Εφαρμογή VR διδάσκει τα παιδιά σχετικά με την ανακύκλωση

Εφαρμογή VR διδάσκει τα παιδιά σχετικά με την ανακύκλωση
Image Credit: Rotor Studios

Εφαρμογή VR διδάσκει τα παιδιά σχετικά με την ανακύκλωση.

Τα παιδιά πλέον μπορούν να ταξινομήσουν τα απορρίμματα σε μια οργανωμένη εγκατάσταση ανακύκλωσης σκουπιδιών, χωρίς καν να αγγίξουν με τα χέρια τους βρώμικα αντικείμενα, κι όλα αυτά χάρη στην εικονική πραγματικότητα VR.

Η Creative Agency Protein One και το Rotor Studios ανακοίνωσαν αυτό το μήνα μια νέα εφαρμογή που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά στην Αυστραλία σχετικά με τη διαδικασία ανακύκλωσης. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί το Oculus Rift για να τηλεμεταφέρει τα παιδιά στο χώρο ανακύκλωσης έτσι ώστε να τους μάθει πώς λειτουργεί η διαδικασία και τι σπουδαίο έργο επιτελούν οι ειδικοί στην επεξεργασία αυτών των πόρων.

Η εφαρμογή μεταφέρει τους χρήστες στην εγκατάσταση όπου διεξάγεται η επεξεργασία της ανακύκλωσης σε ακριβή κλίμακα. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και να χειρίζονται τα μηχανήματα καθώς παίζουν ειδικά παιχνίδια που θα τα διδάξουν για το πώς λειτουργεί η εγκατάσταση.

Τα ειδικά διαμορφωμένα φωνητικά και τα οπτικά βοηθήματα βοηθούν να διατηρηθεί η εστίαση στην εκμάθηση, έτσι ώστε να δοθεί η ελπίδα σε αυτόν τον έρμο πλανήτη, μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά να γίνουν χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία και κάποια στιγμή να εφαρμόσουν όλα αυτά τα χρήσιμα πράγματα που έχουν μάθει.

Εμείς με τη σειρά μας στο Texnologia.net επικροτούμε τέτοιου είδους ενέργειες, και όποτε ανακαλύπτουμε τέτοιου είδους σημαντικά έργα θα υπενθυμίζουμε στην κοινωνία πως όντως κάτι καλό συμβαίνει εκεί έξω από ορισμένα άτομα, και πως δεν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. κάτι που είθισται να γίνεται μέχρι στιγμής από την πλειοψηφία του κόσμου σε αυτό τον πλανήτη.

Επίσης ζητάμε από τον αγαπητό αναγνωστικό κοινό μας, όποτε πέφτει στην αντίληψή του κάποια τέτοιου είδους παρόμοια προσπάθεια να μας ενημερώνει για να το δημοσιεύσουμε, με μεγάλη μας χαρά. Ο οικολογικός ακτιβισμός για να αφήσουμε ένα καλύτερο πλανήτη στις επόμενες γενιές που δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τα λάθη τα δικά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας