ΑρχικήΟχήματαΗ συγχώνευση της Uber με τη Yandex.taxi πήρε την έγκριση από τη...

Η συγχώνευση της Uber με τη Yandex.taxi πήρε την έγκριση από τη Ρωσία

Η συγχώνευση της Uber με τη Yandex.taxi πήρε την έγκριση από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η συγχώνευση της Uber με την εταιρία Yandex στην Ανατολική Ευρώπη είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της, αφού πήρε το πράσινο φως από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξάλειψης του Μονοπωλίου (FAS) της Ρωσίας.

Το Λευκορωσικό Υπουργείο Αντιμονοπωλιακών Κανονισμών ενέκρινε επίσης την παρούσα συμφωνία, αφήνοντας το ρυθμιστικό όργανο του Καζακστάν ως το τελευταίο βασικό εμπόδιο ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τον Ιούλιο, η Uber και η Yandex ανακοίνωσαν τα σχέδια συγχώνευσης, τα οποία περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας αυτόνομης εταιρείας που συνδυάζει τις υπηρεσίες επιμερισμού των δύο τεχνολογιών. Η υπηρεσία αυτή θα στοχεύει τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και τη Γεωργία – αλλά όχι την Ουκρανία . Η Uber θα συμπεριλάβει επίσης την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων UberEats ως μέρος της συνδυασμένης εταιρείας.

Δεν είναι ακόμα σαφές ποιο θα είναι το όνομα της νέας επιχείρησης, αλλά για τώρα η οντότητα αναφέρεται ως NewCo και η ιδιοκτησία της θα διανεμηθεί μεταξύ της Yandex (59,3%), της Uber (36,6% της Uber) και των εργαζομένων (4,1%). Ωστόσο, όσον αφορά τις άμεσες οικονομικές επενδύσεις, η Uber έχει ρίξει σε αυτό το έργο 225 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Yandex έριξε μόνο 100 εκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας το γεγονός ότι η Yandex κατέχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στην τοπική αγορά.

Υποθέτοντας ότι όλα τα απομένοντα εμπόδια θα έχουν καθοριστεί πολύ σύντομα, η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει τον Ιανουάριο του 2018.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166