ΑρχικήΛογισμικάJava SE 9 και Java EE 8 φθάνουν ένα χρόνο αργότερα από...

Java SE 9 και Java EE 8 φθάνουν ένα χρόνο αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί

Java SE 9 και Java EE 8 φθάνουν ένα χρόνο αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί για πρώτη φορά.

Η έκδοση 9 του κιτ ανάπτυξης Java έπρεπε κανονικά να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 , αλλά οι καθυστερήσεις και η διαμάχη σχετικά με το σύστημα Jigsaw Java Platform Module System είδαν την ημερομηνία κυκλοφορίας να μεταφέρετε τελικά ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα εχθές την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει οργάνωση ή εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες, εντούτοις η Oracle ανακοίνωσε ότι οι δύο νέες εκδόσεις της Java είναι έτοιμες προς διάθεση στο ευρύ κοινό.

Υπάρχουν 91 νέες λειτουργίες που έχουν ενσωματωθεί στο JDK 9, αλλά η Oracle επισημαίνει ότι τα καλύτερα bits της είναι τα παρακάτω στοιχεία:

  • jshell, χάρη σε ένα νέο “διαδραστικό εργαλείο Read-Eval-Print-Loop το οποίο διευκολύνει τους προγραμματιστές να διερευνήσουν τα API και να δοκιμάσουν τα χαρακτηριστικά γλώσσας”
  • Javadoc, που τώρα περιλαμβάνει μια λειτουργία αναζήτησης μέσα στην ίδια την τεκμηρίωση API, καθώς και πληροφορίες για το ποια ενότητα ορίζει κάθε κλάση ή διεπαφή.
  • Οι βελτιώσεις API Streams, τώρα με πρόσθετες μεθόδους για την λήψη / απόθεση στοιχείων από ένα Stream, την επανάληψη των στοιχείων ενός Stream και τη δημιουργία μιας Ροής από μηδενική τιμή, ενώ παράλληλα επεκτείνει το σύνολο API Java SE που μπορούν να χρησιμεύσουν ως πηγές ροών.

Το Java EE 8 περιλαμβάνει δεκατρία νέα ή ενημερωμένα αιτήματα προδιαγραφών Java. Η Oracle αναφέρει ότι οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές περιλαμβάνουν την υποστήριξη HTTP / 2 στο Servlet 4.0, ένα νέο API δέσμευσης JSON και διάφορες βελτιώσεις στο JSON-P 1.1 και ένα νέο API ασφάλειας για εφαρμογές που βασίζονται στο σύννεφο και το PaaS.

Η Python μπορεί πλέον είναι πιο δημοφιλής από τα παρελθόντα έτη, επειδή η Java έχει τεράστιες βάσεις χρηστών και κωδικών, χαρακτηριστικά σε πολλά πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών και είναι πιθανό να βρίσκεται μαζί μας και να μας απασχολεί για δεκαετίες. Αυτές οι νέες κυκλοφορίες θα είναι ευπρόσδεκτες για να διευκολύνουν τη ζωή μας, καθώς η πρόσφατη δέσμευση της Oracle για ταχύτερες εκδόσεις Java προφανώς να έχου μία σημαντική βαρύτητα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166