Ελέγξτε το κινητό τηλέφωνο από το PC με MOBILedit

Ελέγξτε το κινητό τηλέφωνο από το PC με MOBILedit
  • Απαιτήσεις: Κινητό τηλέφωνο, Mobiledit Phone Manager
  • Κόστος: 29 ευρώ
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 30 λεπτά
  • Επίπεδο δυσκολίας: 3/10

Όσο αυξημένες και αν είναι οι δυνατότητες ή η ευχρηστία του κινητού σας, δεν συγκρίνονται με αυτές του υπολογιστή. Διαβάστε πώς μπορείτε να αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο του κινητού τηλεφώνου σας κατευθείαν από το PC, μετατρέποντας ακόμα και την πλέον χρονοβόρα διαδικασία σε υπόθεση μερικών κλικ.

Η πλειονότητα των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων παρέχει δυνατότητα σύνδεσης (με ή χωρίς καλώδιο) με οποιονδήποτε υπολογιστή. Αν και η βασική λειτουργία αυτής της εφαρμογής είναι ο συγχρονισμός δεδομένων και η ανταλλαγή αρχείων διαφόρων τύπων, με το κατάλληλο πρόγραμμα μπορείτε να ελέγξετε σχεδόν κάθε πτυχή της συσκευής σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να συντάξετε μηνύματα ή να προσθέσετε επαφές εύκολα και γρήγορα, κατευθείαν από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, να επεξεργαστείτε φωτογραφίες, αλλά και να δείτε αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με την συνολική κατάσταση του κινητού σας.

Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε για αυτή την εργασία είναι το Mobiledit. Κύριο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης πρότασης είναι η υποστήριξη των περισσότερων συσκευών της αγοράς, καθώς και η μεγάλη ευχρηστία της. Η εν λόγω εφαρμογή διατίθεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.mobiledit.com για δοκιμαστική χρήση επτά ημερών χωρίς χρέωση ή τυχόν περιορισμούς. Αν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, πρέπει να καταβάλετε 19 ευρώ για να αποκτήσετε την πλήρη έκδοση.

Η διαδικασία της εγκατάστασης δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία. Κατά τη διάρκειά της μπορείτε να επιλέξετε την αυτόματη δημιουργία εικονιδίων άμεσης πρόσβασης, ενώ στο τέλος της τσεκάρετε την επιλογή “Run Mobiledit 1.95 Now”, ώστε να εκτελεστεί αυτόματα η εφαρμογή.

Βήμα 1

Η επικοινωνία του κινητού σας με την εφαρμογή μπορεί να γίνει μέσω Bluetooth, IrDA και καλωδίου. Εμείς επιλέξαμε το πρώτο λόγω της αυξημένης ευελιξίας που παρέχει, ωστόσο η διαδικασία είναι παρεμφερής και στις τρεις περιπτώσεις. Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι, αν το κινητό σας ανήκει στην κατηγορία των Symbian smartphones, πρέπει να εγκαταστήσετε σε αυτό ένα πρόσθετο πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στον υποφάκελο Mobile Drivers\Symbian (στο path που έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή).

Βήμα 2

Αμέσως μόλις η εφαρμογή ενεργοποιηθεί, στην οθόνη σας θα εμφανιστεί ένας οδηγός αυτοματοποιημένων ρυθμίσεων (wizard), μέσω του οποίου θα εντάξετε το κινητό τηλέφωνό σας στο πρόγραμμα. Σημειώνουμε ότι, πριν ξεκινήσετε τον wizard, πρέπει να έχετε ήδη συνδέσει το κινητό σας με τον υπολογιστή.

Βήμα 3

Το επόμενο βήμα αφορά στην ανίχνευση του κινητού σας. Πατήστε το πλήκτρο “Detect Now” και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να βρεθεί η συσκευή σας. Ενδεχομένως το κινητό σας να σας ρωτήσει αν δέχεστε τη σύνδεση. Πατήστε “Ναι”, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Βήμα 4

Μετά την αναγνώριση της συσκευής σας εμφανίζεται το κεντρικό παράθυρο της εφαρμογής. Αμέσως το Mobiledit θα “διαβάσει” τα δεδομένα από τη μνήμη της συσκευής και θα σας δείξει βασικές πληροφορίες, όπως η στάθμη σήματος και η κατάσταση της μπαταρίας.

Βήμα 5

Μία από τις πλέον χρήσιμες λειτουργίες είναι η σύνταξη γραπτών μηνυμάτων μέσω του πληκτρολογίου του υπολογιστή. Κάντε κλικ στην επιλογή “SMS”, ορίστε τον αριθμό του παραλήπτη και γράψτε το κείμενό σας. Σημειώνουμε ότι, πριν πατήσετε “Send”, μπορείτε να επέμβετε σε διάφορες παραμέτρους, όπως η μέγιστη διάρκεια ή η αίτηση αναφοράς παράδοσης.

Βήμα 6

Tο πρόγραμμα σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε ή ακόμα και να εμπλουτίσετε την ατζέντα του κινητού σας με νέες επαφές. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε “Phonebook” και κατόπιν κλικ στο “Edit” ή το “Add’, αντίστοιχα.

Βήμα 7

Μία ακόμα χρήσιμη λειτουργία είναι ο Photo Mobileditor, μέσω του οποίου είναι δυνατή η επεξεργασία των φωτογραφιών σας. Επιλέξτε όποια επιθυμείτε και κάντε κλικ στο “Open”. Στο παράθυρο που εμφανίζεται μπορείτε να επέμβετε σε δεκάδες παραμέτρους.

Βήμα 8

Ολοκληρώνοντας την αναφορά μας στις σημαντικότερες λειτουργίες της εφαρμογής, αξίζει να σταθούμε στις δυνατότητες συγχρονισμού. Κάντε κλικ στο “Synchronization”, επιλέξτε “Add Rule” και ορίστε ποιες εφαρμογές θα ανταλλάσσουν αυτόματα δεδομένα. Αποθηκεύστε τον νέο κανόνα και… αυτό ήταν. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε ξανά. Απλά πράγματα!

Προηγούμενο άρθροΘωρακίστε τα Windows με τα ίδια τους τα εργαλεία
Επόμενο άρθροΆνοιγμα νέου εστιατορίου. Με Franchise ή μόνος;
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας