Δόθηκε προθεσμία στο Βρετανικό ΕΣΥ να αναβαθμίσει τους υπολογιστές τους σε Windows 10

Δόθηκε προθεσμία στο Βρετανικό ΕΣΥ να αναβαθμίσει τους υπολογιστές τους σε Windows 10

Δόθηκε προθεσμία στο Βρετανικό ΕΣΥ να αναβαθμίσει τους υπολογιστές τους σε Windows 10.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας και όλες οι υπηρεσίες που το συνοδεύουν έχουν πλέον μία συγκεκριμένη προθεσμία για την αναβάθμιση των υπολογιστών στο λειτουργικό σύστημα Windows 10, και όσα νοσοκομεία, τμήματα ή οι υπηρεσίες δεν το καταφέρουν πολύ πιθανόν θα διακινδυνεύσουν να χάσουν τη χρηματοδότηση για τις επερχόμενες μελλοντικές αναβαθμίσεις που θα γίνουν κάποια στιγμή μετά από καιρό.

Μετά την επίθεση του Wannacry κατά την περασμένη χρονιά , έχει αυξηθεί η πίεση που ασκείται στο NHS για την αναβάθμιση των συστημάτων του, καθώς πολλά τμήματα του NHS εξακολουθούν να βασίζονται στα Windows 7, ακόμα και στα Windows XP.

Το NHS έχει υπογράψει τώρα μια συμφωνία με τη Microsoft για την NHS Trusts με την προοπτική να αναβαθμίσει όλους τους υπολογιστές των τμημάτων που ανήκουν σε αυτή την υπηρεσία στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο έχει ισχύ νγια πέντε χρόνια και θα λήξει το 2023.

Οι υπηρεσίες NHS που συμμετέχουν στη συμφωνία των Windows 10 θα πρέπει να δεσμευτούν να μεταναστεύσουν Windows 10 έως τις 14 Ιανουαρίου 2020, η οποία είναι και η τελευταία μέρα που το Windows 7 θα υποστηρίζεται από τη Microsoft. Ωστόσο αυτό το εγχείρημα έχει ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές.

Τα τμήματα και οι υπηρεσίες που δεν θα καταφέρουν να μεταβούν στα Windows 10 έως την προαναφερόμενη ημερομηνία θα χάσουν την κεντρική χρηματοδότηση για μελλοντικές αναβαθμίσεις στα συστήματα πληροφορικής τους. Θα χάσουν επίσης την ενισχυμένη προστασία στο διαδίκτυο που προσφέρεται από την Προηγμένη Προστασία Απειλών (WDATP) του Windows Defender.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς τα μεμονωμένα τμήματα θα αναπτύξουν τις αναβαθμίσεις χωρίς να επηρεάσουν τις υπηρεσίες τους, αν και η Microsoft έχει εξασφαλίσει ότι η εγκατάσταση των Windows 10 δεν θα διακόψει τις υπηρεσίες του NHS.

Τα συστήματα παλαιού τύπου που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 10 θα εξακολουθήσουν να επωφελούνται από το WDATP αν και δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματικά σε συσκευές Windows 7. Επιπλέον το NHS κατέστησε σαφές ότι συσκευές που δεν θα μπορούν να λάβουν την αναβάθμιση ή να αντικατασταθούν, θα προστατεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας