Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών συμβουλεύει την Κένυα να χρησιμοποιήσει blockchain κατά της διαφθοράς

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών συμβουλεύει την Κένυα να χρησιμοποιήσει blockchain κατά της διαφθοράς

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να βοηθήσει χώρες, όπως η Κένυα να σταματήσουν να χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια από την διαφθορά, σύμφωνα με τον David Robinson, ανώτατο αξιωματούχο στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (United Nations Office on Drugs and Crime).

Ο David Robinson πιστεύει ότι οι νέες τεχνολογίες όπως το blockchain θα δώσουν τα εφόδια στην Κένυα να καταπολεμήσει την κυβερνητική διαφθορά και άλλα οικονομικά εγκλήματα, διότι οι λύσεις που βασίζονται στο blockchain μπορούν να παρέχουν πλήρη ιχνηλασιμότητα των συναλλαγών, δηλαδή φαίνεται η διαδρομή του αποστολέα και του λήπτη των χρημάτων, προστατεύοντας έτσι το το δημόσιο και τραπεζικό σύστημα από απάτες και πλαστογραφία.

Ο Robinson εκτιμά ότι το blockchain είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την αύξηση της εμπιστοσύνης σε ένα κράτος δικαίου, αφού όλες οι συναλλαγές που καταγράφονται σε τούτο το σύστημα δεν δύναται να διαγραφούν ή αλλοιωθούν από κανένα, κάτι που συνεπάγεται πως θα υπάρχει πλήρη διαφάνεια σε οποιαδήποτε δοσοληψία, ενώ οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί θα είναι διαθέσιμες προς έλεγχο από τον οποιοδήποτε πολίτη που επιθυμεί να τις ελέγξει σε ένα δημόσιο αποθετήριο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κένυα χάνει έως και το ένα τρίτο του οικονομικού προϋπολογισμού της από τη διαφθορά κάθε χρόνο λόγω έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού και προηγμένων συστημάτων για την καταπολέμηση διαφόρων οικονομικών εγκλημάτων. Η αποτυχία παρακολούθησης περιπτώσεων διαφθοράς ωθεί την συγκεκριμένη αφρικανική χώρα να χάνει έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως σε βάθος χρόνου, για παράδειγμα σε 10 χρόνια, αυτό το ποσό φτάνει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν τόσο την τεχνολογία blockchain όσο και τα κρυπτονομίσματα ως δυνητικά εργαλεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας δημοσίευσε μια έκθεση που αναλύει τη χρήση του blockchain για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τον Ιούλιο, ο πρόεδρος της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς του Καζακστάν κάλεσε το κράτος να αναπτύξει ένα εθνικό ψηφιακό νόμισμα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας