ΑρχικήHow toΕνημερωθείτε μέσω RSS και Twitter από την ίδια εφαρμογή

Ενημερωθείτε μέσω RSS και Twitter από την ίδια εφαρμογή

  • Απαιτήσεις: Το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox, Snowl add-on, πρόσβαση στο διαδίκτυο, λογαριασμό στην υπηρεσία Twitter
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 16 Λεπτά
  • Επίπεδο δυσκολίας: 1/10

Η νέα και εύχρηστη εφαρμογή Snowl για τον Firefox σας επιτρέπει να λαμβάνετε καθολική ενημέρωση μέσω Twitter, αλλά και RSS από τον ίδιο τον browser.

Το Snowl είναι τόσο μία νέα εφαρμογή, ένα add-on για τον Firefox και μία πρωτότυπη ιδέα όσο και ένα… πείραμα με θέμα το κατά πόσο είναι εφικτό να λαμβάνει κανείς ενημέρωση κάθε είδους με τη μορφή συνοπτικών μηνυμάτων μέσα από το ίδιο περιβάλλον.

Αν και για την ώρα βρίσκεται σε στάδιο beta και απέχει από την ολοκλήρωσή του, δείχνει πολλά υποσχόμενο και αξίζει την προσοχή σας. Βλέπετε, το Snowl μπορεί να αντικαταστήσει τον Twitter client αλλά και τον RSS Reader που χρησιμοποιείτε, παρέχοντάς σας παράλληλη πρόσβαση σε όλες τις ενημερώσεις που λαμβάνετε από αμφότερα μέσα από ένα κοινό, ευανάγνωστο και εύκολο στην πρόσβαση περιβάλλον.

Ουσιαστικά, το Snowl ενσωματώνεται στον Firefox, το δε περιβάλλον του παρουσιάζεται ως μία απλή σελίδα σε αυτόν, σε ένα νέο tab, όταν το καλέσετε – ή, εναλλακτικά, μπορεί να εμφανίζεται στη sidebar για ευκολότερη και συνεχή ανάγνωση των νέων ενημερώσεων.

Πίνακας περιεχομένων

Βήμα 1

Η πρώτη επαφή με το Snowl γίνεται από ένα παράθυρο μέσω του οποίου θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το όνομα και τον κωδικό σας στην υπηρεσία Twitter. Αφού τα εισαγάγετε, ενεργοποιήστε το “Remember this password if it is correct”, για να μη χρειάζεται να το εισάγετε κάθε φορά που το Snowl θα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το Twitter.

Βήμα 2

Αυτό ήταν όλο! Επιλέγοντας Tools > Snowl > List έχετε μία πρώτη γνωριμία με ένα τυπικό περιβάλλον του Snowl, που δεν διαφέρει και τόσο από έναν κλασικό e-mail client – επάνω παρουσιάζονται οι τίτλοι των RSS Feeds / Twits, κάτω το περιεχόμενό τους και αριστερά οι πηγές/επαφές από όπου προέρχονται. Με κλικ σε έναν τίτλο διαβάζετε το περιεχόμενο που αντιστοιχεί σε αυτόν, ενώ με κλικ σε μία πηγή φιλτράρετε το περιεχόμενο, ώστε να παρουσιάζεται μόνο ό,τι προέρχεται από αυτήν.

Βήμα 3

Αυτά όμως είναι μονάχα η αρχή! Αξίζει να πειραματιστείτε με τους εναλλακτικούς τρόπους απεικόνισης, για να βρείτε αυτόν που προτιμάτε. Όσο για την ενημέρωση RSS μέσα από το Snowl, ο Firefox θα σας παρουσιάσει σχετική επιλογή όταν θα συναντήσετε ένα RSS Feed και θα επιχειρήσετε να εγγραφείτε σε αυτό. Ωστόσο, μπορείτε να δηλώσετε και χειροκίνητα μία διεύθυνση από το Tools > Snowl > Subscribe.

Βήμα 4

Ακολουθήστε τα συνηθισμένα βήματα εγκατάστασης ενός extension του Firefox και στο τέλος επανεκκινήστε τον, ώστε να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166