ΑρχικήΟχήματαΤο ρομποτικό αμαξίδιο Rodem αναθεωρεί την έννοια της αναπηρικής καρέκλας

Το ρομποτικό αμαξίδιο Rodem αναθεωρεί την έννοια της αναπηρικής καρέκλας

Το ρομποτικό αμαξίδιο Rodem αναθεωρεί την έννοια της αναπηρικής καρέκλας.

Μια ιαπωνική εταιρεία έχει φέρει τα πάνω κάτω με το προηγμένο τεχνολογικά αναπηρικό αμαξίδιο που έχει αναπτύξει και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ένα ρομποτικό μηχάνημα που ονομάζεται Rodem. Ωστόσο από την βίντεο θα παρατηρήσετε πως δεν συγγενεύει σε καμία περίπτωση με ένα αναπηρικό καροτσάκι, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και λειτουργικά, επειδή υπερβαίνει την απλή καθιστική υποστήριξη, και έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να προβαίνει σε καθημερινές εργασίες (κυρίως γραφείου) ανεμπόδιστα και εύχρηστα.

Ο Tyler Lee στο δήλωσε την Κυριακή στο Ubergizmo: Ο τρόπος που οι χρήστες κάθονται σε ένα αναπηρικό καροτσάκι παραμένει ο ίδιος εδώ και πολλά πολλές δεκαετίες και δεν έχει αλλάξει ποτέ, ωστόσο αυτή η συνήθεια ανατράπηκε.

«Το ρυθμιζόμενο ύψος του καθίσματος σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βοηθάει πραγματικά τους ανθρώπους να στέκονται πιο άνετα, ενώ μπορούν εύκολα να περιστρέφονται σε στενούς χώρους» δίχως να χρειάζεται να γυρίσει το αμαξίδιο.

Με το ρομποτικό αμαξίδιο είναι δυνατή κάθε είδους εργασία στο γραφείο, διευκολύνει την επικοινωνία με τους συνανθρώπους μέσα στους διαδρόμους, και ουσιαστικά η επίτευξη μετακινήσεως γίνεται αληθινά ανεξάρτητη, χωρίς να χρειάζεται κάποιος τρίτος να το σπρώχνει ή να το μετακινεί. Το συνολικό όφελος για τον χρήστη είναι ότι του παράσχει αληθινή αυτονομία σε πολλές εργασίες, εν αντιθέσει με το τυπικό αναπηρικό καροτσάκι που έχει αρκετούς φυσικούς περιορισμούς.

Παρακολουθώντας το βίντεο του Rodem, δύο πράγματα είναι προφανή. Η είσοδος και η έξοδος από αυτή τη νέα αναπηρική πολυθρόνα είναι τόσο εύκολη για κάποιον με περιορισμούς στη κινητικότητα. Ο άλλος σαφής διαφοροποιητής είναι ότι το παραδοσιακό κάθισμα έχει αφαιρεθεί. Φαίνεται το άτομο σαν να οδηγεί ένα άλογο από το να κάθεται σε μια καρέκλα.

Η τιμή του ρομπότ είναι ¥ 980.000 (περίπου $ 8.700), και στην παρούσα φάση είναι διαθέσιμο για αγορά στην Ιαπωνία.

Ο Masaru Yoshida, ένας ανεξάρτητος παρατηρητής που έλεγξε το ρομποτικό αμαξίδιο ανέφερε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό του. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κατασκευαστές εστίασαν πραγματικά στην απλότητά της λειτουργίας του, αφού επιτρέπει στο χρήστη να μπεί εύκολα στο Rodem κατευθείαν από το κρεβάτι ή τον καναπέ του.

Κατά τη στιγμή της ενεργοποίησης / απενεργοποίησης του ρομπότ, το κάθισμά του προεξέχει προς τα πίσω, έχοντας μία μικρή κλίση προς τα κάτω, δηλαδή διαγώνια. Δεν υπάρχει ερεισίνωτο (ειδικό στήριγμα πλάτης), αλλά ο χρήστης μπορεί να γέρνει προς τα εμπρός, χωρίς να μετατοπίζεται το κέντρο βάρους, κάνοντας το ασταθές.

Πρόκειται για ένα όχημα τεσσάρων τροχών που οι πίσω τροχοί του είναι οδοντωτοί. Με το ξεχωριστό έλεγχο των τεσσάρων τροχών και τη χρήση του omni-wheels, το ρομπότ έχει τη δυνατότητα να κάνει επιτόπια στροφή σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται, δήλωσε η Biotecnika μάρκα που κατασκεύασε το ρομποτικό αναπηρικό αμαξίδιο Rodem.

Τα κουμπιά και το joystick στην μπροστινή πλευρά χρησιμοποιούνται για να μετακινήσετε το ρομπότ σε όποια απορία θέλετε ή να ανεβάσετε / κατεβάσετε το κάθισμα στο επιθυμητό ύψος που σας κάνει κέφι.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166