ΑρχικήΔιαδίκτυοΈνας στους πέντε Βρετανούς πέφτει θύμα phishing από χάκερς, λέει η GMX

Ένας στους πέντε Βρετανούς πέφτει θύμα phishing από χάκερς, λέει η GMX

Ένας στους πέντε Βρετανούς πέφτει θύμα phishing από χάκερς, λέει η GMX.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σε κάθε πέντε Βρετανούς που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο ο ένας εξ αυτών πέφτει θύμα επίθεσης ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing)έχουν δείξει νέες αναφορές από τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου GMX . Η εταιρεία εξέδωσε επίσης προειδοποίηση, λέγοντας ότι η περίοδος των διακοπών είναι συνήθως το διάστημα που διεξάγονται τα περισσότερα κρούσματα ηλεκτρονικού ψαρέματος, οπότε οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η αύξηση των επιθέσεων phishing στο τέλος του έτους οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεται και ο αριθμός των νόμιμων ηλεκτρονικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών αποστολής δεμάτων για αγορές από διάφορα e-shop.

Κατά συνέπεια, οι κυβερνοεγκληματίες προσαρμόζονται ανάλογα με την τρέχουσα εποχή του χρόνου. Το χειρότερο όλων είναι ότι οι χάκερς έχουν την ικανότητα να παραποιούν τα γνήσια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των προμηθευτών που αφορούν τα δέματα και τις αγορές με κακόβουλο λογισμικό. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένουν να λάβουν ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακολούθησης αποθεμάτων, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί τα Χριστούγεννα και κατ’ επέκταση οι γιορτινές μέρες είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για τους εγκληματίες του διαδικτύου.

«Κατά τη διάρκεια της της εορταστικής περιόδου, δεν αυξάνεται απλά ο αριθμός των περιστατικών που σχετίζονται με την απάτη του ηλεκτρονικού ψαρέματος, δυστυχώς αυξάνεται και η ποιότητα των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για αυτή τη μέθοδο. Οι κυβερνοεγκληματίες είναι άκρως επαγγελματίες και καταφέρνουν να αντιγράφουν τα τιμολόγια ή τα ενημερωτικά δελτία τόσο καλά ώστε δύσκολα μπορούν να διαφοροποιηθούν από το πρωτότυπο. Ως εκ τούτου, οι χρήστες πρέπει να προσέχουν το γραμματοκιβώτιό με τα emails τους με αυξημένη προσοχή », λέει ο Jan Oetjen, Διευθύνων Σύμβουλος της GMX.

Οι μισοί καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγράφουν απλά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που είνα phishing, κάτι που είναι πέρα ως πέρα λάθος. Οι ειδικοί τόνισαν ότι είναι σημαντικό αρχικά να επισημανθούν ως spam πριν διαγραφούν, καθώς αυτό θα βοηθήσει τα μελλοντικά φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας να προσαρμοστούν αυτόματα σε μελλοντικές περιπτώσεις, ωστόσο το ένα τέταρτο το κάνει. Παρεμπιπτόντως το χειρότερο όλων είναι ότι το 2% ανοίγει το email από απόλυτη περιέργεια ενώ γνωρίζει πως κάτι δεν πάει καλά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166