Μπουφές Εκτός Έδρας

Μπουφές Εκτός Έδρας

Βρέθηκες μπροστά σε ένα τραπέζι, που θα μπορούσε να έχει βγει από την εγκυκλοπαίδεια της γεύσης. Νομίζεις ότι έχεις μία μόνο επιλογή; Δηλαδή να πάρεις κιλά; Κάνεις λάθος και στο επιβεβαιώνει το Texnologia.Net. Διάβασε το γιατί.

Έχεις αρχίσει δίαιτα εδώ κι ένα μήνα και τα πας καλά. Οσο όμως πλησιάζουν οι γιορτές τόσο ανησυχείς ότι θα χαλάσεις την προσπάθεια που έκανες έως σήμερα. Πολλά άτομα παίρνουν αυτήν την περίοδο ό,τι κιλά έχασαν και φτάνουν σε σημείο να ξεκινούν πάλι από την αρχή με τον καινούργιο χρόνο. Το τι τρως σπίτι σου μπορείς να το ελέγξεις. Τι γίνεται όμως όταν είσαι έξω ή καλεσμένος; Πολλές φορές αναγκάζεσαι να φας χωρίς να το θες. Με μερικές στρατηγικές μπορείς να είσαι εντάξει, και με τον οικοδεσπότη, και με τη ζυγαριά σου.

Σνόμπαρε

Αν δεν σου αρέσει το φαγητό, μην το φας. Κοίτα τον μπουφέ ή το τραπέζι, ξεχώρισε τα φαγητά που σου αρέσουν και ξέχνα αυτά που μπορείς να βρεις κάθε μέρα. Μην αισθάνεσαι ότι έχεις την υποχρέωση να δοκιμάσεις τα πάντα. Βρες αυτά που θες κι απόλαυσέ τα.

Ρίξε Πρώτα μια Ματιά

Οταν φτάσεις στο πάρτι, πιες ένα ποτήρι νερό και περίμενε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν αρχίσεις τα ποτά και τα φαγητά. Αυτό θα σου δώσει χρόνο να χαλαρώσεις, να δεις ποιος είναι εκεί και τι υπάρχει για φαΐ. Μην ξεχνάς ότι ένας μπουφές είναι βασικά μία πρόσκληση να φας όσο θες (και μπορείς). Αν δεν προσέξεις και δεν κάνεις έξυπνες επιλογές, τότε όντως θα φας όσο θες.

Απόφυγε την Ποικιλία

Οταν είσαι σε έναν μπουφέ, βάλε μόνο δύο είδη φαγητού στο πιάτο σου. Μπορείς να επιστρέψεις στον μπουφέ όσες φορές θες, αλλά βάλε στο πιάτο κάθε φορά μόνο δύο πράγματα. Βασικά, η ποικιλία σε γεύσεις ενεργοποιεί την όρεξη κι αν περιοριστείς σε δύο φαγητά τη φορά, τότε θα έχεις καλύτερο έλεγχο από ό,τι να τρως είκοσι διαφορετικές γεύσεις.

Αλλαξέ το

Περιόρισε την ποσότητα που πίνεις -και τις θερμίδες- με αυτόν τον τρόπο: πίνε ένα οινοπνευματώδες ποτό κι ένα μη οινοπνευματώδες εναλλάξ. Ποτέ μην πίνεις δύο οινοπνευματώδη ποτά στη σειρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας