Εκκλησιαστικά & μοναστηριακά έπιπλα για εκκλησίες

Εκκλησιαστικά & μοναστηριακά έπιπλα για εκκλησίες

Που θα βρείτε μοναστηριακά και εκκλησιαστικά έπιπλα

Τα μοναστηριακά κι εκκλησιαστικά έπιπλα πλέον δεν είναι μόνο για μοναστήρια κι εκκλησίες αφού θα τα βρείτε σε πολλά σπίτια ή ακόμη κι εστιατόρια με πιο μοντέρνα αισθητική. Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που βλέπουν φωτογραφίες με έπιπλα τέτοιου είδους σε περιοδικά και sites σχετικά με τη διακόσμηση και το σπίτι και σκέφτονται ότι και αυτοί θα ήθελαν κάτι τέτοιο στο σπίτι τους γιατί θα ταίριαζε τέλεια. Εννοείται όμως ότι πολλοί που θα σκέφτονταν να αποκτήσουν τέτοια έπιπλα είναι λίγο διστακτικοί για διάφορους λόγους.

Ο πιο σημαντικός λόγος που πολλοί διστάζουν να αγοράσουν εκκλησιαστικά ή μοναστηριακά έπιπλα, είναι το γεγονός ότι δεν ξέρουν που να τα βρουν! Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που πιστεύουν ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο μοναστήρι ή σε κάποιον που να έχει κάποια σχέση με μοναχούς και καλόγερους για να αποκτήσουν κάτι τέτοιο ή να βρουν ένα πολύ εξειδικευμένο κατάστημα, κάτι που και πιστεύουν ότι θα είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο και φυσικά θα ανεβάσει και πολύ το κόστος της όλης αγοράς.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τα έπιπλα αυτά παρά το όνομα τους, δεν κατασκευάζονται από κάποιον μοναχό ή κάποιον ειδικό κατασκευαστή. Όσον αφορά τα μοναστηριακά τραπέζια, μιλάμε απλά για έπιπλα που μοιάζουν σαν να προέρχονται από κάποιο μοναστήρι και είναι κατασκευασμένα με παρόμοιο στιλ και τεχνική.

Τα εκκλησιαστικά έπιπλα από την άλλη, όπως λόγου χάρη τραπέζια για εκκλησίες, κατά κανόνα κατασκευάζονται από κοινούς αλλά έμπειρους και πολύ δεξιοτέχνες τεχνίτες σε όλη τη χώρα. Που μπορείτε λοιπόν να βρείτε αυτά τα μοναδικά έπιπλα, για να ξέρετε που να ψάξετε καλύτερα;

Σε εργαστήρια επίπλων

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα έπιπλα αυτά – κατά κανόνα πάντα – δεν κατασκευάζονται από τους ίδιους τους καλόγερους, αλλά από ειδικούς τεχνίτες. Οι τεχνίτες αυτοί εννοείται ότι δεν κάνουν μαζική παραγωγή σε βιομηχανικό επίπεδο ή κάτι τέτοιο, αλλά κατασκευάζουν λίγα κομμάτια με πολλή φροντίδα και προσοχή, οπότε και δεν δουλεύουν σε εργοστάσια. Συνήθως λοιπόν έχουν δικά τους εργαστήρια τα οποία είναι και μικρές επιχειρήσεις και θα τους βρείτε στις γειτονιές αλλά και στις βιομηχανικές ζώνες της πόλης.

Αυτά τα εργαστήρια λοιπόν είναι το πρώτο μέρος που πρέπει να ψάξετε αν ψάχνετε για μοναστηριακά ή εκκλησιαστικά έπιπλα. Ο λόγος που το λέμε αυτό, είναι ότι εκεί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρείτε πάρα πολλά έπιπλα αυτού του είδους που να είναι κατάλληλα για τοποθέτηση σε σπίτι ή άλλο χώρο που δεν είναι εκκλησία ή θρησκευτικός χώρος γενικότερα.

Σε καταστήματα με εκκλησιαστικά είδη

Εννοείται ότι μπορείτε να βρείτε εκκλησιαστικά έπιπλα σε καταστήματα με εκκλησιαστικά είδη, ειδικά αν μένετε σε κάποια αρκετά μεγάλη πόλη με πολλά και μεγάλα τέτοια καταστήματα. Το θέμα είναι ότι λόγω του γεγονότος ότι τα καταστήματα αυτά έχουν αποκλειστικά κι έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα, είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα έπιπλα που θα βρείτε θα είναι σχεδιασμένα για χρήση σε εκκλησία, οπότε και θα έχουν παραστάσεις θρησκευτικού περιεχομένου και χαρακτήρα, όπως σταυρούς και άλλα σύμβολα.

Εννοείται ότι τα συγκεκριμένα έπιπλα δεν είναι και τα πλέον κατάλληλα για σπίτια και άλλους ιδιωτικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να βρείτε εκκλησιαστικά έπιπλα χωρίς έντονα θρησκευτικά στοιχεία σε τέτοια καταστήματα, ωστόσο σίγουρα η ποικιλία τους δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή που θα βρείτε σε ένα κανονικό εργαστήριο επιπλοποιίας.

Προηγούμενο άρθροΤαγκό. Πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία
Επόμενο άρθροDucati μοντέλα, λίστα με μοτοσικλέτες
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας