ΑρχικήΨυχαγωγίαΚροατία: Κάπρι των Βαλκανίων, περιήγηση στην ομορφιά

Κροατία: Κάπρι των Βαλκανίων, περιήγηση στην ομορφιά

Ανοίξτε το χάρτη της Κροατίας και διαλέξτε ένα από τα χίλια νησιά του Αρχιπελάγους των Δαλματικών Ακτών για να κάνετε μια ωραιότατη περιήγηση σε ανεξερεύνητες περιοχές και κατά συνέπεια να ζήσετε κάτι διαφορετικό από όσα έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα, τουλάχιστον όσον αφορά τους περισσότερους Έλληνες που είθισται να επιλέγουμε συνηθισμένους κοσμοπολίτικους προορισμούς και τίποτε άλλο που δεν ανήκει στις τάσεις της μόδας.

Στη φετινή του καμπάνια ο Οργανισμός Τουρισμού της Κροατίας τα συνιστά ως φυσικό αγχολυτικό. Αν σας έχουν πιάσει τα holiday blues μετά την επιστροφή από τις Κυκλάδες, οργανώστε με το υπόλοιπο άδειας ένα ταξίδι από νησί σε νησί. Συνολικά 1.185, ανέγγιχτα από το μαζικό τουρισμό, τα νησάκια που φιλοξένησαν incognito την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τη Σοφία Λόρεν στα χρόνια του Τίτο κολυμπούν σαν καταπράσινα διαμάντια στο γαλάζιο της Αδριατικής.

Στα 23 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ντουμπρόβνικ κουρνιάζει το Mijet, «το πιο σαγηνευτικό νησί της Αδριατικής» σύμφωνα με το Lonely Planet. Λίμνες, ερημικά ακρογιάλια, γραφικά ψαροχώρια, ο παράδεισος του Οδυσσέα, του πρίγκιπα Κάρολου και του οικοτουρίστα. Κorkula, Μαύρη Κέρκυρα, ονόμασαν οι αρχαίοι Ελληνες το 6ο μεγαλύτερο νησί της Κροατίας λόγω του πυκνού δάσους που το σκέπαζε. Από δω ξεκίνησε για να κατακτήσει την υδρόγειο ο Μάρκο Πόλο. Γιορτή του σύκου από τα μέσα Σεπτέμβρη στο Losinj με τα 80 είδη του μελένιου καρπού και το μεγαλύτερο καταφύγιο δελφινιών στη Βόρεια Αδριατική, φάροι για νοίκιασμα για ατμοσφαιρική διαμονή στο Lastovo.

Δεν προλαβαίνετε να τα γυρίσετε όλα. Χαράξτε πορεία από ξηρά ή από θάλασσα, με ορμητήριο τις κυριότερες πόλεις κατά μήκος της δαλματικής ακτής. Βραδιές όπερας στο Εθνικό Κροατικό Θέατρο του Σπλιτ, ατμόσφαιρα «χάνομαι γιατί ρεμβάζω» στους πεζόδρομους με τα ρομαντικά καφέ μέσα στα τείχη του Ντουμπρόβνικ. Η πόλη-μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO έχει γυρίσει σελίδα στο ταραγμένο παρελθόν της και δίνει ρεσιτάλ ομορφιάς.

Tip: Εθνικό νόμισμα της Κροατίας είναι το kuna αλλά περνούν άνετα τα ευρώ.

Πως να φτάσετε μέχρι εκεί: Πετάτε για Ζάγκρεμπ μέσω Μιλάνου με Alitalia (τηλ. 210-9948900) και συνεχίζετε οδικώς για Σπλιτ (350 χλμ. από την πρωτεύουσα της Κροατίας) ή Ντουμπρόβνικ (520 χλμ.) που συνδέονται με φέρι με τα νησιά.

Check-in: Ενδεικτικά, Hotel Stari Grad, Hotel Zephyrus, Villa Favorita.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166