ΔΕΗ οικονομική ζημιά, δεν έχει ούτε μαντήλι να κλάψει (βίντεο)

ΔΕΗ οικονομική ζημιά, δεν έχει ούτε μαντήλι να κλάψει (βίντεο)

Δείτε παρακάτω το βίντεο

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (κοινώς ΔΕΗ) κατάφερε να καταστεί από μία κερδοφόρα επιχείρηση σε ένα σαπιοκάραβο που παρουσιάζει οικονομικές ζημιές, οι οποίες φυσικά ενδέχεται στο προσεχές μέλλον να αυξηθούν.

Συγκεκριμένα χρειάζεται περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να επανέλθει ξανά σε φυσιολογικές συνθήκες (δίχως όμως να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα), ενώ παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις της επιχείρησης ανήλθαν στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει πως αυτά τα χρέη θα τοκίζονται με το πέρασμα των καιρών, εφόσον δεν τακτοποιηθούν στην ώρα τους, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται να γίνει αν αναλογιστούμε τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν σε αυτό το δημόσιο οργανισμό.

Ωστόσο υποπτεύομαι πως αυτά τα χρέη και οι οικονομικές ζημιές μπορεί να μετακυλιστούν στον ελληνικό λαό, όπως είθισται να συμβαίνει κάθε φορά για να σωθεί η δήθεν χώρα μας, όπως συνέβη με τις ιδιωτικές τράπεζες, ή εν τέλει να πωληθεί αντί πινακίου φακής στα αρπακτικά που περιμένουν να αρπάξουν την ευκαιρία και να την αποκτήσουν για λίγα χρήματα, όπως έγινε με τον ΟΣΕ που πουλήθηκε πριν λίγα χρόνια για 40 εκατομμύρια ευρώ.

Εν ολίγοις η απόλυτη κατάντια του ελληνικού κράτους που κυβερνάτε από ανάξιους πολιτικούς. Υπόψιν δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένο κόμμα, αλλά σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα από το τιμόνι της κυβέρνησης.

Σε πρακτικό επίπεδο η πιο εύκολη λύση για να λυθεί υποτίθεται το πρόβλημα είναι τελικά να πωληθεί η ΔΕΗ σε κάποια άλλη εταιρεία με την προοπτική ό,τι θα αποπληρώσει όλες τις οικονομικές οφειλές που έχει προς τρίτους.

Όμως το μεγαλύτερο αγκάθι της υπόθεσης είναι πως η επιχείρηση δέχεται συνεχώς οικονομικά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι κατά πρώτο λόγο τα εργοστάσια της συνεχίζουν να καίνε ορυκτά καύσιμα για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, κάτι που απαγορεύεται ρητά από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και κατά δεύτερο λόγο επειδή αυτά τα εργοστάσια μολύνουν την ατμόσφαιρα, εκπέμποντας αρκετά τοξικά αέρια στο περιβάλλον.