Duolingo (Android εφαρμογή), εκμάθηση ξένων γλωσσών

Duolingo (Android εφαρμογή), εκμάθηση ξένων γλωσσών

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα ήθελα να μάθω ισπανικά. Κάτι το πάθος του Banderas κάτι η γοητεία που βγάζει ο Bardem με τα χρόνια αυτή η επιθυμία όλο και αυξάνει. Την λύση μου την έδωσε ένας Κεφαλλονίτης φίλος μου ο Αλέξανδρος, ο οποίος μία μέρα εμφανίστηκε στην σχολή και άρχισε να μου μιλάει ισπανικά. Από πού τα έμαθες, του λέω; Από το Duolingo μου απάντησε αυτός.

Έτσι λοιπόν με το που έφτασα σπίτι κατέβασα την εφαρμογή από το Google Play Store και ξεκίνησα.

Ας σας εξηγήσω σε αυτό το σημείο πως λειτουργεί όμως: Όταν εισέρχεστε στην εφαρμογή επιλέγεις την γλώσσα την οποία θες να μάθεις. Το αρνητικό είναι το ότι για αυτούς που μιλάνε ελληνικά υπάρχει η δυνατότητα να μάθεις μόνο απευθείας αγγλικά.

Για αυτούς που μιλάνε αγγλικά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ολλανδέζικα, δανέζικα, ιρλανδέζικα και ισπανικά βεβαίως. Υπάρχουν και αρκετές άλλες γλώσσες οι οποίες μπορούν να διατελέσουν δίαυλο για την εκμάθηση νέων.

Εφόσον λοιπόν έχετε επιλέξει την γλώσσα που θέλετε να μάθετε προχωράτε στην κύρια οθόνη. Εκεί θα έχετε να επιλέξετε αρχικά ανάμεσα σε δύο επιλογές: αρχάριος, όπου ξεκινάς να μαθαίνεις τα βασικά ή όχι και αποδεικνύεις τις γνώσεις σου μέσα από ένα τεστ.

Στην συνέχεια έχεις να μάθεις ένα σωρό κατηγορίες για να πεις ότι κατέχεις τη γλώσσα στις οποίες περιλαμβάνονται τα εξής: τα βασικά, που έχουν αρκετές κατηγορίες, ζώα, ρούχα, νούμερα, χώρες, αισθήματα, ακόμη και λέξεις σχετικές με την επιστήμη. Ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα μπορείς και να κάνεις τις προόδους σου για να τεστάρεις αυτά που έχεις μάθει μέχρι στιγμής. Αφού έχεις μάθει όλα αυτά μπορείς εύκολα πιστεύω να επισκεφτείς την χώρα της επιλογής σου.

Ένα άλλο που υπάρχει σε αυτή την εφαρμογή είναι το ότι εφόσον έχεις φτιάξει προφίλ μπορείς να τους κάνεις follow και να τσεκάρεις την πρόοδο των φίλων σου που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Εκτός από αυτό μπορείς να επισκεφτείς και το λεγόμενο ‘λινγκο-μάγαζο’ από όπου μπορείς να αγοράσεις κάποια απαραίτητα και μη πράγματα όπως γέμισμα ζωών, κουστούμια και ιδιωματισμούς. Αυτά τα λίνγκοτς μπορείς να τα μαζεύεις με τα επιτεύγματά σου.

Με το Duolingo η εκμάθηση ξένων γλωσσών γίνεται δωρεάν, γρήγορα και εύκολα!

Εν τούτοις, για να μην θρέφετε φρούδες ελπίδες, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω προς τους αδαείς ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν γίνεται δια μαγείας ή μέσα σε λίγες εβδομάδες, χωρίς να κουραστείς, όσα εργαλεία και αν έχεις στη διάθεσή σου, και έγκειται καθαρά στην ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να μαθαίνει κάτι καινούργιο με αρκετό κόπο, και προπάντων με επιμονή και υπομονή.

Εννοείται πως τέτοιου είδους εφαρμογές ενισχύουν την εκάστοτε προσπάθεια ενός ατόμου να μάθει μία ξένη γλώσσα, αλλά δεν είναι ο μόνος καθοριστικός παράγοντας. Έτσι για να ξεχωρίζουμε τα σώβρακα από τις γραβάτες.

Φυσικά, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει δωρεάν υπηρεσίες είναι κάτι που κατατάσσεται στα θετικά της πλεονεκτήματα και δεν χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του για να τη χρησιμοποιήσει, εν αντιθέσει με κάποιες άλλες που διατίθενται επί πληρωμή και δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από το Duolingo.

Για εσάς που δεν διαθέτετε συσκευή Apple, Windows Phone ή Android μην απογοητεύεστε μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.duolingo.com και γίνεται οι καλύτεροι, δίχως περιττά έξοδα.

Δοκιμάστε την και πείτε μου την εμπειρία σας! Μην ξεχνάτε να βαθμολογείτε!!

Vamos!!

Προηγούμενο άρθρο‎Blogilates Official App, χτίσε κορμί λαμπάδα
Επόμενο άρθροΗ Σιδηρά Κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ