ΑρχικήΕργασίαΔιάβασε το Νου του Διευθυντή σου

Διάβασε το Νου του Διευθυντή σου

Πριν του ζητήσεις αύξηση, δες τι κάνει ο διευθυντής σου και αποκρυπτογράφησε τη σκέψη του, πάντα φυσικά με την βοήθεια του Texnologia.Net.

Το μαξιλάρι

 • Τι κάνει: Ο διευθυντής σου κάθεται απέναντί σου με τα χέρια δεμένα πίσω από το κεφάλι και τις μασχάλες του εκτεθειμένες.
 • Τι σημαίνει: «Σου δείχνει ότι πιστεύει ότι είσαι κατώτερος και δεν σε θεωρεί απειλή» λέει η Judi James, ειδικός της γλώσσας του σώματος και συγγραφέας του Bodytalk At Work (36 ευρώ, από το www.amazon.co.uk).
 • Τι να κάνεις: Πήγαινε πάσο. Ο διευθυντής σου βρίσκεται σε τεστοστερονικό χάι. Σκέφτεται την εξουσία που έχει πάνω σου. Δεν θα ενδώσει στις απαιτήσεις σου, αλλά μπορεί να θέλει να ακούσει κάποια καινούργια ιδέα σου και να την υλοποιήσει αν τον κάνει να φανεί μεγαλόψυχος.

Το καταφατικό νόημα

 • Τι κάνει: Αργά νοήματα γεμάτα προσοχή (ενώ του μιλάς) χωρίς να τον παίρνει ο ύπνος.
 • Τι σημαίνει: «Αν οι καταφατικές κινήσεις του διευθυντή σου πηγαίνουν με την ίδια ταχύτητα με την ομιλία σου, τότε συμφωνεί μαζί σου» λέει η James.
 • Τι να κάνεις: Ζήτα αύξηση. Εχει τα κέφια του. Πλέξε το εγκώμιό σου. Τραγούδα τα ωσαννά σου. Ανέβα στο γαϊδουράκι σου και μπες στην Ιερουσαλήμ. «Αν αρχίσει να πηγαίνει πιο αργά, τον χάνεις» λέει η James. «Αν αρχίσει να πηγαίνει πιο γρήγορα, έχει αρχίσει να βαριέται». Αν ακόμα πηγαίνει με την ίδια ταχύτητα, χτύπα τον εκεί που πονάει. Ζήτα αύξηση κι έχεις αρκετές πιθανότητες να την πάρεις.

Η πένα

 • Τι κάνει: Παίζει με το στυλό του διαρκώς γυρίζοντάς το νευρικά.
 • Τι σημαίνει: «Το να παίζει με το στυλό του είναι σίγουρο σημάδι ανασφάλειας» εξηγεί η James. «Ο διευθυντής σου θέλει υποστήριξη από την οικογένειά του κι αισθάνεται ότι απειλείται στο εργασιακό περιβάλλον του».
 • Τι να κάνεις: Ζήτα προαγωγή. Πες του ότι ήρθε η ώρα να του παρέχεις περισσότερη υποστήριξη, να αναλάβεις πρωτοβουλίες που θα κάνουν καλό στην εταιρεία και θα εκμεταλλευτούν καλύτερα τα δυνατά σημεία σου (και θα κάνουν καλό στο διευθυντή σου, που θα πάρει τα εύσημα για μία εμπνευσμένη κίνηση).

Ο σκληρός καουμπόη

 • Τι κάνει: Στέκεται ή κάθεται με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια στη μέση, γνωστή και ως η στάση «σε έχω».
 • Τι σημαίνει: «Προσπαθεί να επιβεβαιώσει το στάτους που έχει στο γραφείο» εξηγεί η James. «Ο χώρος σημαίνει δύναμη κι εξουσία και προσπαθεί να καταλάβει όσο περισσότερο μπορεί».
 • Τι να κάνεις: Παραδέξου ότι έκανες λανθασμένη κίνηση. Οταν βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση θέλει να πάρει τον έλεγχο. Θα φωνάξει για λίγο, θα δώσει κάποιες εντολές, αλλά στο τέλος θα δώσει και κάποια λύση. Αυτό σίγουρα είναι πιο χρήσιμο – εκτός κι αν η λανθασμένη κίνηση έριξε τη μετοχή της εταιρείας 7 ποσοστιαίες μονάδες και η λύση που τελικά πρότεινε είναι η οριστική απομάκρυνσή σου.

Σου βγάζει τη γλώσσα

 • Τι κάνει: Στη μέση της συζήτησης, ο διευθυντής σου βγάζει την άκρη της γλώσσας του ανάμεσα στα χείλια του.
 • Τι σημαίνει: «Αυτή η κίνηση μιμείται ένα μωρό που αρνείται το φαγητό και είναι κίνηση αηδίας» λέει η James. «Μην περιμένεις να υποχωρήσει». Από την άλλη, αν δεν σταματήσει να το κάνει, φώναξε τους κυρίους με τις άσπρες στολές.
 • Τι να κάνεις: Plan B. Ακόμα κι αν δεν το λέει, δεν του αρέσει τι ακούει. Αλλαξε γρήγορα πορεία λέγοντας του ότι η πρόταση που μόλις του έκανες ήταν η εναλλακτική και τώρα θα του πεις την κύρια. Σκέψου κάτι έξυπνο γρήγορα.
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166