ΑρχικήΛογισμικάΈνα πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι και όσους Mac θέλετε

Ένα πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι και όσους Mac θέλετε

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν παραπάνω από ένα Mac στο γραφείο τους και ψάχνουν συνεχώς λύσεις συνεργασίας και συγχρονισμού μεταξύ τους. Υπηρεσίες σαν το Dropbox, το iCloud (παλαιότερα γνωστό ως MobileMe) και διάφορες εφαρμογές που αναλαμβάνουν να συγχρονίσουν δύο ή περισσότερους φακέλους είναι πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό του κάθε χρήστη που χειρίζεται παραπάνω από ένα μηχάνημα. Τελικά όμως τα πάντα είναι θέμα πρακτικότητας και σήμερα θα σας προτείνω ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο!

Για όσους δεν το ξέρουν, μιλάω για το Teleport το οποίο πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε πιο καινούργια έκδοση ώστε να δουλεύει πλήρως στο Lion. Το Teleport σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι προκειμένου να χειριστείτε όσους Mac θέλετε! Εγκαθιστώντας ένα Preference Pane σε όλους τους Mac που έχετε, ορίζεται ποιος θα είναι αυτός που θα χειρίζεται τους άλλους και στη συνέχεια όλοι οι Mac δουλεύουν σαν να είχατε έναν υπολογιστή με πολλές οθόνες. Μετακινώντας το ποντίκι σε όποια άκρη της οθόνης έχετε ορίσει, τόσο αυτό όσο και το πληκτρολόγιο ξεκινούν να ελέγχουν τον ανάλογο υπολογιστή. Η όλη διαδικασία γίνετε δικτυακά και μπορείτε να μεταφέρετε ακόμα και αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον άλλο με ένα απλό drag and drop. Μπορείτε ακόμα και να συγχρονίζεται το clipboard μεταξύ όλων των υπολογιστών και να κάνετε copy από τον ένα Mac και paste στον άλλο.

Το Teleport είναι πραγματικά ότι πιο user friendly έχω δει σε παρόμοια προγράμματα. Μπορεί να μην παρέχει κάποια δυνατότητα συγχρονισμού φακέλων κλπ, αλλά αυτό που συμπέρανα τις τελευταίες μέρες που το χρησιμοποιώ είναι ότι ο τρόπος που “δένει” τα μηχανήματα μου, με βγάζει πολλές φορές από την ανάγκη να χρησιμοποιήσω το Dropbox ή οτιδήποτε άλλο προκειμένου να μεταφέρω μικρά αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, παρόλο που μερικές φορές η μεταφορά αρχείων κολλάει. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν χρειάζεται να πηγαινοέρχομαι από πληκτρολόγιο σε πληκτρολόγιο για να ελέγχω τον κάθε υπολογιστή μου. Δείτε ένα σύντομο βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ…

Μπορείτε να κατεβάσετε το Teleport εντελώς δωρεάν και αν το βρείτε πρακτικό και χρήσιμο μια μικρή δωρεά στον δημιουργό του σίγουρα θα εξασφάλιζε το μέλλον της εφαρμογής και μερικά νέα features.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166