Εφαρμογή του Apple smartwatch έσωσε τη ζωή ενός άντρα από θρόμβωση

Εφαρμογή του Apple smartwatch έσωσε τη ζωή ενός άντρα από θρόμβωση.

Μια εφαρμογή για το smartwatch της Apple βοήθησε να σωθεί η ζωή ενός αμερικανού άνδρα που αργότερα διαγνώστηκε με απειλητικό για τη ζωή φλεβική θρόμβωση, και αποφεύχθηκε αυτή η κατάσταση, διότι τον προειδοποίησε για μία απολύτως αδικαιολόγητη αύξηση των καρδιακών παλμών.

Ο James Green, ένας 28χρονος podcaster και πρώην υπάλληλος του MTV που ζει στη Νέα Υόρκη, περιέγραψε για πρώτη φορά τη δοκιμασία του στο Twitter, λέγοντας ότι μια εφαρμογή παρακολούθησης της υγείας που ονομάζεται ” HeartWatch ” τον προειδοποίησε για το γεγονός ότι ο καρδιακός του ρυθμός είχε αυξηθεί σημαντικά.

Είπε σε ένα tweet: “Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας ηλίθιος υπολογιστής καρπού που αγόρασα πριν από 2 χρόνια, θα μου σώσει τη ζωή. Έβλεπα τον καρδιακό μου παλμό να ανεβαίνει αναίτια και να καταλήγει σε πνευμονική εμβολή”.

Η παρούσα εφαρμογή μετράει και συλλαμβάνει προσωπικά δεδομένα υγείας μέσω των αισθητήρων του smartwatch. Επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν προσεκτικά τις καθημερινές καρδιακές τους συχνότητες, κρατώντας κατά κάποιο τρόπο ένα ιστορικό της υγείας τους και βάσει των δεδομένων που έχει συλλέξει εφαρμογή ειδοποιεί τον χρήστη όταν συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο.

Σε αυτή την περίπτωση βοήθησε να προβλεφθεί μια πνευμονική εμβολή – ένα μπλοκαρισμένο αιμοφόρο αγγείο στους πνεύμονες.

Ο Green, ο οποίος ανέφερε ότι είχε υποστεί πνευμονική εμβολή στο παρελθόν, δήλωσε στο The Telegraph ότι ο γιατρός του διαπίστωσε πως το περιστατικό «θα ήταν θανατηφόρο» εάν ο Green δεν έχει αντιληφθεί έγκαιρα την ασυνήθιστη δυσλειτουργία χάριν στο smartwatch .

Είπε: «Έλαβα μια ειδοποίηση από την HeartWatch ότι ο καρδιακός μου ρυθμός ήταν συνεχώς πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα, ακόμα και όταν καθόμουν απλά στο γραφείο μου. Έτσι για την ιστορία ο συγκεκριμένος άντρας είναι πενήντα τεσσάρων ετών.

“Αυτό, μαζί με άλλα συμπτώματα που είχα, ήταν αρκετά για να καταλάβω πώς τα δεδομένα μου έλεγαν να ενεργήσω, επ ‘αυτού και συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν κρίση πανικού, αλλά κάτι περισσότερο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας