Η Microsoft παρουσίασε το Xbox Adaptive Controller για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η Microsoft παρουσίασε το Xbox Adaptive Controller για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η Microsoft παρουσίασε το Xbox Adaptive Controller για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Microsoft αποκάλυψε με ιδιαίτερη χαρά ένα χειριστήριο βιντεοπαιχνιδιών που επιτρέπει στους παίκτες με αναπηρίες να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Αυτή η σπουδαία προσπάθεια είναι μέρος ενός αυξανόμενου κινήματος που επιδιώκει να καταστεί η τεχνολογία προσιτή (όχι μόνο οικονομικά) για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη, χάρη στο νέο χειριστήριο Xbox Adaptive Controller.

Ο Mike Luckett ένα άτομο που υπέστη τραυματισμό σοβαρό τραυματισμό στο νωτιαίο μυελό μετά από ένα μοτοσικλετιστικό ατύχημα το 2011. Αυτός ο τραυματισμός τον άφησε τετραπληγικό και και πρακτικά πλέον δεν θα μπορούσε να παίζει ξανά τα αγαπημένα του βιντεοπαιχνίδια ως παίκτης, καθώς τα χέρια του δεν είχαν την ικανότητα να κάνουν πολλές κινήσεις.

Αλλά μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Warfighter Engaged, ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους στο εργαστήριο της Inclusive Technologies της Microsoft . Και σήμερα, μετά από σκληρή δουλειά η εταιρεία αποκάλυψε το νέο χειριστήριο Xbox Adaptive Controller, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες με αναπηρίες, όπως ο Luckett, να παίξουν παιχνίδια τόσο στο Xbox One, όσο και στους Windows PC.

Το χειριστήριο Xbox Adaptive Controller θα πωλείται για 100 δολάρια, και στην πραγματικότητα αρκετοί ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως ένα λειτουργικό ελεγκτή, και κατά συνέπεια τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα θα αρχίσουν να απολαμβάνουν πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αδύνατο.

«Κατά το σχεδιασμό αυτού του χειριστηρίου θέλαμε να προχωρήσουμε παρακάμπτοντας τους συμβατικούς περιορισμούς, και αντί να στοχεύουμε στην πλειοψηφία ή το 80%, στραφήκαμε προς τα ουσιώδη αποτελέσματα», ένα μέλος της ομάδας που δημιούργησε αυτό το σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα. «Το 9% του πληθυσμού έχει κάποιου είδους αναπηρία στις ΗΠΑ. Είκοσι έξι χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάποιο άκρο κάθε χρόνο, και δεκατρία εκατομμύρια άτομα σπάζουν ένα χέρι. Οπότε αυτή ήταν η ιδανική στιγμή για να τιμήσουμε αυτή την ειδική μερίδα του πληθυσμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας