ΑρχικήGadgetCanon Speedlite EL-1, ανακοινώθηκε το νέο επαγγελματικό φλας

Canon Speedlite EL-1, ανακοινώθηκε το νέο επαγγελματικό φλας

Το Canon Speedlite EL-1 είναι το νέο φλας υψηλής απόδοσης που ανακοίνωσε ο ιαπωνικός κατασκευαστής αυτές τις ώρες. Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζεται με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας , όπως το EOS-1D X Mark III ή το EOS R5, χάρη στα επιλεγμένα χαρακτηριστικά που φέρει και εκ των πραγμάτων θεωρούνται ακαταμάχητα για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα είναι δύο σημεία στα οποία έχει εργαστεί σκληρά η Canon πάνω σε τούτο το φλας της. Για παράδειγμα, αναπτύσσοντας νέες μπαταρίες, αλλάζοντας το σχεδιασμό και τα υλικά, και διασφαλίζοντας καλή συμπεριφορά στις διάφορες καιρικές συνθήκες που καλείται να ανταπεξέλθει.

Χάρη στις νέες μπαταρίες, το Canon Speedlite EL-1 επιτρέπει τον χρόνο φόρτισης μεταξύ 0,1 και 0,9, ώστε να μην χάσετε ούτε μία σκηνή. Υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής της ισχύος από 1/8192 σε πλήρη ισχύ προκειμένου να διαχειρίζεται προοδευτικά τον φωτισμό και να προσαρμόζεται στις διάφορες ανάγκες της σκηνής.

Επίσης σύμφωνα με τα λεγόμενα της κατασκευάστριας εταιρείας, παρέχεται αυτονομία για 335 λήψεις σε πλήρη ισχύ (ή έως και 2345 λήψεις γενικά). Η Canon έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του EL-1, στους χρόνους επαναφόρτισης και στη συνεχή λειτουργία. Τροφοδοτείται από μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου LP-EL. Υπάρχει μια ένδειξη στάθμης μπαταρίας που σας ενημερώνει για την εναπομένουσα χωρητικότητα και αυτή η μπαταρία χρησιμοποιεί τον ίδιο φορτιστή LC-E6 / LC-E6E με πολλές κάμερες Canon.

Η αξιοπιστία του συστήματος που έχει αυτό το φλας έγκειται στο γεγονός πως έχει ένα ενεργό σύστημα ψύξης που σας επιτρέπει να αποφύγετε την υπερθέρμανση λόγω μακρών συνεδριών. Η Canon έδωσε τόση έμφαση σε αυτό το μοντέλο που το χαρακτήρισε ως το καμάρι της.

Οι διαστάσεις του Canon Speedlite EL-1 είναι ίσες με 84,4 x 149,0 x 136,4 mm ενώ το βάρος αγγίζει τα 687 γραμμάρια (με μπαταρίες). Η τιμή του Canon Speedlite EL-1 ορίζεται στα 1239 ευρώ με διαθεσιμότητα από τον Φεβρουάριο του 2021, τόσο για την κύρια μονάδα, όσο και για τις νέες μπαταρίες Canon LP-EL.

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η τιμή σίγουρα είναι τσουχτερή, αλλά αν συνυπολογίσουμε πως προορίζεται για επαγγελματική χρήση, σε συνδυασμό με τις υποτιθέμενες σπουδαίες ικανότητες του (ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες), τότε μάλλον ίσως να αξίζει τον κόπο να το αγοράσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166