ΑρχικήΟχήματαΧακαρίστηκε η Nissan: Πάνω από 1 εκατ. ευαίσθητα δεδομένα των πελατών έχουν...

Χακαρίστηκε η Nissan: Πάνω από 1 εκατ. ευαίσθητα δεδομένα των πελατών έχουν κλαπεί

Χακαρίστηκε η Nissan: Πάνω από 1 εκατ. ευαίσθητα δεδομένα των πελατών έχουν κλαπεί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan επιβεβαίωσε ότι το καναδικό της υποκατάστημα έχει πληγεί από χάκερς . Αν και οι λεπτομέρειες της παραβίασης είναι ακόμα άγνωστες, η Nissan λέει ότι το χακάρισμα μπορεί να έχει επηρεάσει όλους τους σημερινούς και τους προηγούμενους πελάτες της – και αφορά περίπου 1,13 εκατομμύρια ανθρώπους.

Υπάρχει φόβος ότι οι χάκερς ενδέχεται να έχουν κλέψει εκατομμύρια ιδιωτικές και ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων, των διευθύνσεων, του αριθμού αναγνώρισης του οχήματος (VIN), της κατασκευής και του μοντέλου των οχημάτων, του ποσού αγοράς των οχημάτων, του ποσού του δανείου και των μηνιαίων πληρωμών.

Η Nissan δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι οι πληροφορίες της κάρτας πληρωμών των πελατών δεν επηρεάστηκαν. Ωστόσο, ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε επίσης ότι εξακολουθεί να διερευνά την παραβίαση για να καθορίσει ποια δεδομένα ενδέχεται να έχουν κλαπεί από τους χάκερ και πόσοι πελάτες επηρεάστηκαν.

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη στους πελάτες των οποίων τα προσωπικά στοιχεία ενδέχεται να έχουν κλαπεί από επιτήδεια άτομα, και πιθανόν να τα χρησιμοποιήσουν για κακό σκοπό, ειλικρινά λυπούμαστε για την οποιαδήποτε απογοήτευση ή αναστάτωση που μπορεί να προκάλεσε αυτό το γεγονός», δήλωσε ο Alain Ballu, πρόεδρος της Nissan Canada Finance. «Στην παρούσα φάση έχουμε επικεντρωθεί στην υποστήριξη των πελατών μας και στην εξασφάλιση πώς τα συστήματα μας θα είναι ασφαλεί».

Η Nissan προσφέρει σε όλους τους πελάτες τις δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων μέσω της TransUnion για ένα έτος. Η προσφορά είναι επίσης διαθέσιμη σε πελάτες που δεν επηρεάστηκαν από την παραβίαση – αυτό φαίνεται να είναι μια κίνηση για να μετριάσει τη ζημιά, δεδομένου ότι η Nissan εξακολουθεί να είναι αβέβαιη για το πόσοι πελάτες έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση.

Η Nissan ανακάλυψε την παραβίαση στις 11 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δυστυχώς η εταιρεία έκανε εννέα ημέρες για να ενημερώσει τους πελάτες για την παραβίαση, εκθέτοντας περαιτέρω τους ενδιαφερόμενους που είχαν άμεση σχέση με το θέμα.

«Το γεγονός ότι το περιστατικό παρέμεινε κουκουλωμένο για 10 ημέρες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», δήλωσε γνωστός επιχειρηματίας του Τορόντο, ο Evan Kosiner, στο CBC News. «Νομίζω ότι η Nissan δεν ενέργησε σωστά και είναι υπόλογη για αυτό. Όλοι οι Καναδοί που συνεργάζονται ή έχουν συνεργαστεί με τη Nissan πραγματικά θα πρέπει να ανησυχούν με την προχειρότητα που ενήργησε η εταιρεία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα»

Η Nissan αναφέρει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πελάτες εκτός του Καναδά έχουν επηρεαστεί από το χακάρισμα. Ο γίγαντας αυτοκινήτων δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου για την επίλυση του προβλήματος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166