ΑρχικήΨυχαγωγίαΟι σκοτεινοί παντογνώστες τηλεσχολιαστές

Οι σκοτεινοί παντογνώστες τηλεσχολιαστές

Είναι περίεργη η φυλή μας αναγνώστη μου. Έχουμε αναγάγει σε μεγάλο φιλόσοφο τον Σωκράτη που έλεγε “εν οίδα, ότι ουδέν οίδα” δηλαδή το μόνο που ήξερε ήταν ότι δεν ήξερε τίποτα και δεν προσκυνάμε όλους τους τηλεσχολιαστές, οι οποίοι όχι μόνο ξέρουν τα πάντα, αλλά μιλούν και για τα πάντα, και σαφώς όπως πάντα δεν σηκώνουν αντιρρήσεις τα λεγόμενα τους, γιατί όποιος φέρει η αντίθετη άποψη θα τον πετσοκόψουν (εννοείται μεταφορικά).

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Πρόβλημα υγείας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Χειρούργος ο Ουγγαρέζος. Ναυάγησε κάποιο πλοίο; Αρχηγός του λιμενικού ο δικός μας. Πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ; Κομματάρχης ο Ουγγαρέζος. Καταλήψεις; Υπουργός Παιδείας. Πέφτουν μετεωρίτες; Αστρονόμος. Φορολογική μεταρρύθμιση; Οικονομολόγος. Στυτική δυσλειτουργία; Ασκητής ο Ουγγαρέζος.

Αυτό το ρημάδι το “δεν ξέρω” υπάρχει άραγε στο λεξιλόγιό του; Και στο λεξιλόγιο των σοφών δημοσιογράφων του μάταιου τούτου κόσμου. Μήπως νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε πόσες ανακρίβειες εκστομίζουν, μιλώντας για τα πάντα;

Και δεν μιλώ για περιόδους εκλογών, όταν μετατρέπονται από “έγκριτοι” σε γαλαζοπράσινους βρυκόλακες και παπαγαλάκια. Μιλώ για μια συνηθισμένη μέρα.

Για να το δούμε λίγο σοβαρά το θέμα των τηλεσχολιαστών λέω τούτο: Ποτέ άλλοτε κάποιοι στην ελληνική τηλεόραση δεν ήξεραν τόσο λίγα για τόσο πολλά και για τόσα διαφορετικά θέματα. Είναι γεγονός πως η ύπαρξη τους δεν βοηθά στην ενημέρωση του πολίτη.

Για να παρακολουθήσεις ένα δελτίο ειδήσεων, πρέπει να είσαι ήδη ενημερωμένος από εφημερίδες και Internet. Έτσι μπορείς να το δεις όπως είναι. Ως Infotainment (Πως τα λέω!) ή ως κακοπαιγμένη κωμωδία. Αλλιώς θα είσαι παραπληροφορημένος, ακούγοντας τους καλοπληρωμένους παπαρολόγους να μιλάνε με ύφος δικαστή για πράγματα που δεν γνωρίζουν.

Αλλά αφού τους επιβραβεύουμε με τα υψηλά νούμερα που κάνουν με τις εκπομπές τους, βλέποντας ως τηλεθεατές της χαμηλής ποιότητας περιεχομένου που μας πλασάρουν, τότε καλά μας κάνουν, και εξυπακούεται πως δεν πρέπει να παραπονιόμαστε, διότι εμείς οι απλοί πολίτες τους δίνουμε τη δύναμη να γίνονται ισχυροί. Τουλάχιστον τους προσφέρουμε το κατάλληλο δώρο. Τα νούμερα στα νούμερα.

Σημαντική σημείωση: Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, αλλά παίρνω ως παράδειγμα αυτόν για να απευθυνθώ στο σινάφι του. Και ενδεχομένως να είναι πολύ καλύτερος από τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166