ΑρχικήΟχήματαΗ Daimler σχεδιάζει νέα νομική δομή για τη Mercedes

Η Daimler σχεδιάζει νέα νομική δομή για τη Mercedes

Η Daimler σχεδιάζει νέα νομική δομή για τη Mercedes, διαχωρίζοντας το τμήμα αυτοκινήτων από τα φορτηγά και τα λεωφορεία της εταιρείας.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανέφερε ότι κινείται προς την κατεύθυνση της εφαρμογής μιας νέας δομής στην οποία το τμήμα αυτοκινήτων της Mercedes-Benz και τμήμα φορτηγών και λεωφορείων θα γίνουν νομικά ανεξάρτητες οντότητες, όμως θα βρίσκονται κάτω από τη συνολική στέγη της Daimler.

Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα (16 Οκτωβρίου) ότι οι αλλαγές θα δώσουν σε αυτούς τους δύο βαρυσήμαντους τομείς την επιχειρηματική ευελιξία να αντιδράσουν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Είπε ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν ολοκληρωμένα σχέδια για εκχώρηση αυτών των δύο τμημάτων και ότι η νέα δομή εξακολουθούσε να χρειάζεται έγκριση από την ανώτατη διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο πριν να τεθεί σε ισχύ.

Η πιο πρόσφατη τελική έγκριση θα μπορούσε να είναι η σύσκεψη των μετόχων της εταιρείας το 2019.

Παρ ‘όλα αυτά, η αρχική συζήτηση του σχεδίου της εταιρείας τον Ιούλιο οδήγησε σε εικασίες ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα προοίμιο σε ξεχωριστή χρηματιστηριακή αγορά για μέρη της εταιρείας.

Εάν εγκριθούν οι αλλαγές, τότε τα Mercedes-Benz Cars και Vans και Daimler Trucks & Buses θα είναι ξεχωριστές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ήδη μια νομικά ανεξάρτητη δομή. Και οι τρεις θα διατηρήσουν την έδρα τους στη Γερμανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG, ο Dieter Zetsche επισήμανε σε δήλωσή του ότι “όποια εταιρεία επιδιώκει βιώσιμη ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία πρέπει να εξελίσσεται συνεχώς και να προσαρμόζεται στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον – είτε πρόκειται για τεχνολογικό, πολιτιστικά, είτε δομικό”.

Ο Zetsche δήλωσε ότι η νέα δομή θα μας βοηθήσει να σιγουρευτούμε ότι είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις της νέας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων περιλαμβάνει εμπορικά σήματα φορτηγών Freightliner, μέρος της επιχείρησης φορτηγών της Βόρειας Αμερικής με έδρα το Portland, του Όρεγκον, το Western Star και το FUSO. Κατασκευάζει επίσης σχολικά λεωφορεία με την επωνυμία Thomas built buses στο High Point της Βόρειας Καρολίνας.

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να μετριάσουν την αναμενόμενη περίοδο αλλαγών που προκάλεσε η ψηφιοποίηση και η κυβερνητική πίεση για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και προφανώς δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άσκοπους ελιγμούς.

Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία περιλαμβάνουν την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων με αυτόματο πιλότο, ώθηση για την αύξηση της ελκυστικότητας των ηλεκτρικών οχημάτων για τους καταναλωτές και την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές smartphone που επιτρέπουν στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Η νέα δομή της Daimler θα συνεπαγόταν επίσης στη συνεισφορά 3 δισ. Ευρώ (3,5 δισ. Δολ.) Στο συνταξιοδοτικό ταμείο της Daimler AG.

Η εταιρεία, με έδρα τη Στουτγάρδη, δήλωσε ότι συμφώνησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σχετικά με την επέκταση της προστασίας εργασίας μέχρι τα τέλη του 2029, καθώς και την επέκταση των κοινών επιμερισμάτων κερδοφορίας της Daimler.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166