Ducati Multisrada 1200 vs Moto Guzzi Stelvio 1200 8V σύγκριση

Ducati Multisrada 1200 vs Moto Guzzi Stelvio 1200 8V σύγκριση

Δύο ιταλίδες, on-off με σαφώς ταξιδιωτικό προορισμό. Πόσο διαφορετικές μπορεί τελικά να είναι;

To ΒΜW 1200GS ευθύνεται αναμφίβολα για την σύγχρονη εμπορική αναβίωση της μεγάλης κατηγορίας on –off. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές θέλησαν κατόπιν να πάρουν ένα μερίδιο από την πίτα αλλά έπρεπε πρώτα να ξεπεράσουν ένα βασικό πρόβλημα. Πως θα φτιάξεις μία μοτοσικλέτα καλύτερη από το GS χωρίς να το αντιγράψεις; Αρκετά δύσκολο, αλλά οι συμπαθείς γείτονες δεν φαίνεται να σκοτίζονται πολύ. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με μία ματιά στο Ducati Multistrada και το Moto Guzzi Stelvio 8V.

Διαφορετικά στα χαρτιά…

Στην διάθεσή μας είχαμε το «απλό» Multistrada, χωρίς τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις, ώστε να υπάρχει μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε σύγκριση με το Stelvio. Βέβαια από όποια σκοπιά και αν εξετάσεις αυτές τις δύο μοτοσικλέτες διαπιστώνεις…ρεαλιστικά, το πόσο διαφορετικές είναι στην ουσία. Σε πολύ γενικές γραμμές πρόκειται για δύο μεγάλα ιταλικά on – off με κινητήρες V2 1200 κ.εκ. και ατσάλινα σωληνωτά πλαίσια.

Αμέσως μετά όμως υπεισέρχεσαι στις λεπτομέρειες και διαπιστώνεις την διαφορετική φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω τους.

Υπερσύγχρονος V2 κινητήρας από το superbike 1198 για το Multistrada με απόδοση 150 ίππων από τη μία, κλασικός V2 εγκάρσια τοποθετημένος, αεροελαιόψυκτος με απόδοση 103 ίππων για το Stelvio, από την άλλη.

Πλαίσιο χωροδικτύωμα με αγωνιστικά γονίδια και sport αναρτήσεις για το Multistrada, πιο ενδοτικό σύνολο με έμφαση στην άνεση για το Guzzi.

Διαστάσεις; Mικροκαμωμένο και ελαφρύ το Ducati στα 192 ανακοινώσιμα άδεια κιλά, πιο ογκώδες, βαρύ και επιβλητικό το Stelvio στα 257 αντίστοιχα.

Άξονα μετάδοσης για μηδενική συντήρηση προσφέρει το Guzzi, τελική μετάδοση με αλυσίδα και γρανάζια απαντά το Ducati. Πάντως και τα δύο έχουν πανέμορφες ζάντες, μονόμπρατσο ψαλίδι, καθώς και traction control με ABS!

…διαφορετικά και στον δρόμο

Ανεβαίνεις αρχικά στο Multistrada και αμέσως πριν καν ξεκινήσεις μπαίνεις στην πρίζα. Θέλεις να πας σιγά, να απολαύσεις την διαδρομή στο ταξίδι αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποιείς ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Κάτι η όρθια θέση οδήγησης που προσφέρει απόλυτο έλεγχο, κάτι ο εκρηκτικός κινητήρας και πραγματικά δίχως να το καταλάβεις κινείσαι με υπερηχητικές ταχύτητες για τα δεδομένα ενός on – off.

Οι σφιχτές αναρτήσεις χαρίζουν ακρίβεια στο στρίψιμο, τα φρένα είναι ακαριαία και γενικώς όλα βγάζουν στην επιφάνεια την αγωνιστική ιστορία της Ducati. Όποιος ακούει διαρκώς γκρίνιες από την συμβία του, η οποία δεν βολεύεται με τίποτα στο superbike, έχει βρει το τέλειο άλλοθι! Με το Multistrada μπορεί να κάνει τα ίδια αλλά με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση.

Αμέσως κατεβαίνεις από το Multistrada και ανεβαίνεις στο Stelvio. H μαλακή, πλούσια σε αφρώδες σέλα του, κάνει αυτή του Multi να φαντάζει σκληρή. Ο κινητήρας με τον απόλυτα γραμμικό τρόπο απόδοσης, χωρίς κανένα ξέσπασμα σε βάζει αυτομάτως σε άλλο τριπάκι. Εδώ δεν χωρούν ταρζανιές και εξάρσεις.

Ο σκοπός είναι ένας: η ξεκούραστη και εύκολη κάλυψη των αποστάσεων. Αρχίζεις να παρατηρείς ξανά το περιβάλλον και τις ομορφιές των τόπων που διασχίζεις, οι αισθήσεις σου ηρεμούν. Πρόκειται για μία πιο «γήινη» προσέγγιση του ταξιδιού που απευθύνεται σε πιο κατασταλαγμένους αναβάτες. Σε αυτούς που δεν αναζητούν την συγκίνηση μέσα από την υπερβολική έξαρση αδρεναλίνης, αλλά από την όσο το δυνατόν καλύτερη εναρμόνιση του συνόλου μοτοσικλέτας – αναβάτη με το περιβάλλον.

Άλλη προσέγγιση

Οι δύο αυτές μοτοσικλέτες είναι τόσο διαφορετικές που ουσιαστικά οριοθετούν τα δύο άκρα σημεία της κατηγορίας. Στο ένα άκρο στέκεται το Stelvio άνετο, φιλικό και εύκολο , ενώ στο αντίθετο περιμένει το Mutlistrada με τεχνολογία αιχμής και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Το μόνο που μένει για τον υποψήφιο αγοραστή είναι να οριοθετήσει ρεαλιστικά τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας