Αυτή η βιταμίνη μπορεί να σας βοηθήσει να θυμηθείτε τα όνειρα σας

Αυτή η βιταμίνη μπορεί να σας βοηθήσει να θυμηθείτε τα όνειρα σας

Αυτή η βιταμίνη μπορεί να σας βοηθήσει να θυμηθείτε τα όνειρα σας.

Είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που ονειρεύονται κάθε βράδυ. Δεν ξέρω αν είναι επειδή έχω υπερβολική φαντασία ή οφείλεται στη μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης που κάνω καθημερινά, αλλά είναι γεγονός πως δεν θυμάμαι το όνειρο που είδα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η λήψη μιας συγκεκριμένης βιταμίνης θα μπορούσε να σας βοηθήσει να θυμηθείτε τα όνειρα που πιθανόν να μην θυμάστε.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Perceptual and Motor Skills , διαπίστωσε ότι η λήψη υψηλών δόσεων συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6 πριν πάτε για ύπνο βοήθησε τους ανθρώπους να θυμηθούν τα όνειρά τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας χρησιμοποίησαν για την έρευνά τους 100 άτομα, τα μισά από τα οποία έλαβαν 240mg βιταμίνης Β6 σε μορφή χαπιού για πέντε συνεχόμενες ημέρες, ενώ το άλλο μισό πήρε ένα εικονικό φάρμακο που υποτίθεται ότι ήταν συγκεκριμένη βιταμίνη.

Παρόλο που η συγκεκριμένη έρευνα θεωρούνται μικρής κλίμακας, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι πήραν τις βιταμίνες είχαν τη δυνατότητα να θυμηθούν με αποδοτικότερο τρόπο τα όνειρά τους από ότι εκείνα τα άτομα που ανήκαν στην ομάδα που έκαναν πρόσληψη της εικονικής βιταμίνης. (Παρεπιπτόντως καμία ομάδα δεν γνώριζε τι πήρε).

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τις εμπειρίες τους αναφορικά με τα όνειρα “λέγοντας πως ήταν πιο ξεκάθαρα και πιο ευχάριστα” και ήταν βέβαιοι πως δεν ξέχασαν κάποιο μέρος από το όνειρο τους

Ένας άλλος είπε: Τα όνειρά μου ήταν πιο αληθινά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές.

Ο συγγραφέας της μελέτης, Denholm Aspy από την Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, πρόσθεσε: Ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει μελετηθεί η επίδραση της βιταμίνης Β6 και άλλων βιταμινών του συμπλέγματος της βιταμίνης Β που σχετίζεται με τα όνειρα, σε μία ομάδα με διαφορετικά άτομα.

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου έξι χρόνια από τη ζωή του στα όνειρα, σύμφωνα με τον Aspy, που σημαίνει ότι αν προσπαθήσουμε να τα ελέγξουμε, θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε πιο παραγωγικά και για καλό σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας