Ατσάλινος στο Γραφείο

Ατσάλινος στο Γραφείο

Νομίζεις ότι οι κυνηγοί καρχαριών και οι καθαριστές πυρηνικών αντιδραστήρων τα βρίσκουν δύσκολα; Κινδύνους αντιμετωπίζουν και οι κουρσάροι των γραφείων, και δεν εννοούμε τους συναδέλφους τους. Το Texnologia.Net σου παρουσιάζει τους κινδύνους και πως να γίνεις ατσάλινος στο γραφείο σου.

Κάθεσαι στο γραφείο σου όλη μέρα

Επαγγελματικός κίνδυνος: Θρόμβωση

Έρευνα του Ιατρικού Ινστιτούτου της Νέας Ζηλανδίας βρήκε ότι το 34% των ανθρώπων που είχαν θρόμβους στα πόδια ή στους πνεύμονές τους περνούσαν την ημέρα τους καθιστοί. Αν κάθεσαι όλη μέρα, οι μύες σου δεν μαλάζουν τις φλέβες και δεν μειώνουν τη ροή του αίματος, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί θρομβώσεις.

Φτιάξ’ το: Κάνε μια βόλτα στο γραφείο κάθε δύο ώρες. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις βρήκε ότι οι βόλτες αυξάνουν τη νοητική δύναμη. Επίσης, μπορεί να βρεις κοπέλα ή πληροφορίες που θα βοηθήσουν την καριέρα σου.

Πάρα πολλά επαγγελματικά ταξίδια

Επαγγελματικός κίνδυνος: Κατάθλιψη

Άρθρο του επιστημονικού περιοδικού Lancet ανέφερε ότι οι συχνοί ταξιδιώτες ήταν πιο επιρρεπείς σε ψυχωσικά επεισόδια. «Τα ταξίδια διαταράσσουν το εσωτερικό ρολόι κι αν είναι ενισχυμένα από κοινωνική απομόνωση και πολιτισμικές διαφορές, μπορούν να επιφέρουν ή να χειροτερεύσουν την κατάθλιψη» λέει ο ψυχολόγος Jonathan Bricker.

Φτιάξ’ το: Κάνε 30 λεπτά αερόβια άσκηση πριν και μετά την πτήση. Η άσκηση μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης στα μισά, σύμφωνα με έρευνα στο American Journal of Preventive Medicine.

Τηλέφωνο σκουλαρίκι

Επαγγελματικός κίνδυνος: Πόνοι στους ώμους

Το 46% των υπαλλήλων γραφείου είχε πιασμένους ώμους, όπως ανέφερε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Spine Journal. «Ο πόνος στη βάση του λαιμού σημαίνει ότι σκύβεις για να δεις την οθόνη. Πόνος στο πλάι του λαιμού σημαίνει ότι τον λυγίζεις για να κρατήσεις το τηλέφωνο στον ώμο σου» λέει ο ερευνητής από το Cornell Alan Hedge.

Φτιάξ’ το: Βάλε την οθόνη στο ύψος των ματιών σου και δοκίμασε ένα ασύρματο ακουστικό.

Ο αέρας γύρω σου

Επαγγελματικός κίνδυνος: Ασθμα

Σε ισπανική έρευνα, οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας βρέθηκε ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος, που οφείλεται σε αερομεταφερόμενα φάρμακα και στη σκόνη στα αποστειρωμένα λαστιχένια γάντια. Μη νομίζεις ότι γλίτωσες επειδή δεν πέρασες στην ιατρική. «Η σκόνη και η μούχλα σε πολλά γραφεία μπορούν επίσης να προκαλέσουν άσθμα» λέει ο Jonathan Parsons καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Φτιάξ’ το: Κράτα το γραφείο σου καθαρό και χωρίς σκόνη και σιγουρέψου ότι ο εξαερισμός δεν είναι μπλοκαρισμένος ή χαλασμένος.

Γυναίκες

Επαγγελματικός κίνδυνος: Υπερμικρόβια

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας βρήκαν ότι τα γραφεία των γυναικών έχουν διπλάσια βακτήρια από αυτά των αντρών και ότι 1 στα 15 αναπτύσσει το υπερμικρόβιο MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη). Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι το επιλήψιμο στο γραφείο της. «Μόνο και μόνο αν το αγγίξεις, αρκεί για να μολυνθείς» λέει ο συγγραφέας της έρευνας Charles Gerpa.

Φτιάξ’ το: Καθάρισε και απολύμανε ολόκληρο το γραφείο σου κάθε εβδομάδα.Και μην ξεχνάς ότι ένα τακτοποιημένο γραφείο βελτιώνει τη γνώμη των άλλων για σένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας