ΑρχικήΤι είναιΕΛΤΑ Courier, πληροφορίες για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

ΕΛΤΑ Courier, πληροφορίες για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Τα ΕΛΤΑ Courier και πιο συγκεκριμένα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παραδόξως είναι μία από τις δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν μακράν καλύτερα από τις υπόλοιπες κατά τα τελευταία χρόνια, και είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με ετούτο το αντικείμενο, και προφανώς δεν φορούν παρωπίδες, βλέποντας την κατάσταση από ουδέτερη οπτική γωνία. Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, πριν λίγα έτη, τα ΕΛΤΑ έγιναν ανώνυμη εταιρεία, και ο μεγαλύτερος μέτοχος τους είναι το ελληνικό κράτος με 90%.

Μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μας πως σχεδόν όλα τα τμήματα του είναι υποστελεχωμένα, λόγω της αναδιάρθρωσης που έκαναν, τόσο οι τελευταίες κυβερνήσεις, όπως και η ίδια η διοίκηση των ΕΛΤΑ, για να μειωθούν δραστικά τα έξοδα, απολύοντας υπαλλήλους και προσλαμβάνοντας λιγότερους από το προβλεπόμενο, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν τεράστια υπερπροσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στα υπερφορτωμένα καθήκοντα τους.

Ωστόσο εκείνο το στοιχείο που χρήζει άξιο αναφοράς είναι ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει να ανταγωνιστεί ιδιωτικές εταιρείες που ορισμένες εξ αυτών θεωρούνται παγκοσμίως μεγαθήρια σε αυτό τον τομέα, έχοντας στη διάθεση τους υπερσύγχρονες τεχνολογίες, εξελιγμένα μηχανήματα, εξειδικευμένους υπαλλήλους και όχι χαραμοφάηδες, που εκεί οι προϊστάμενοι δεν αστειεύονται και απολύουν τον ασυνείδητο εργαζόμενο με συνοπτικές διαδικασίες.

Είναι συνεπείς οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ;

Για να διαπιστώσεις αν μία εταιρεία τύπου courier κάνει αξιόλογη δουλειά ή το ακριβώς αντίστροφο μπορείς να το διαπιστώσεις από την εξυπηρέτηση των πελατών, την ικανοποίηση που βιώνουν από τις υπηρεσίες, σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα παραλαμβάνουν το δέμα ή το αντικείμενο που τους έστειλε ο αποστολέας και άλλα πολλά., δηλαδή υπάρχουν κάποιοι μετρήσιμοι δείκτες τυπικοί η άτυποι για να κρίνεις την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η εκάστοτε εταιρεία ή επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους, αφού ως γνωστόν το αποτέλεσμα μετράει, και όχι το όνομα (έτσι για να μην μπερδεύουμε τα σώβρακα με τις γραβάτες).

Προσωπικά λόγω της ενασχόλησης μου με την τεχνολογία και των αντικειμένων που μου στέλνουν διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα για αξιολόγηση και κριτική προϊόντων, τυχαίνει να λαμβάνω δέματα περίπου τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα, από διάφορες εταιρείες κούριερ τύπου ταχυμεταφορών και όχι μόνο από μία, πράγμα που σημαίνει πως έχω μία καλύτερη εικόνα από τον απλό τον κόσμο, αναφορικά με αυτό το θέμα.

Με γνώμονα ότι έχω απολαύσει τις υπηρεσίες όλον των εταιρειών courier, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι κατά την γνώμη μου τα ΕΛΤΑ τα κατατάσσω μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης στην κατηγορία τους, και αυτή η καταξίωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στους συνεπείς υπαλλήλους και όχι από κάποια δύναμη από το υπερπέραν που φροντίζει όλα να πηγαίνουν ρολόι.

Εν τούτοις, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, σαφώς υπάρχουν και οι υπάλληλοι που με την πρώτη ευκαιρία κοιτάζουν να λουφάρουν, όμως αδιαμφισβήτητα ενδέχεται αυτό το ποσοστό να είναι πολύ μικρό, διότι αν συνέβαινε το αντίστροφο, θα υπολειτουργούσε ολόκληρος ο οργανισμός και ως ανώνυμη εταιρεία θα έπιανε πάτο.

Βέβαια εάν συνεχιστούν οι περικοπές των θέσεων εργασίας στα ΕΛΤΑ, τότε προβλέπεται πως αυτός ο οργανισμός δεν θα εξακολουθήσει να παρέχει την ίδια ποιότητα υπηρεσιών όπως είθισται να συμβαίνει κατά τα τελευταία 3 με 4 χρόνια, και από πρωτοπόρος στην Ελλάδα, ίσως καταλήξει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις καταϊδρωμένη στον υπάρχον ανταγωνισμό, που αν μη τι άλλο, είναι ιδιαίτερα έντονος, αφού διακυβεύονται τεράστια οικονομικά πόσα στον τομέα των ταχυμεταφορών που καμία σοβαρή εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να τα απολέσει ή να παραχωρήσει το μερίδιο αγοράς στους ανταγωνιστές της

Ιδιωτικές εταιρείες courier

Οφείλετε να θυμάστε όλοι σας, ότι όσο ο ανταγωνισμός κορυφώνεται στο τέλος βγαίνει κερδισμένος ο κακόμοιρος ο πελάτης. Επομένως είναι προς όφελος της κοινωνίας να υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες courier, και όχι εκείνο το απαράδεκτο μονοπώλιο που είχαν μέχρι πρότινος τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω πως τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ακολουθούν μία ανήθικη τακτική, και αυτό προκύπτει από τα παράπονα των πελατών και των μηνυμάτων που λαμβάνω από τους χρήστες του Texnologia.Net που αντικειμενικά δεν είναι λίγα.

Συγκεκριμένα, για να προβούν σε μείωση των εξόδων τους, κρατάνε περισσότερο χρονικό διάστημα τα δέματα στις αποθήκες τους ούτως ώστε να μην εκτελούν περαιτέρω δρομολόγια, καταναλώνοντας έτσι παραπάνω καύσιμα.

Ας γίνω πιο σαφής. Το σενάριο που θα σας περιγράψω συνέβη σε εμένα άπειρες φορές, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο που μου εξήγησε την τρέχουσα κατάσταση: Για παράδειγμα, ένα συνηθισμένο δέμα που στάλθηκε από την Αθήνα προς την Καβάλα, χρειάστηκε περίπου 2 ημέρες για να φτάσει στην πόλη, όμως η εταιρεία κούριερ φιλοτιμήθηκε να παραδώσει το αντικείμενο στον παραλήπτη μετά από 5 με 7 μέρες, ιδιαίτερα σε εκείνους που ζουν στα χωριά και όχι στην πρωτεύουσα του Νομού (εκτός κι αν πήγαινε να το πάρει ο ίδιος από τα γραφεία της), γιατί προφανώς περίμενε να μαζευτεί μπόλικο πράγμα, με απώτερο σκοπό να κάνει μόνο δύο δρομολόγια και όχι δέκα.

Ενώ πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα, παρόλα αυτά συνεχίζεται το ίδιο χούι, αφού εκ των πραγμάτων ετούτη η καθυστέρηση μπορεί να δικαιολογηθεί στην εποπτική αρχή με πανεύκολο τρόπο, προβάλλοντας τις γνωστές δικαιολογίες, όπως ότι υπάρχει τεράστιος φόρτος εργασίας και δεν προλαβαίνουν κ.λπ, κάτι που σημαίνει πως γλιτώνουν την καμπάνα που ενδέχεται να της έριχνε η αρμόδια αρχή.

Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι στην Ελλάδα είναι χαλαρά τα πράγματα, και οι Δημόσιες Αρχές αναγκάζονται να κάνουν τα στραβά μάτια επειδή εάν κλείσει η οποιαδήποτε εταιρεία θα απολυθεί κόσμος, με αρνητικό αποτέλεσμα να μείνει άνεργος για αρκετό καιρό, και κάπως έτσι διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Η ρεμούλα στα ΕΛΤΑ τις προηγούμενες δεκαετίες

Ο λόγος που είμαστε ανεπίσημα πτωχευμένη ως χώρα, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γάγγραινα που ονομάζεται δημόσιος τομέας, επειδή κατά το παρελθόν, η πλειονότητα των γονιών επιδίωκε να βάλει το ατάλαντο παιδί του, που είχε περιορισμένες δεξιότητες και ικανότητες σε κάποια δημόσια υπηρεσία για να εξασφαλίσει το μέλλον του, αλλά παράλληλα έτσι γινόταν καταβαράθρωση του κρατικού συστήματος που διεξάγονταν με την ανοχή όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου, γιατί όποιος τολμούσε να μιλήσει, το, στέλνανε στο πυρ το εξώτερο. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Σας υπενθυμίζω την γνωστή ατάκα του Θεόδωρου Πάγκαλου που έμεινε στην ιστορία, ότι «Μαζί τα φάγαμε», και παρόλο που ακούγεται ως θρασύτητα αυτή η κουβέντα, εν τούτοις μόνο ο Πάγκαλος είχε το θάρρος να περιγράψει τι συνέβαινε σε αυτό το αχούρι που ονομάζεται Ελλάδα, ενώ οι άλλοι πολιτικοί έκανα την Ποντικομαμή, μιλώντας πάντοτε με ηθικολογία και αγιοσύνη, και πως όλες αυτές τις ατασθαλίες τις έκαναν οι άλλοι, ίσως και οι εξωγήινοι, όμως ποτέ οι ίδιοι.

Όλες αυτές οι ιδιομορφίες συντέλεσαν στο γεγονός ότι είχε υπερφορτωθεί το Ελληνικό δημόσιο με αχρείαστο εργατικό δυναμικό, και φυσικά, από τούτη την κατάντια δεν εξαιρούνται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Επίσης εάν συμπεριλάβουμε και το μονοπώλιο που απολάμβαναν τα ΕΛΤΑ, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως οι υπάλληλοι δεν είχαν κανένα άγχος να βάλουν τα δυνατά τους για να διαπρέψει αυτός ο οργανισμός, επειδή σε πρώτη φάση δεν υπήρχε κάποια ανταγωνίστρια εταιρεία για να τους ζορίσει, και κατά δεύτερο λόγο, συνέχισαν να ζημιώνονται τα κρατικά ταμεία, πληρώνοντας μισθούς σε άτομα που δεν το άξιζαν, τουναντίον, έπρεπε να απολυθούν άμεσα.

Δυστυχώς τα μνημόνια έφεραν και ένα καλό, άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει μία τάξη στην Ελλάδα, σε πολλούς τομείς, και μας ανάγκασαν να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως επιβάλλεται να συμπεριφερθούμε με γνώμονα το κοινό καλό, δίχως να ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για την ιδιοτέλεια μας, αφού πιάσαμε πάτο και δεν πάει παρακάτω.

Εντοπισμός αντικειμένου πληροφορίες

Όπως εξήγησα στις παραπάνω ενότητες, από τη στιγμή που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έγιναν ανώνυμη εταιρεία, άρχισαν να υιοθετούν εξελιγμένες τακτικές και μεθόδους που της είχαν ασπαστεί πρωτύτερα οι κορυφαίοι στο είδος.

Μάλιστα ακολούθησαν στρατηγικές κινήσεις που εξέπληξαν και τους πιο δύσπιστους. Μία εξ αυτών ήταν και το σύστημα εντοπισμού αντικειμένου, που ομολογουμένως ενίσχυσε την ηγετική της θέση, και τα ταυτόχρονα βοήθησε στο έπακρο τον απλό κοσμάκη, δίχως να απαιτείται να τρέχει κάθε μέρα στα ταχυδρομεία για να δει αν έφτασε το δέμα του, γεμίζοντας ουρές στα γκισέ, αφού πλέον η όλη διαδικασία παρακολούθησης του αντικειμένου γίνεται ηλεκτρονικά, και πιο συγκεκριμένα μέσα από το διαδίκτυο και την επίσημη ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ Courier.

Πριν μερικά χρόνια που ξεκίνησε το σύστημα εντοπισμού αντικειμένου με το track number, πραγματικά έμεινα άφωνος όταν διαπίστωσα πως η παρακολούθηση της διαδρομής του δέματος γίνεται αληθινά σε πραγματικό χρόνο, και όχι με αρκετή καθυστέρηση όπως συμβαίνει με ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες. Εν ολίγοις ένα σπουδαίο προτέρημα που όσο εμπάθεια κι αν τρέφεις για τα ΕΛΤΑ, είσαι αναγκασμένος να τους το αναγνωρίσεις. Εκτός βέβαια, αν είσαι κολλημένος και αρέσκεσαι να βλέπεις μόνο τα κακά ή τα στραβά.

Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά πανεύκολη, και το μόνο που απαιτείται από την μεριά του χρήστη είναι να εισάγει τον 12ψηφίο κωδικό που επιθυμεί να γίνει η αναζήτηση, φερειπείν PP123458885GR, και με το πάτημα του πλήκτρου εμφανίζεται το αποτέλεσμα σε ένα δευτερόλεπτο, γνωρίζοντας το ακριβές σημείο που βρίσκεται το αντικείμενο.

Επιπρόσθετα υπάρχουν και διαθέσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας, όπως το 800 11 82 000, το 210 33 53 100 και το 210 33 53 777 που λειτουργούν από Δευτέρα έως την Παρασκευή 08:00 – 20:00, εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να λάβει περαιτέρω πληροφορίες, να εκφράσει κάποιο παράπονο ή να αναφέρει την οποιαδήποτε ανησυχία που τον προβληματίζει.

Απώλεια αντικειμένου – δέματος

Υπάρχει ένας Αστικός Μύθος που λέει πως σε περίπτωση που χαθεί ένα δέμα ενδέχεται να φταίνε αποκλειστικά τα ΕΛΤΑ, κάτι που σαφέστατα δεν αντιπροσωπεύει την πλήρη αλήθεια του όλου θέματος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εάν σας στείλουν κάποιο δέμα από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα γιατί κάνατε μία αγορά από ένα e-shop της Κίνας, κάτι που συνηθίζει να πράττει τακτικά ο τοπικός πληθυσμός της χώρας μας, διότι εκεί είθισται να είναι φθηνότερα τα προϊόντα, μέχρι και 50% κάτω, εν αντιθέσει με τα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις είναι δωρεάν τα έξοδα μεταφοράς, εκτός κι αν πρόκειται για βαρύ ή υπερμεγέθες αντικείμενο, όπως μία οθόνη υπολογιστή.

Στην προκειμένη περίπτωση, το δέμα είναι πιο εύκολο να χαθεί από την Κίνα μέχρι το Ελληνικό αεροδρόμιο ή το Ελληνικό λιμάνι εάν έρθει το εμπόρευμα με πλοίο, παρά εντός της χώρας μας, όχι όμως πως είναι αδύνατο η ανέφικτο, επειδή τα ΕΛΤΑ ακολουθούν τις οδηγίες που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι παραβατικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται τυγχάνει να βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσθεώρητα χρηματικά ποσά. Ενώ αντίθετα, από τη μεριά της Κίνας δεν υπάρχει τόσο ασφυκτικός κλοιός, όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν πάση περιπτώσει, η ουσία του πράγματος είναι πως σε περίπτωση απώλειας αντικειμένου, τα πράγματα περιπλέκονται σε εκθετικό βαθμό για τον παραλήπτη που πλήρωσε το εκάστοτε προϊόν από την Κίνα, διότι εάν δεν υπάρχει tracking number, τότε πιάσε το αυγό και κούρευτο ή ακόμη χειρότερα δεν είναι ασφαλισμένο το δέμα, και κάπως έτσι ξεκινάει ένας Γολγοθάς για τον ενδιαφερόμενο, και εκτιμώ πως ενδέχεται να του ασπρίσουν τα μαλλιά από το άγχος εάν η αγορά είναι μεγάλης αξίας.

Φυσικά, εδώ ο αγοραστής έχει να κάνει αποκλειστικά με την ηλεκτρονικό κατάστημα για να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός και όχι με τα ΕΛΤΑ.

Τελωνειακός δασμός δεμάτων, εκτελωνισμός

Συνεχίζοντας το παραπάνω παράδειγμα με αγορά από κάποιο e-shop της Κίνας, οφείλεται να έχετε στην άκρη του μυαλού σας πως εάν το δέμα έχει αξία άνω των 20 ευρώ και πέσει στην αντίληψη του τελωνειακού, τότε αυτός με τη σειρά του θα υπολογίσει την αξία που πωλείται το προϊόν στη χώρα μας και μετέπειτα εσύ θα είσαι υποχρεωμένος να καταβάλλεις τη διαφορά, φερειπείν εάν ψώνισες ένα Smartphone της Huawei 150 ευρώ από το Gearbest και στην Ελλάδα πωλείται στα 250 ευρώ, τότε θα κληθεί ο αγοραστής να πληρώσει τη διαφορά, είτε στο τελωνείο, είτε στο ταχυδρομείο κατά την παραλαβή του δέματος.

Ωστόσο εδώ υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά που αλλάζει άρδην το τοπίο, επειδή τα δέματα που στέλνονται από την Κίνα στην Ελλάδα αγγίζουν απίστευτους αριθμούς, και από την άλλη πλευρά υπάλληλοι στο τελωνείο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών, έχει ως συνέπεια απλά να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος και να ανοίγεται περίπου το 1/20 των δεμάτων, και ιδίως εκείνα που έχουν μεγάλο μέγεθος, αφού τραβάνε την προσοχή του τελωνειακού, γιατί ίσως να πρόκειται για κάποια ακριβή συσκευή. Εν ολίγοις είναι καθαρά πρακτικό το θέμα που συμβαίνει λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επομένως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, προτείνω να ψωνίζετε από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ακανθωδης ζητήματα, ή ακόμη καλύτερα επιλέξτε να ψωνίζετε μόνο από Ελλάδα, κι ας είναι λίγο ακριβότερα τα είδη, γιατί έτσι στηρίζεται δυναμικά η ελληνική οικονομία και πιθανότατα θα ανοιχτούν καινούργιες θέσεις εργασίας που ίσως να δουλέψει κάποιος συγγενής ή φίλος σου.

Μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό ή εσωτερικό

Προσωπικά έτυχε να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη μεθοδολογία και μπορώ να πω ότι δεν υστερεί καθόλου από εκείνες των τραπεζών, αλλά πρέπει πρώτα να εξηγήσω πως οι μεταφορές χρημάτων προς το εξωτερικό γίνονται μέσω Western Union εντός 15 λεπτών., με Eurogiro εντός 3-4 ημερών ή Ταχυδρομικές επιταγές εξωτερικού όπου εδώ ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα με τις διμερείς συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ των χωρών.

Τώρα, όσον αφορά την αποστολή και λήψη χρημάτων εντός Ελλάδος, υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη που μπορεί να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, Απλή ταχυδρομική επιταγή σε 1-2 εργάσιμες μέρες., Τηλεφωνική ταχυδρομική επιταγή εντός της ίδιας μέρας και Ταχυδρομική επιταγή αντικαταβολής που απευθύνεται κυρίως σε ασφαλιστήρια, γραμμάτια και ούτω καθεξής.

Το μόνο αισθητό μειονέκτημα που έχουν οι μεταφορές χρημάτων με ΕΛΤΑ είναι πως στις τράπεζες μπορείς να στέλνεις και να λαμβάνεις λεφτά με web banking, δηλαδή μέσα από το διαδίκτυο, χωρίς να χρειαστεί ανάγκη να σηκωθείς από την καρέκλα του σπιτιού σου, και φυσικά μπορείς να το πράξεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμη και τα μεσάνυχτα, δίχως να περιμένεις στην ουρά για να εξυπηρετηθείς, χάνοντας ακόμη και το μεροκάματο εάν είσαι εργαζόμενος, μία πολύ ιδιαίτερη πτυχή που δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε.

Εξόφληση λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ

Αγαπητοί μου φίλοι καταλαβαίνετε πως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ουσιαστικά ένα πολυεργαλείο και όχι απλά μία υπηρεσία ταχυμεταφορών για να στείλεις ένα γράμμα ή ένα δέμα.

Η εξόφληση λογαριασμών είναι ένας μεγάλος βραχνάς για εμάς τους Έλληνες, επειδή δεν είμαστε μαθημένοι να διεξάγουμε τις πληρωμές μας μέσω του διαδικτύου, επιμένοντας πεισματικά και για ένα ανεξήγητο λόγο να επιλέγουμε τον παραδοσιακό τρόπο, περιμένοντας σαν κορόιδα στις ουρές, ενώ θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε αυτό τον χαμένο χρόνο σε κάτι πιο αποδοτικό που θα έπιανε και τόπο, αλλά ας όψεται το στενό πνευματικό μας πεδίο που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, γνωρίζοντας την πρόοδο όπως οι υπόλοιποι ανεπτυγμένοι λαοί του δυτικού πολιτισμού.

Όσοι από εσάς επιμένετε να εξοφλείτε τους λογαριασμούς σας, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, Vodafone, Nova, Wind κ.λπ με το συμβατικό τρόπο και δεν βρίσκεται κοντά σας κάποιο υποκατάστημα αυτών των εταιρειών για να ξεμπερδέψετε με συνοπτικές διαδικασίες, τότε η λύση των ΕΛΤΑ φαντάζει ιδανική με την μόνη προϋπόθεση πως απαιτείται να καταβάλετε μία μικρή προμήθεια που συνήθως δεν ξεπερνάει το 1 ευρώ, όμως αν σκεφτείτε ότι πρέπει να πάρετε το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο για να πάτε σε κατάστημα της Forthnet να πληρώσετε τις οφειλές σας, θα διαπιστώσετε πως σίγουρα το κόστος θα είναι μικρότερο, δηλαδή πιο συμφέρον.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166