Ο νέος τομέας .app της Google χρησιμοποιεί το HTTPS από προεπιλογή

Ο νέος τομέας .app της Google χρησιμοποιεί το HTTPS από προεπιλογή

Ο νέος τομέας .app της Google χρησιμοποιεί το HTTPS από προεπιλογή.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους προγραμματιστές iOS και Android να προωθήσουν τις εφαρμογές τους εκτός του App Store και του Play Store, η Google ανακοίνωσε την έναρξη του τομέα ανωτάτου επιπέδου .app (TLD).

Η εταιρεία κατάφερε να αποκτήσει το TLD . app το 2015, μετά από δημοπρασία που συμμετείχαν διάφοροι ενδιαφερόμενοι, κατάφερε τελικά να το κερδίσει καταβάλλοντας το αντίτιμο των 25 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι επιχειρήσεις και οι προγραμματιστές που αναζητούν το δικό τους τομέα (domain name) .app μπορούν να εγγραφούν μέσω του Προγράμματος έγκαιρης πρόσβασης της Google μέχρι τις 7 Μαΐου. Μετά από αυτή την καταληκτική ημερομηνία, ο καθένας θα μπορεί ελεύθερα να κατοχυρώσει τον δικό του τομέα .app χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε καταχωρητή τομέα επιθυμεί, όπως το GoDaddy.

Η Google βλέπει τον νέο τομέα ως έναν άλλο τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές iOS και Android θα μπορούν να προωθήσουν τις εφαρμογές τους εκτός επίσημων καταστημάτων και οι ιστοσελίδες .app πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σελίδα προορισμού για να μοιραστούν συνδέσμους με εφαρμογές ή για να ενημερώσουν τους τρέχοντες χρήστες για νέες εκδόσεις μιας εφαρμογής.

Το νέο TLD της εταιρείας ξεχωρίζει επίσης από την άποψη της ασφάλειας, καθώς είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί προεπιλεγμένες συνδέσεις HTTPS χρησιμοποιώντας είτε HSTS, είτε HTTPS Strict Transport Security. Κανονικά ένας ιστότοπος θα πρέπει να ζητήσει να προστεθεί σε μια λίστα προφόρτωσης HSTS, αλλά ως αποτέλεσμα του HSTS σε επίπεδο TLD της Google, οι ιστότοποι που θα χρησιμοποιούν το TLD .app δεν θα πρέπει πλέον να χρειάζεται να το κάνουν αυτό, αφού η διαδικασία θα έχει αυτοματοποιηθεί από μόνη της για τον εκάστοτε πελάτη.

Η εταιρεία προσπαθεί να καταστήσει το διαδίκτυο ασφαλέστερο μέσω της προώθησης του HTTPS, και μάλιστα πρόσφατα έφτασε στο σημείο, μέχρι και να επισημάνει του ιστότοπους που δεν χρησιμοποιούν το HTTPS να τους χαρακτηρίσειως ανασφαλείς τοποθεσίες στην τελευταία έκδοση του Chrome, δηλαδή στο πρόγραμμα περιήγησης επάνω στην μπάρα στη γραμμή διευθύνσεων του URL όταν δεν υπάρχει δεν HTTPS αναφέρεται το μήνυμα ως μη ασφαλή τοποθεσία για το χρήστη.

Ο CIO των τομέων της Google, ο Ben Fried εξήγησε πως ο νέος τομέας .app θα επεκτείνει περαιτέρω την πλήρη υιοθέτηση του HTTPS, λέγοντας:

Ένα βασικό πλεονέκτημα του τομέα .app είναι ότι η ασφάλεια είναι ενσωματωμένη, τόσο για εσάς που είστε κάτοχοι, όσο και για τους χρήστες σας. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι το HTTPS θα είναι από προεπιλογή συνδεδεμένο σε όλους τους δικτυακούς τόπους .app, βοηθώντας στην προστασία από τα malware των διαφημίσεων και την παποτροπή αρακολούθηση τις περιηγήσεις των χρηστώ από τους ISP, επιπλέον θα συμβάλει στη διασφάλιση κατά της κατασκοπείας σε ανοικτά δίκτυα WiFi. Επειδή το .app θα είναι το πρώτο TLD με αναγκαστική ασφάλεια που διατίθεται για γενική εγγραφή, βοηθάει να μεταφέρουμε τον ιστό σε ένα μέλλον που θα διασφαλίσει το διαδίκτυο από τους κακοπροαίρετους.

Οι επιχειρήσεις και οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το δικό τους .app domain μπορούν να εγγραφούν στο site της Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας