ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesEmpires: Dawn of the Modern World

Empires: Dawn of the Modern World

Το Empires: Dawn of the Modern World είναι ένα 3D strategy game που βασίζεται στην μηχανή του Empire Earth. Πόσες όμως ειναι οι διαφορές του απο το προκάτοχο του και κατά πόσο αξίζουν την προσοχή σας;

Φανατικοί της ιστορίας, χαρείτε!! Ήρθε το Empires: Dawn of the Modern World, ένα 3D strategy game, το οποίο διαδραματίζεται σε διάφορες χρονικές περιόδους που ονομάζονται Εποχές. Αυτές οι περίοδοι είναι: Μεσαίωνας, εποχή του μπαρουτιού, Αυτοκρατορική περίοδος, Πρώτος Παγκόσμιος και Δεύτερος Παγκόσμιος. Κάθε εποχή έχει τους δικούς της πολιτισμούς, μέσω των οποίων θα βλέπετε το πεδίο της μάχης.

Gameplay

Ακόμα ένα λοιπόν strategy game, με πολλές δυνατότητες. Όπως σε όλα αυτά τα παιχνίδια, ξεκινάτε με μια βάση και μερικούς εργάτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οικονομία και της κατασκευή των κτιρίων σας. Μαζεύουν μήλα και κρέας, χρυσό και πέτρα, ξύλα και ψάρια, όλα αυτά δηλαδή που είναι απαραίτητα για το στρατό σας.

Επειδή υπάρχουν σχεδόν όλες οι εποχές της ανθρώπινης ιστορίας (με εξαίρεση τις προϊστορικές και την σύγχρονη εποχή) θα έχετε πολλά για να ασχοληθείτε, καθώς κάθε πολιτισμός έχει διαφορετικά bonus και μειονεκτήματα/ πλεονεκτήματα. Η Ρωσία έχει αδύναμο αλλά φτηνό πεζικό στον Δεύτερο Παγκόσμιο, ενώ έχει και 7 δωρεάν εργάτες. Η Κίνα έχει δυο δωρεάν town centers, και είναι ιδιαίτερα ευέλικτη στις οικονομικές ανάγκες της. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα θετικά και αρνητικά στα οποία θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Το στρατηγικό κομμάτι περιέχει τόσο διαχείριση μεγάλων μονάδων όσο και κάθε στρατιώτη χωριστά. Για παράδειγμα, θα οδηγήσετε μια ομάδα τανκ στην νίκη, χάρη σε έναν πεζοναύτη που έκανε σαμποτάζ στις αμυντικές διατάξεις του εχθρού. Όλοι οι πολιτισμοί έχουν διαφορετικές μονάδες, οχήματα, αρχιτεκτονική κτιρίων και φωνές (λογικό, οι Κινέζοι δεν μπορούν να μιλάνε αγγλικά). Αυτές οι διαφορές είναι εμφανείς στο Gameplay.

To Path finding από την άλλη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ανά περιόδους: Μπορεί να πείτε σε 10 στρατιώτες να πάνε σε κάποιο σημείο και αυτοί να κάνουν ένα γύρο μέσα στην πίστα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τανκς, και η απώλεια εδώ είναι πολύ μεγαλύτερη. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο Empire Earth, το οποίο είχε τον ίδιο παραγωγό και την ίδια μηχανή.

Τo Gameplay δεν είναι λοιπόν κακό, αλλά το path finding μπορεί να το καταστρέψει.

Ήχος

Βράχοι κατρακυλάνε από έναν μικρό κρατήρα που άφησε μια οβίδα, ενώ γύρω μαίνονται τα πολυβόλα. Ο ήχος είναι το πιο λεπτομερές στοιχείο του παιχνιδιού, κυρίως λόγω των διάφορων γλωσσών, και μάλιστα με διαφορετική προφορά. Οι εργάτες κάνουν θόρυβο με τα σφυριά τους καθώς κατασκευάζουν κάποιο κτίριο, ενώ τα βομβαρδιστικά έναν χαρακτηριστικό ήχο όταν ρίχνουν βόμβες (ώστε να καταλάβετε ότι είστε νεκροί). Ο ήχος λοιπόν είναι πολύ καλός, απλώς όχι εξαιρετικός.

Γραφικά

Φτιαγμένο με την μηχανή γραφικών του Empire Earth, το παιχνίδι δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στον τομέα των γραφικών. Οι στρατιώτες μοιάζουν με κλώνους του αρχικού στρατιώτη, και τα πρόσωπα τους είναι εντελώς ασαφή. Τα τανκς και οι εκρήξεις είναι αρκετά ικανοποιητικά, και προσθέτουν αρκετά στην ατμόσφαιρα. Το ίδιο συμβαίνει και με την φωτιά και τον καπνό, που είναι αρκετά ρεαλιστικά. Αλλά παρ’ όλες τις βελτιώσεις, αυτή η μηχανή γραφικών έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία της.

Multiplayer

Μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού στο multiplayer κομμάτι, και με αρκετά παιχνίδια ενάντια στον υπολογιστή σε skirmish mode, πρέπει να πω πως το παιχνίδι είναι αρκετά ευχάριστο. Αυτά τα παιχνίδια ήταν διασκεδαστικά, με αρκετές εναλλαγές στο ρυθμό, ενώ το ΑΙ του υπολογιστή είναι αρκετά δύσκολο και το easy mode. Μάλιστα το ΑΙ παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες, καθώς επεκτείνει την κυριαρχία του, επιτίθεται, αμύνεται αποτελεσματικά και δημιουργεί τεράστιες βάσεις. Όσοι έχουν αργές συνδέσεις στο Internet λοιπόν, θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι. Το skirmish πραγματικά αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του αρκετές φορές, με διαφορετικούς χάρτες και με συνδυασμούς ανθρώπινων και ΑΙ αντιπάλων.

Συμπέρασμα

Το παιχνίδι είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Empire Earth, με ανανεωμένα γραφικά, περισσότερες ρυθμίσεις και με τον αρχικό editor. Αρκετή δουλειά λοιπόν έγινε σε αυτό το παιχνίδι, απλώς όχι σε όλα τα σημεία (λόγω περιορισμών της μηχανής μάλλον). Αν όμως σας άρεσε το Empire Earth, τότε πρέπει οπωσδήποτε να το αποκτήσετε.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166