Δωρεάν στατιστικά στοιχεία για το blog σας

Δωρεάν στατιστικά στοιχεία για το blog σας

Το άγχος των νέων αλλά και των παλαιότερων bloggers καθώς και οποιουδήποτε διατηρεί μια ιστοσελίδα, έχει να κάνει με την επισκεψιμότητα του χώρου του. Όποιος σας πει το αντίθετο ή ψεύδεται ασύστολα ή διατηρεί private blog.

Φυσικά υπάρχουν διάφοροι τρόποι μέσω των οποίων μπορεί να καταλάβει κάποιος την επισκεψιμότητα του, χωρίς να έχει προσθέσει κάποιο προγραμματάκι που μετράει τις επισκέψεις.

Συνήθως είναι φανερό και από τα σχόλια που έχουν οι δημοσιεύσεις του, και από των αριθμό των εγγεγραμμένων στο feed του αλλά ακόμα και από τις αναφορές των Adsense όπου δείχνουν ουσιαστικά τον αριθμό εμφανίσεων των διαφημίσεων (άσχετα με το αν υπάρχουν κέρδη ή όχι).

Τα σχόλια και τα feed δε τα θεωρώ τόσο έγκυρα ως προς το να σου δείξουν την συνολική επισκεψιμότητα σου, για παράδειγμα στο προσωπικό μου blogs, έχω σταθερά αρκετές επισκέψεις στα παλαιότερα βοηθήματα μου για την κηροπλαστική, χωρίς να έχω νέα σχόλια.

Αν δεν είχα προσθέσει κάποιο πρόγραμμα για στατιστικά, δε θα γνώριζα πόση αξία έχουν αυτά τα βοηθήματα μου για κάποια άτομα. Πιθανότατα θα είχα ξεχάσει ακόμα κι εγώ ότι τα έγραψα.

Προσωπικά επιλέγω την υπηρεσία Google Analytics η οποία μου παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Κάποιες άλλες υπηρεσίες δίνουν περισσότερα δεδομένα και λεπτομέρειες ίσως, αλλά δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, μου αρκούν αυτά που προσφέρει το Google Analytics.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όμως, ούτε έχουμε τις ίδιες ανάγκες, οπότε σκέφτηκα να δούμε διάφορες υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν στατιστικά.

  • Google Analytics
  • StatCounter
  • ShinyStat
  • HiStats
  • IceRocket Blog Tracker
  • Free-Counter
  • ExpertCounter

Γενικότερα πρέπει να αναφέρω, πως όλες οι υπηρεσίες που προσφέρουν δωρεάν στατιστικά, μετά την εγγραφή σας, σας δίνουν ένα μικρό κομμάτι κώδικα το οποίο πρέπει να προσθέσετε στο Theme – Template του blog ή της ιστοσελίδας σας. Το ιδανικότερο σημείο είναι στο Footer (κάτω μέρος της σελίδας μας) ακριβώς πριν το . Οπότε θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε τον κώδικα αυτό που συνήθως απαιτεί τη χρήση της javascript.

Αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν μια δωρεάν υπηρεσία blogging η οποία έχει κλειδωμένες αυτές τις περιοχές. (Αυτό το πρόβλημα υπάρχει κυρίως σε όσους χρησιμοποιούν το wordpress.com)

Φυσικά στην περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε απλά έναν hit counter που να είναι εμφανής, επιλέγετε την πλευρική σας μπάρα. Παρ’ όλα αυτά, δε μπορώ να πω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προσθέσετε έναν hit counter, θεωρείται ξεπερασμένη τακτική σήμερα.

Διάβασε επίσης: Το microblogging λέτε να εκτοπίσει τα blogs;

Προηγούμενο άρθροΤο microblogging λέτε να εκτοπίσει τα blogs;
Επόμενο άρθροΤι είναι Feed και πως μπορώ να ελέγξω εάν έχει το blog μου
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας