ΑρχικήΕργασίαΒάλε Τάξη στον Εργασιακό Χώρο σου

Βάλε Τάξη στον Εργασιακό Χώρο σου

Ανέβασε την παραγωγικότητα σου, μείωσε το ρίσκο ιατρικών προβλημάτων και, που ξέρεις, μπορεί να γυρίσεις σπίτι νωρίτερα… με περισσότερη διάθεση, και χωρίς να νιώθεις ιδιαίτερα σωματικά κουρασμένος. Το Texnologia.Net σου σου δείχνει τον τρόπο, να βάλεις τάξη στον εργασιακό χώρο σου με μόνο μερικές απλές ενέργειες.

Κάτσε δίπλα στο παράθυρο

Πρόσφατες έρευνες ανάμεσα σε εργαζόμενους σε συνθήκες γραφείου έδειξαν ότι αυτοί που εργάζονται σε περιβάλλον χωρίς παράθυρα έχουν κατά 23% περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Η US National Mental Health Association προτείνει να βγαίνεις μία ώρα τη μέρα έξω από το γραφείο σου, έτσι ώστε να φτιάχνει η διάθεσή σου.

Πάρε μία γλάστρα

Ερευνες της NASA έδειξαν ότι τα φυτά στο γραφείο καταπολεμούν την υγρασία και τη ρύπανση του αέρα. Ενα μικρό γλαστράκι πάνω στο γραφείο σου δεν θα ανανεώσει μόνο τον αέρα σου αλλά και τις χρωματικές παραστάσεις σου. Διάλεξε τύπο φυτού που αντέχει καιρό χωρίς νερό, για να μην αγχωθείς στην άδειά σου.

Βάλε το γραφείο κάθετα στο παράθυρο

«Τοποθέτησε το γραφείο σου με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να σχηματίζει γωνία 90° με το παράθυρο» λέει ο καθηγητής εργονομίας Nigel Robertson από το Open Ergonomics (www.openerg.com) και συνεχίζει: «Αν το παράθυρο βρίσκεται πίσω σου, το φως θα αντανακλά πάνω στην οθόνη σου. Αντιθέτως, αν το φως έρχεται από μπροστά θα πέφτει πάνω στα μάτια σου».

Κόψε το mouse pad στη μέση

Πάρε ένα ψαλίδι, χώρισε το mouse pad στη μέση και κόλλα το κάθε μισό στις δύο άκρες του πληκτρολογίου σου. «Κόλλα το πάνω στο γραφείο σου, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση» λέει ο Nigel Robertson. Μάθε να χρησιμοποιείς το ποντίκι σου και με τα δύο χέρια. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις την πιθανότητα να αντιμετωπίσεις πρόβλημα RSI (Repetitive Strain Injury) που σχετίζεται με υπολογιστές.

Διάλεξε τα σωστά χαρτομάντιλα

Ερευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έδειξαν ότι ένα συνηθισμένο γραφείο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι μία κοινή τουαλέτα. Βάλε αντιβακτηριακά χαρτομάντιλα καθαρισμού σε μια γωνιά του γραφείου σου.

Άλλαξε θέση στο τηλέφωνο

Κάθε εβδομάδα άλλαζε θέση στο φαξ σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξεις τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας σου και θα οξύνεις τον εγκέφαλό σου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166