριζάρουν τοπικά τα μαλλιά, π.χ. στους πλαϊνούς κροτάφους ή σε μια συγκεκριμένη τούφα, να δημιουργείται ένα εφέ που θυμίζει ανταύγειες ή να ασπρίζουμε εντελώς.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, καλό είναι να μην αφήνουμε τα μαλλιά μας πολύ μακριά, καθώς και να χρησιμοποιούμε ειδικά σαμπουάν για γκρίζα μαλλιά, τα οποία αφαιρούν κιτρινίλες και αφήνουν ένα argenté φόντο, που δένει με τα υπόλοιπα μαλλιά. Ακόμη, υπάρχουν προϊόντα ειδικά για τους άντρες, που χαρίζουν φυσική κάλυψη χωρίς να είναι βαφές και δίνουν ένα αποτέλεσμα που θυμίζει σκονισμένο λευκό. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιούν όλο και πιο πολλοί άντρες. Ευτυχώς, πάντως, ελάχιστοι είναι εκείνοι που βάφουν πλέον τα μαλλιά τους, και έτσι έχει εκλείψει το φαινόμενο των «κομοδινί» αποχρώσεων του παρελθόντος.

Όσον αφορά το στυλ των γκρίζων μαλλιών, κάθε άντρας μπορεί να βρει το κόψιμο και το styling που του ταιριάζει, είτε πρόκειται για εναλλακτικό, σοφιστικέ ή κλασικό τύπο. Εκτός από τα πολύ μακριά μαλλιά, που δεν ταιριάζουν σε γκριζομάλληδες, πολλά είναι τα κουρέματα που μπορούν να υιοθετήσουν οι άντρες που έχουν γκριζάρει. Το ημίμακρο μήκος με τα μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω, για παράδειγμα –στυλ που έχει υιοθετήσει και ο Τζεφ Μπρίτζες. Η κλασική χωρίστρα στο πλάι, όπου τα πλαϊνά μαλλιά κόβονται αρκετά κοντά, με μεγαλύτερο μήκος στο επάνω μέρος του κεφαλιού –αγαπημένο χτένισμα του Τζορτζ Κλούνι. Ή, τέλος, τα «καρφάκια», του John Slattery των Μad Men, όπου τα μαλλιά κόβονται κοντά και χτενίζονται προς τα πάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας