ΑρχικήΔιαδίκτυοCisco: Η αυτοματοποίηση δεν θα σκοτώσει την ομάδα IT, αλλά η πολυπλοκότητα...

Cisco: Η αυτοματοποίηση δεν θα σκοτώσει την ομάδα IT, αλλά η πολυπλοκότητα του δικτύου

Cisco: Η αυτοματοποίηση δεν θα σκοτώσει την ομάδα IT, αλλά η πολυπλοκότητα του δικτύου μπορεί.

Τα τμήματα πληροφορικής πρέπει να ενεργήσουν για να καθορίσουν έναν “κόσμο πολυπλοκότητας” που προκαλεί δυσκολίες για τους επαγγελματίες σε όλο τον πλανήτη, προειδοποίησε ένας κορυφαίος εμπειρογνώμονας.

Μιλώντας στην πρόσφατη εκδήλωση IP Expo στο Λονδίνο, ο Gordon Thomson, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρησιακών Δικτύων της Cisco Systems, προειδοποίησε ότι καθώς οι επιχειρήσεις μεγαλώνουν, το ίδιο συμβαίνει και με την υποδομή πληροφορικής, γεγονός που σημαίνει ότι πολλά τμήματα πληροφορικής αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις.

“Είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν κόσμο πολυπλοκότητας”, είπε στο ακροατήριο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, “και η πραγματικότητα είναι ότι το δίκτυο δεν πρόκειται να γίνει λιγότερο περίπλοκο – εκτός και αν κάνουμε κάτι γι ‘αυτό”.

Ειδικότερα, ο Thomson σημείωσε ότι η ανάπτυξη του Internet of Things (IoT) σημαίνει ότι οι διαχειριστές IT πρέπει τώρα συχνά να φροντίζουν εκατοντάδες συσκευές ανά άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν μαζικά υπερβολικά τεταμένες και πιο επιρρεπείς σε σφάλματα.

Αυτό δημιουργεί την τέλεια κατάσταση για τις νέες τεχνολογίες, όπως είναι η AI και η αυτοματοποίηση δικτύων, για να μπουν στο τμήμα πληροφορικής και να βοηθήσουν τους διευθυντές και τους διαχειριστές, δίνοντάς τους μια πολύ πιο σαφή εικόνα για το οικοσύστημα που φροντίζουν.

“Όλοι ανησυχούν ότι η αυτοματοποίηση θα σκοτώσει την εργασία του μηχανικού IT”, δήλωσε ο Thomson, “αλλά δεν είναι έτσι! Θα περιμένουμε από τον μηχανικό να κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι έκανε μέχρι σήμερα και η αυτοματοποίηση θα κρατήσει την επιχείρηση σε πλήρη λειτουργία”.

Προκειμένου να διευκολυνθεί ετούτη η διαδικασία, η Cisco έχει σχεδιάσει μια στρατηγική να φέρνει μαζί τις υπηρεσίες και τα silos σε μια πλατφόρμα που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη και διευκολύνει την διαχείριση του back-end, λέει ο Thomson.

Κάλεσε τις εταιρείες να καθορίσουν τους στρατηγικούς χώρους δράσης τους από την επιχειρηματική προοπτική, προσδιορίζοντας πού συνδέονται οι πόροι τους, ιδίως όταν “συγκρούονται εφαρμογές και δεδομένα”.

Σημειώνοντας πώς και πού συγκεντρώνονται όλοι οι πόροι, οι άνθρωποι και τα δεδομένα της επιχείρησής σας και πώς μπορούν να συνεργαστούν, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της περιττής πολυπλοκότητας, δήλωσε ο Thomson, επιτρέποντας στις εταιρείες να «σπάσουν το ανώτατο όριο της αυτοματοποίησης».

“Το βάρος μας είναι … να δημιουργήσουμε δίκτυα για τον νέο αυτοματοποιημένο κόσμο.” Ο Thomson συμπέρανε: “Η πραγματικότητα … δεν είναι κάτι που είναι διαθέσιμο αύριο, αλλά σήμερα”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166