ΑρχικήΔιαδίκτυοChrome στα Windows 7, η Google επεκτείνει την υποστήριξη έως το 2022

Chrome στα Windows 7, η Google επεκτείνει την υποστήριξη έως το 2022

Η Google αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω την υποστήριξη του προγράμματος περιήγησης Chrome για την έκδοση Windows 7 έως τις 15 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή έξι μήνες περισσότερο από την προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία που ήταν 15 Ιουλίου 2021. Η απόφαση κλείνει το μάτι ιδίως σε τρίτες ιδιωτικές εταιρείες, αφού η Google αναγνωρίζει ότι όντως υπάρχουν τρομερές δυσκολίες με την έναρξη της πανδημίας και την επανάσταση της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης που έφτασαν στο αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες.

Είναι γεγονός πως η ζωή των ανθρώπων έχει αλλάξει άρδην σε ολόκληρη την υφήλιο, διότι η πλειονότητα των εργαζομένων αναγκάζεται πλέον να δουλεύει εξ αποστάσεως, όπως και τα σχολεία να παραδίδουν μαθήματα μέσω απομακρυσμένης απόστασης με την χρήση επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών, tablet κ.λπ. Επομένως είναι αδύνατο να μη συμβαδίζουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε αυτήν την ιδιομορφία της νέας κανονικότητας.

Αρκετές εταιρείες και επιχειρήσεις δυστυχώς εργάζονται με παλαιά λειτουργικά συστήματα των Windows, πράγμα που σημαίνει πως εάν η Google, για οποιοδήποτε λόγο σταματούσε σήμερα την υποστήριξη του Chrome σε αυτές τις παλιές εκδόσεις, τότε θα υπήρξε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση, ενώ εκτιμάται πως θα επηρεάζονταν περισσότερο οι φτωχές επιχειρήσεις και οι φτωχοί χρήστες. Έτσι η αμερικανική εταιρεία θέλησε να βάλει λίγο νερό στο κρασί της, παρατείνοντας την ημερομηνία υποστήριξη του προγράμματος περιήγησης της για τα Windows 7, ώστε να μην αφήσει ξεκρέμαστο αρκετό κόσμο σε τούτες τις δύσκολες στιγμές που διανύει η ανθρωπότητα.

Μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Google από την Kantar, δείχνει ότι το 21% των εταιρειών βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία μετάβασης από παλαιότερα λειτουργικά συστήματα των Windows στα Windows 10. Για το λόγο αυτό, η Google αποφάσισε να επεκτείνει την υποστήριξη του Chrome στα Windows 7, προκειμένου να δώσει περισσότερο χρόνο σε όλους να κάνουν το τελικό βήμα.

Η Google ανέφερε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η επέκταση θα δώσει στους επιχειρηματικούς πελάτες μας την ευελιξία που χρειάζονται για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το εργατικό δυναμικό τους, εγκαταλείποντας τα Windows 7 μόλις το επιτρέψει η κατάσταση» Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υποστήριξη για τα Windows 7 έληξε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους , αν και η Microsoft προσφέρει πληρωμένες ενημερώσεις που ονομάζονται ESU (Extended Security Updates), αλλά μόνο σε εταιρείες που τις ζητούν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166