ΑρχικήΔιαδίκτυοΑυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία εξέθεσε χιλιάδες προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων της

Αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία εξέθεσε χιλιάδες προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων της

Αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία εξέθεσε χιλιάδες προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων της.

Το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Αυστραλίας έχει ειδοποιήσει χιλιάδες σημερινούς και πρώην υπαλλήλους ότι τα προσωπικά και τα οικονομικά τους δεδομένα παραβιάστηκαν και εκτέθηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το τμήμα έστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 8.500 εργαζόμενους που τους κοινοποιούσε το γεγονός του χακαρίσματος σχετικά με το προσωπικό τους προφίλ στο σύστημα διαχείρισης των πιστωτικών καρτών του τμήματος πριν από το 2016, ανέφερε ο Guardian για πρώτη φορά.

Τα χακαρισμενα δεδομένα που εκτέθηκαν στο διαδίκτυο περιλάμβαναν ονοματεπώνυμα, ονόματα χρηστών, αριθμούς τηλεφώνου εργασίας, ηλεκτρονικά μηνύματα εργασίας, κωδικούς πρόσβασης για είσοδο στο σύστημα, αριθμό υπηρεσιών της κυβέρνησης της Αυστραλίας, πληροφορίες πιστωτικών καρτών, κι άλλες σπουδές σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας.

Τα δεδομένα τα διαχειρίζονταν ένα τρίτο συμβαλλόμενο μέρος που ονομάζεται Business Information Services (BIS). Ένας εκπρόσωπος του DSS είπε στον Guardian Australia ότι τα ευαίσθητα δεδομένα παρέμειναν εκτεθειμένα από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017. Οι αυτές οι πληροφορίες χρονολογούνται και αφορούσαν την περίοδο από το 2004 έως το 2015.

Η Διεύθυνση Σήμανσης της Αυστραλίας ενημέρωσε το DSS για τη διαρροή δεδομένων στις 3 Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166