ΑρχικήΥπολογιστέςΤο Gluon βοηθά τους προγραμματιστές AI στην αυτόματη εκμάθηση μηχανών

Το Gluon βοηθά τους προγραμματιστές AI στην αυτόματη εκμάθηση μηχανών

Το Gluon βοηθά τους προγραμματιστές AI στην αυτόματη εκμάθηση μηχανών.

Μια κοινή προσπάθεια της Microsoft και του Amazon καταστεί τα νευρωνικά δίκτυα ευκολότερα να προγραμματιστούν και να χρησιμοποιηθούν με τα πλαίσια MXNet και Microsoft Cognitive Toolkit.

Τα συστήματα βαθιάς μάθησης είναι από καιρό σκληρά για να τα δουλέψετε, εξαιτίας του συνόλου των λεπτών ρυθμίσεων και των κουμπιών που απαιτούνται για την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων. Όμως τα ευχάριστα νέα σε αυτήν την υπόθεση είναι μια κοινή προσπάθεια της Microsoft και της Amazon Web Services που μειώνουν όλες αυτές τις περιττές προσπάθειες.

Το Gluon συνεργάζεται με τα πλαίσια Apache MXNet και Cognitive Toolkit της Microsoft για τη βελτιστοποίηση της κατάρτισης δικτύου βαθιάς εκμάθησης σε αυτά τα συστήματα.

Πώς λειτουργεί το Gluon.

1. Ο προγραμματιστής κωδικοποιεί τη συμπεριφορά του δικτύου.

2. Ο προγραμματιστής ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα σταθμίζονται και χειρίζονται από το δίκτυο, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις για να παράγουν χρήσιμα αποτελέσματα.

3. Το τελικό δίκτυο χρησιμοποιούνται για την προβολή των προβλέψεων.

Το πρόβλημα με τα βήματα 1 και 2 είναι ότι είναι κουραστικά και άκαμπτα. Η σκληρή κωδικοποίηση ενός δικτύου είναι αργή και η αλλαγή αυτής της κωδικοποίησης για τη βελτίωση της συμπεριφοράς του δικτύου είναι επίσης αργή. Ομοίως, η εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για χρήση σε ένα δίκτυο είναι μια ώριμη εργασία που θα απλοποιήσει στο μέγιστο την αυτοματοποίηση.

Το Gluon προσφέρει έναν τρόπο να γράφετε νευρωνικά δίκτυα που ορίζονται περισσότερο σαν σύνολα δεδομένων από τον κώδικα. Ένας προγραμματιστής μπορεί να διατυπώσει ένα δίκτυο δηλωτικά, χρησιμοποιώντας κοινά μοτίβα όπως οι αλυσίδες των επιπέδων νευρωνικού δικτύου. Ο κώδικας Gluon προορίζεται ούτως ώστε να είναι εύκολος να το γράψει κάποιος, να κατανοηθεί εύκολα και να εκμεταλλευτούμε τα εγγενή χαρακτηριστικά στη γλώσσα που χρησιμοποιείται (για παράδειγμα, οι διευθυντές περιβάλλοντος της Python).

Πως το Gluon βοηθά τους προγραμματιστές.

Ο πιο βασικός τρόπος που το Gluon βοηθάει τον προγραμματιστή είναι να διευκολύνει τόσο τον ορισμό ενός δικτύου, όσο και την τροποποίηση του.

Στο Gluon, ένα νευρωνικό δίκτυο μπορεί να περιγραφεί με τον συμβατικό τρόπο, με ένα μπλοκ κώδικα που δεν αλλάζει. Αλλά το δίκτυο μπορεί επίσης να περιγραφεί σαν να ήταν μια δομή δεδομένων, έτσι ώστε να μπορεί να μεταβληθεί με το πέρασμα του χρόνου για να προσαρμοστεί στις αλλαγές κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Ο κώδικας που είναι γραμμένος σε Gluon μπορεί να εκμεταλλευτεί τις επιταχυνόμενες και κατανεμημένες δυνατότητες επεξεργασίας GPU, τόσο στο MXNet, όσο και στο Cognitive Toolkit, ώστε οι εργασίες κατάρτισης να μπορούν να διανεμηθούν σε πολλαπλούς κόμβους. Οι δημιουργοί του λένε ότι το Gluon μπορεί να το κάνει χωρίς συμβιβασμούς απόδοσης σε σύγκριση με τη χειρωνακτική προσέγγιση.

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gluon;

Το Gluon λειτουργεί σήμερα με το MXNet. Το Python 0,11 και τα μετωπικά άκρα για το MXNet, για παράδειγμα, έχουν υποστήριξη βιβλιοθήκης Gluon. Το Gluon λειτουργεί επίσης με διαφάνεια τόσο με την επιταχυνόμενη με GPU έκδοση του MXNet, όσο και με τις επεκτάσεις της Βιβλιοθήκης του Math Kernel της Intel για την ταχύτητα επεξεργασίας που συνδέεται με την CPU.

Η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα μια έκδοση του Microsoft Cognitive Toolkit με υποστήριξη Gluon. Πάντως η εταιρεία εμμέσως πλην σαφώς, υποσχέθηκε την υποστήριξη του Gluon σε μια μελλοντική έκδοση του toolkit.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166