Εγκαινιάστηκε το πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G του κόσμου στο Κατάρ

Εγκαινιάστηκε το πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G του κόσμου στο Κατάρ

Εγκαινιάστηκε το πρώτο εμπορικό δίκτυο 5G του κόσμου στο Κατάρ.

Η Ooredoo από Κατάρ είναι ο πρώτος πάροχος τηλεπικοινωνιών στον κόσμο που ξεκίνησε σήμερα να πωλεί περιορισμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τύπου 5G σε κάποα χώρα, και μάλιστα αρκετοί εμπειρογνώμονες του είδους επισημαίνουν πως επρόκειτο για ένα σπουδαίο επίτευγμα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που αναμφισβήτητα θα άξιζε το χρυσό μετάλλιο έναντι των ανταγωνιστών.

Η Ooredoo αναφέρει ότι μόλις κυκλοφόρησε το 5G Supernet, το “πρώτο εμπορικά διαθέσιμο δίκτυο 5G στον κόσμο”, και υπόσχεται πως είναι μια υπηρεσία συμβατή με τα πρότυπα 5G NR και διατίθεται (τουλάχιστον επί της παρούσης) στην πρωτεύουσα του Κατάρ στην Ντόχα.

Η Ooredoo προχωρούσε επιθετικά προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του 5G από το 2016, αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε τις απαραίτητες τοπικές δομές 5G, έπειτα ανέπτυξε σταθμούς βάσης 5G ξεκινώντας ταυτόχρονα τον Νοέμβριο μια δοκιμή επιχειρηματικών υπηρεσιών 5G με την Qatar Airways.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πάροχος τηλεπικοινωνιών έχει διεκδικήσει αυτή την πρωτιά στον κόσμο για την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση του 5G.

Η Ooredoo κατά το παρελθόν προσέφερε μια προ-τυποποιημένη “εμπειρία ταχύτητας 5G” σε ένα μικρό αριθμό VIP πελατών, όπου στη μετέπειτα πορεία τον Μάρτιο του 2018 συνεργάστηκε στενά με τη ZTE για την εμπορευματοποίηση του απαραίτητου λογισμικού για τις συσκευές που είναι συμβατό με τα πρότυπα 5G.

Η σημερινή ανακοίνωση περιλαμβάνει το “πρώτο στάδιο” 5G Supernet στη ζώνη φάσματος 3,5GHz εντός της Ντόχα, καλύπτοντας μια περιοχή πολλαπλών μιλίων που κυμαίνεται από το νησί Pearl Qatar έως το διεθνές αεροδρόμιο Hamad. Η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας 5G καλύπτει τους δημοφιλείς προορισμούς της Ντόχα, όπως το Lagoona, το πολιτιστικό χωριό Katara, το West Bay, το Corniche και το Souq Waqif. Με 164 εκατομμύρια πελάτες σε 10 χώρες, ο Ooredoo αρχικά υπόσχεται περαιτέρω κάλυψη σε “ακόμα περισσότερες περιοχές του Κατάρ” τους επόμενους μήνες.

Η Ooredoo ανέφερε περιχαρής πως: Είμαστε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει πρόσβαση σε τεχνολογία και υπηρεσίες 5G, και οι άνθρωποι του Κατάρ είναι οι πρώτοι που έχουν πρόσβαση στα απίστευτα οφέλη που θα φέρει αυτή η τεχνολογική αναβάθμιση. … Το δίκτυο αυτό θα παράσχει τα απαραίτητα θεμέλια για να εισαγάγει ένα κύμα νέων καινοτομιών, συμπεριλαμβανομένων των μηχανοκίνητων οχημάτων, των έξυπνων δρόμων, της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, και πολλά άλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας