ΑρχικήΕφαρμογέςBankbot malware εμφανίστηκε στο Play Store σε εφαρμογές, όπως φακοί και πασιέντζα

Bankbot malware εμφανίστηκε στο Play Store σε εφαρμογές, όπως φακοί και πασιέντζα

Bankbot malware εμφανίστηκε στο Play Store σε εφαρμογές, όπως φακοί και πασιέντζα.

Οι ερευνητές στον τομέα της ασφάλειας του διαδικτύου ανακάλυψαν ότι το περιβόητο κακόβουλο τραπεζικό λογισμικό BankBot malware έχει ξανά εγκατασταθεί στο κατάστημα Google Play Store, και είναι καλά κρυμμένο σε φαινομενικά αξιόπιστες εφαρμογές, όπως φακοί και πασιέντζα. Σύμφωνα με νέα έκθεση από τις εταιρείες Avast, ESET και SfyLabs, χιλιάδες χρήστες Android έχουν μολυνθεί από νέες εκδόσεις του κακόβουλου Trojan τους τελευταίους μήνες.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η τελευταία έκδοση αυτού του εξαιρετικά επικίνδυνου BankBot , εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Google Play Store στις 13 Οκτωβρίου. Ωστόσο στην παρούσα φάση αποδείχθηκε ότι είναι καλά συγκεκαλυμμένο, αφού κρύβεται σε διάφορες εφαρμογές υπεράνω υποψίας. Ορισμένες από τις μολυσμένες εφαρμογές περιλαμβάνουν το “Tornado FlashLight”, το “Lamp For DarkNess” και το “Sea FlashLight”.

Στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου, το κακόβουλο λογισμικό βρέθηκε να είναι ενσωματωμένο σε μια εφαρμογή καθαρισμού (αρχείων και cookies) του smartphone και σε πολλές εφαρμογές παιχνιδιών.

Μόλις γίνει η λήψη της μολυσμένης εφαρμογής, το Bankbot malware ενεργοποιεί και ελέγχει τι άλλες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή και αποκτά πλέον πλήρη έλεγχο. Αυτό μπορεί πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης είναι στο έλεος των χάκερς.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει ήδη χτυπήσει τους τραπεζικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τις Φιλιππίνες και τη Σιγκαπούρη.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166