ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesCall of Duty: WWII καλεί τους παίκτες να μάθουν την ιστορία του...

Call of Duty: WWII καλεί τους παίκτες να μάθουν την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Call of Duty: WWII καλεί τους παίκτες να μάθουν την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Call of Duty:WWII θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για μια νέα γενιά νέων ανθρώπων να μάθουν την ιστορία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Οι Activision και οι developers Sledgehammer Games ενίσχυσαν το σημείο αυτό με ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε σήμερα σε συνεργασία με τον ιστορικό του παιχνιδιού, Marty Morgan, μιλώντας για τη σημασία του πολέμου στη σύγχρονη ιστορία.

Οι προηγούμενες γενιές έμαθαν για τις θυσίες που έκαναν οι πρόγονοί μας κατά τη διάρκεια του πολέμου, μιλώντας σε βετεράνους, στο σχολείο ή σε ταινίες όπως το Saving Private Ryan, το Schindler’s List, το The Longest Day.

Αλλά ένα βιντεοπαιχνίδι μπορεί να είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να περάσει υποσυνείδητα το μήνυμα σχετικά με τη σοβαρότητα του πολέμου. Το ντοκιμαντέρ της Αδελφότητας του Ηρώων (Brotherhood of Heroes) θα βοηθήσει τους παίκτες να αναπτύξουν μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του παιχνιδιού και του τι πραγματικά συνέβη στον πόλεμο.

Ο Morgan βοήθησε τις ομάδες στο Sledgehammer Games ως μέρος μιας αποστολής για να μεταφέρει την ακριβής ιστορία στο παιχνίδι και τις ισορροπίες που απαιτούνται που θα κρατούσε στα ύψη το ενδιαφέρον των παικτών.

Για να έχουμε πλήρη επίγνωση του θέματος, μαζευτήκαμε όλοι οι συνεργάτες και οι προγραμματιστές, κάναμε ένα ταξίδι με σκοπό την περιήγησηστα ευρωπαϊκά πεδία μάχης του πολέμου, από την παραλία Omaha στη Νορμανδία έως το δάσος Hürtgen στη Γερμανία μέχρι τις Ardennes του Λουξεμβούργου.

Το παιχνίδι απεικονίζει τις προσωπικές ιστορίες των ανδρών και των γυναικών που έζησαν τον πόλεμο και δεν είναι πλέον εδώ για να διηγηθούν στον κόσμο τα προσωπικά τους βιώματα στη νέα γενιά, είπε ο Condrey, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Τόσο ο Condrey όσο και ο Morgan εκθείασαν τις γυναίκες που συμμετείχαν στον πόλεμο, και το παιχνίδι με ένα έξυπνο τρόπο εφιστά την προσοχή των παικτών σε ένα ελάχιστα δημοσιευμένο κομμάτι, όπου η Γαλλική Αντίσταση είχε γυναικείους ηγέτες που βοήθησαν στην ανακατάληψη του Παρισιού και της Γαλλίας.

Το Call of Duty: WWII κάνει το ντεμπούτο του στο Xbox One, το PlayStation 4 και τα Windows στις 3 Νοεμβρίου. Κατά τη γνώμη μου, εάν το παιχνίδι αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ιστορία και κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι για να μας δώσουν την ελευθερία μας, αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Σημαίνει ότι τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι μόνο παιχνίδια. Μπορούν να είναι οχήματα για να παρέχουν ένα σαφές μήνυμα πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μόνο η αρχή ενός τρόπου να ενισχυθεί αυτό το μήνυμα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166