ΑρχικήSmartphonesΗ Google παρακολουθεί την τοποθεσία των χρηστών Android, ακόμη και χωρίς κάρτας...

Η Google παρακολουθεί την τοποθεσία των χρηστών Android, ακόμη και χωρίς κάρτας Sim

Η Google παρακολουθεί την τοποθεσία των χρηστών Android, ακόμη και χωρίς κάρτας Sim.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας χρηστών από τηλέφωνα που εκτελούν το λογισμικό Android, ακόμη και όταν οι υπηρεσίες εντοπισμού της συσκευής έχουν απενεργοποιηθεί. Η εταιρεία συλλέγει τέτοιου είδους δεδομένα από τους χρήστες Android από τις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με έρευνα της Quart, η Google συλλέγει πληροφορίες από τα τηλέφωνα Android που δίνουν το στίγμα τους μέσω των κοντινότερων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και έπειτα αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται πίσω στην Google, επιτρέποντας στην εταιρεία να παρακολουθεί κατά προσέγγιση τις τοποθεσίες και τις κινήσεις των χρηστών μέσω αυτής της διαδικασίας. Αυτό συμβαίνει όταν το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο Wi-Fi, ακόμα κι αν έχουν απενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες τοποθεσίας.

Το πιο περίεργο όλων είναι ότι τα στοιχεία συνεχίζουν να συλλέγονται ακόμα κι αν μια συσκευή έχει επαναφερθεί στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις, επίσης ακόμη κι αν δεν έχει εγκατασταθεί ούτε μία εφαρμογή στο smartphone ή δεν υπάρχει κάρτα SIM εγκατεστημένη στο τηλέφωνο, αρκεί το τηλέφωνο να είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Η μελέτη επισημαίνει το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κανένας τρόπος για τους χρήστες για να αποφύγουν αυτή την ύπουλη πρακτική.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Quartz ότι οι διευθύνσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας αποστέλλονται στο σύστημα που χρησιμοποιεί η Google για τη διαχείριση ειδοποιήσεων και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα Android για τους τελευταίους 11 μήνες. Ωστόσο, τα δεδομένα που συλλέχθηκαν ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν ή αποθηκεύτηκαν για δόλιο σκοπό, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τους κώδικες Cell ID ως ένα πρόσθετο σήμα για να βελτιώσουμε περαιτέρω την ταχύτητα και την απόδοση της παράδοσης μηνυμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google σε δήλωση του. «Ωστόσο, ποτέ δεν ενσωματώσαμε το Cell ID στο σύστημα συγχρονισμού του δικτύου μας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166