Αστρονόμοι εντόπισαν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μαύρη τρύπα, τύπου κβάζαρ

Αστρονόμοι εντόπισαν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μαύρη τρύπα, τύπου κβάζαρ

Αστρονόμοι εντόπισαν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μαύρη τρύπα, τύπου κβάζαρ.

Οι αστρονόμοι στην ANU έχουν βρει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μαύρη τρύπα που είναι γνωστή στο Σύμπαν και την περιγράφουν ως ένα τέρας που καταβροχίζει μια μάζα ισοδύναμη με τον ήλιο μας, κάθε δύο μέρες.

Ο Δρ Wolf δήλωσε ότι η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτή την πρόσφατα ανακαλυφθείσα υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, τύπου κβάζαρ, ήταν ως επί το πλείστον υπεριώδες φως, αλλά επίσης ακτινοβολούσε και ακτίνες Χ.

«Αν υποθέσουμε ότι αυτό το τέρας ήταν στο επίκεντρο του Γαλαξία μας, αυτό θα καθιστούσε αδύνατη τη ζωή στη Γη με τις τεράστιες ποσότητες ακτίνων Χ που προέρχονται από αυτό», ανέφερε ο προαναφερόμενος.

Το τηλεσκόπιο SkyMapper στο Παρατηρητήριο ANU Siding Spring Observatory ανίχνευσε αυτό το φως από τιςυπέρυθρες ακτίνες, καθώς τα φωτεινά κύματα είχαν μετατοπιστεί δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

«Καθώς το Σύμπαν επεκτείνεται, ο χώρος διευρύνεται, αυτό έχει την ιδιότητα να απλώνει τα φωτεινά κύματα και να αλλάζει το χρώμα τους», δήλωσε ο Δρ Wolf.

«Αυτές οι μεγάλες και ταχέως αναπτυσσόμενες μαύρες τρύπες είναι εξαιρετικά σπάνιες και τις αναζητούμε με το SkyMapper εδώ και αρκετούς μήνες. Ο δορυφόρος Gaia της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, ο οποίος μετρά τις μικροσκοπικές κινήσεις των ουράνιων αντικειμένων, μας βοήθησε να βρούμε αυτή την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα», υπογράμμισε ο Δρ Wolf.

Ο Δρ Wolf δήλωσε ότι ο δορυφόρος Gaia επιβεβαίωσε ότι το αντικείμενο που βρήκαν ήταν ακίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν πολύ μακριά και πολύ πιθανόν να είναι ένα πολύ μεγάλο κβάζαρ.

Η ανακάλυψη της νέας υπερμεγέθης μαύρης τρύπας επιβεβαιώθηκε με τη χρήση του φασματογράφου στο τηλεσκόπιο ANU 2,3 μέτρων με τη διάσπαση των χρωμάτων σε φασματικές γραμμές.

«Δεν γνωρίζουμε πώς αυτό έφτασε να γίνει τόσο μεγάλο, και δεν ξέρουμε επακριβώς ι είναι αυτό που το κάνει να αυξάνεται διαρκώς. Ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχουμε βάλει είναι να εντοπίσουμε ακόμα ταχύτερα αναπτυσσόμενες μαύρες τρύπες», τόνισε ο Δρ Wolf.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας