Βάλε Τάξη στον Εργασιακό Χώρο σου

Βάλε Τάξη στον Εργασιακό Χώρο σου

Ανέβασε την παραγωγικότητα σου, μείωσε το ρίσκο ιατρικών προβλημάτων και, που ξέρεις, μπορεί να γυρίσεις σπίτι νωρίτερα… με περισσότερη διάθεση, και χωρίς να νιώθεις ιδιαίτερα σωματικά κουρασμένος. Το Texnologia.Net σου σου δείχνει τον τρόπο, να βάλεις τάξη στον εργασιακό χώρο σου με μόνο μερικές απλές ενέργειες.

Κάτσε δίπλα στο παράθυρο

Πρόσφατες έρευνες ανάμεσα σε εργαζόμενους σε συνθήκες γραφείου έδειξαν ότι αυτοί που εργάζονται σε περιβάλλον χωρίς παράθυρα έχουν κατά 23% περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Η US National Mental Health Association προτείνει να βγαίνεις μία ώρα τη μέρα έξω από το γραφείο σου, έτσι ώστε να φτιάχνει η διάθεσή σου.

Πάρε μία γλάστρα

Ερευνες της NASA έδειξαν ότι τα φυτά στο γραφείο καταπολεμούν την υγρασία και τη ρύπανση του αέρα. Ενα μικρό γλαστράκι πάνω στο γραφείο σου δεν θα ανανεώσει μόνο τον αέρα σου αλλά και τις χρωματικές παραστάσεις σου. Διάλεξε τύπο φυτού που αντέχει καιρό χωρίς νερό, για να μην αγχωθείς στην άδειά σου.

Βάλε το γραφείο κάθετα στο παράθυρο

«Τοποθέτησε το γραφείο σου με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να σχηματίζει γωνία 90° με το παράθυρο» λέει ο καθηγητής εργονομίας Nigel Robertson από το Open Ergonomics (www.openerg.com) και συνεχίζει: «Αν το παράθυρο βρίσκεται πίσω σου, το φως θα αντανακλά πάνω στην οθόνη σου. Αντιθέτως, αν το φως έρχεται από μπροστά θα πέφτει πάνω στα μάτια σου».

Κόψε το mouse pad στη μέση

Πάρε ένα ψαλίδι, χώρισε το mouse pad στη μέση και κόλλα το κάθε μισό στις δύο άκρες του πληκτρολογίου σου. «Κόλλα το πάνω στο γραφείο σου, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση» λέει ο Nigel Robertson. Μάθε να χρησιμοποιείς το ποντίκι σου και με τα δύο χέρια. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις την πιθανότητα να αντιμετωπίσεις πρόβλημα RSI (Repetitive Strain Injury) που σχετίζεται με υπολογιστές.

Διάλεξε τα σωστά χαρτομάντιλα

Ερευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έδειξαν ότι ένα συνηθισμένο γραφείο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι μία κοινή τουαλέτα. Βάλε αντιβακτηριακά χαρτομάντιλα καθαρισμού σε μια γωνιά του γραφείου σου.

Άλλαξε θέση στο τηλέφωνο

Κάθε εβδομάδα άλλαζε θέση στο φαξ σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξεις τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας σου και θα οξύνεις τον εγκέφαλό σου.

Προηγούμενο άρθροΦύγε Νωρίς Από τη Δουλειά
Επόμενο άρθροΔιάβασε το Νου του Διευθυντή σου
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας