ΑρχικήΟχήματαEAV Taxi: Το ηλεκτρικό αυτόνομο ταξί του μέλλοντος, χωρίς οδηγό

EAV Taxi: Το ηλεκτρικό αυτόνομο ταξί του μέλλοντος, χωρίς οδηγό

Το Electric Assisted Vehicles (EAV) είναι κατασκευαστής οχημάτων μικρο-κινητικότητας με έδρα το Oxfordshire της Μεγάλης Βρετανίας. Παρουσίασε το τελευταίο του μοντέλο, που φέρει την ονομασία EAVGo, ένα εξαιρετικά ελαφρύ όχημα που έχει σχεδιαστεί για την ανακούφιση των προβλημάτων οδικής συμφόρησης που πλήττουν τις μεγάλες πόλεις. Για να δοκιμαστούν οι ικανότητές του, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ASDA το χρησιμοποίησε για να μεταφέρει προϊόντα στους πελάτες σε δυσπρόσιτες αστικές περιοχές, όπως πεζόδρομοι. Να σημειωθεί πως το EAVGo χρησιμοποιεί πλήρως ηλεκτρική πρόωση και δεν έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

EAV Taxi: Το ηλεκτρικό ταξί του μέλλοντος

Το EAV Taxi (δηλαδή η επαγγελματική έκδοση του EAVGo που χρησιμοποιείται ως μέσο μαζικής μεταφοράς) είναι ικανό να μεταφέρει έως και δύο επιβάτες στο πίσω τμήμα του, εξοπλισμένο με σύστημα ανάρτησης παρόμοιο με αυτό ενός παραδοσιακού οχήματος, αλλά με πολύ ελαφρύτερο αμάξωμα και πόρτες. Φέρει μια οθόνη απεικονίζει στους επιβάτες τη διαμόρφωση της διαδρομής που πρόκειται να κάνουν και πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο θέρμανσης της καμπίνας, προκειμένου να το προσαρμόσουν στο επίπεδο που το θεωρούν κατάλληλο για τον εαυτό τους. Επιπλέον, υπάρχει χώρος αποσκευών κάτω από τα καθίσματα με πρόσβαση τόσο από την πίσω πλευρά, όσο και από το πλάι. Αυτό το διαμέρισμα αποθήκευσης αποσκευών μπορεί άνετα να φιλοξενήσει μια βαλίτσα μεγάλου μεγέθους.

Ένα όχημα που είναι 90% ελαφρύτερο από ένα συμβατικό υβριδικό ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και μάλιστα ο στόλος αυτών των ταξί μπορεί να βοηθήσει στη «μείωση των εκπομπών αερίων έως και 9,2 τόνους το χρόνο», ισχυρίζεται ο κατασκευαστής (φανταστείτε αν θα μπορούσε να αντικαταστήσει ολόκληρο το στόλο ταξί με οχήματα αυτού του τύπου). Το ηλεκτρικό ταξί «EAV Taxi», επιπλέον, δεν απαιτεί ειδική δομή για την επαναφόρτιση των μπαταριών, καθώς μπορεί να φορτιστεί μέσω μιας τυπικής πρίζας. Η παραγωγή αυτού του μοντέλου θα ξεκινήσει μέσα στον τρέχοντα Νοέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για την επόμενη άνοιξη του 2021.

Υπάρχουν επί του παρόντος 375.000 ταξί και ενοικιαζόμενα οχήματα (τύπου Uber) μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο με περίπου 200.000 κλήσεις κάθε μέρα στην πόλη του Λονδίνου. Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο ηλεκτρικό ταξί, επομένως, μπορεί να φέρει επανάσταση στην κινητικότητα στις σύγχρονες πόλεις που κατακλύζονται από κυκλοφοριακή συμφόρηση και κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών που διαβιούν εκεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 65% όλων των ταξιδιών με ταξί διεξάγεται με ένα άτομο στο αυτοκίνητο και η απόσταση της κούρσας δεν υπερβαίνει τα 8 χιλιόμετρα.

Ο Adam Barmby, Διευθύνων Σύμβουλος της EAV, πιστεύει ότι δημιούργησε το τέλειο προϊόν για αστικές μετακινήσεις μικρών αποστάσεων . «Ο κύριος στόχος της EAV είναι να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι η αδράνεια είναι ο εχθρός της αποτελεσματικότητας. Επομένως κάναμε εμείς το πρώτο μεγάλο βήμα με το EAV Taxi για να εξαλείψουμε τα κακώς κείμενα μέσα στην τσιμεντούπολη που είναι εχθρική προς το περιβάλλον και τον πολίτη. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα ταξί είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά αναποτελεσματικά και επί της ουσίας καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού. Εξετάσαμε προσεκτικά τόσο τα ταξί όσο και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα σε αστικά περιβάλλοντα και συνειδητοποιήσαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, καθαρότεροι και πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, με χαμηλότερο κόστος».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166