Feedly Android App: Smarter News Reader

Feedly Android App: Smarter News Reader

Πέρα από τα κοινωνικά δίκτυα και το την εγγραφή στα newsletters το RSS feed έπαιζε πάντα πρωταρχικό ρόλο και αυτό φαίνεται από το πόσο επιτυχημένα και αναγκαία είναι τα RSS reader, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Το Feedly είναι όπως προαναγγέλλει και το όνομα του είναι μια εφαρμογή που σας τροφοδοτεί με νέα από όλες τις ιστοσελίδες που έχετε κάνει εγγραφή για να μένετε συνέχεια ενημερωμένοι.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε σχετικά με το Feedly είναι ότι είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Ενώ πολλές παρόμοιες εφαρμογές όπως και το προσφάτως αποθανών Google Reader, προσφέρουν αναμφισβήτητα βασικό σχέδιο, το οποίο ως επί το πλείστων αποτελείται από τους καταλόγους και κείμενα. Το Feedly προσφέρει μια πολύ πιο διαφορετική εμπειρία. Φωτεινά χρώματα, καθαρές γραμμές και γραμματοσειρές sans-serif συνθέτουν μια σύγχρονη συνολικά εμφάνιση και αίσθηση. Και επειδή το Feedly χρησιμοποιεί μεγάλες εικόνες και δημιουργικά σχέδια, χρησιμοποιώντας το app μπορεί να αισθάνεστε σχεδόν σαν να διαβάζετε ένα περιοδικό. Βέβαια δίνεται η δυνατότητα επιλογής ώστε στην οθόνη να παρουσιάζονται μόνο οι τίτλοι για όποιον θέλει απλά να κατευθυνθεί μέσα στο κείμενο της αρέσκειας του.

Η χρήση του πίνακα στη δεξιά πλευρά της οθόνης «Εξερευνήστε» είναι για να μπορείτε είτε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή να περιηγηθείτε μέσα από διάφορες κατηγορίες και ανάλογα ενδιαφέροντα. Είναι εύκολο για τους αρχάριους να βρείτε τις πηγές που αξίζουν για εγγραφή. Για παράδειγμα, υπάρχουν κατηγορίες για Gaming, Επιχειρήσεις, Σχεδιασμό, Κηπουρική και Lifestyle, καθώς και χαρακτηρισμένες κατηγορίες ανάλογα με το κοινωνικό δίκτυο. Για να εγγραφείτε σε κάποια από τις πηγές που επιθυμείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το σημείο με το «+» και να το ταξινομήσετε ανάλογα στην κατηγορία που επιθυμείτε.

Όλη η πλοήγηση διοργανώνεται με το συρόμενο πάνελ από τα αριστερά, ξεκινώντας με καρτέλες με πρόσφατο περιεχόμενο, όλο το περιεχόμενο, τα στοιχεία που έχετε αποθηκεύσει για αργότερα και διαφορετικές κατηγορίες της συνδρομής σας. Όταν επιλέξετε μια κατηγορία, η εφαρμογή την ανοίγει σαν ένα περιοδικό, με εξώφυλλο και μετά μια λίστα με τα πιο πρόσφατα άρθρα. Μπορείτε να πατήσετε σε οποιοδήποτε άρθρο για να το επεκτείνετε σε προβολή πλήρους σελίδας, και από εκεί, να μεταφερθεί έξω σε μια προβολή του προγράμματος περιήγησης, αν θέλετε. Πέρα από την επιλογή της κατηγορίας μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τα άρθρα από συγκεκριμένο περιοδικό στο οποίο έχετε κάνει εγγραφή. Επίσης αρκετά χρήσιμη θα σας φανεί η δυνατότητα που δίνει το Feedly ώστε να μαρκάρετε τα άρθρα που θέλετε να διαβάσετε αργότερα, τα οποία τοποθετούνται σε μια ξεχωριστή κατηγορία.

Αυτό που θα θέλαμε να δούμε σε Feedly είναι η άποψη των δύο πάνελ που κρατά τη λίστα των feeds για το αριστερό και έχει το επιλεγμένο περιεχόμενο στα δεξιά. Επίσης και το Feedly έχει μια έκδοση pro στην οποία πρέπει να πληρώσετε η οποία ουσιαστικά το ολοκληρώνει καθώς σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε share και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε άλλες εφαρμογές, καθώς επίσης προσφέρει ένα ικανό widget για την αρχική σας οθόνη ώστε να ενημερώνεστε χωρίς να ανοίγετε το app.

Έτσι, αν δεν σας πειράζει κάτι που είναι λίγο πιο οπτικά ελκυστικό από τα συνηθισμένα RSS reader, το Feedly είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Προηγούμενο άρθροΜια ελεύθερη γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα
Επόμενο άρθροΟ σεξισμός αποτελεί μορφή ρατσισμού
Στέλιος Θεοδωρίδης
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος, αφού δεν κατόρθωσα να γίνω τρανός και σπουδαίος μέσα στην κοινωνία. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ