Έρχεται παγκόσμια κρίση εξυπηρέτησης επιβατών στα αεροδρόμια, λέει η IATA

Έρχεται παγκόσμια κρίση εξυπηρέτησης επιβατών στα αεροδρόμια, λέει η IATA

Έρχεται παγκόσμια κρίση εξυπηρέτησης επιβατών στα αεροδρόμια, λέει η IATA (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, και μη κρατικός οργανισμός με έδρα το Μοντρεάλ του Κεμπέκ, στον Καναδά).

Οι κυβερνήσεις όλων των αναπτυγμένων χωρών πρέπει να αντιμετωπίσουν επειγόντως την επερχόμενη κρίση ικανότητας των αεροδρομίων να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς η ζήτηση για διεθνή ταξίδια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αλλά οι δημόσιες αρχές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για την επίλυση του προβλήματος, προειδοποίησε η IATA σήμερα (Δευτέρα).

Είναι γεγονός πως ο ο συνολικός αριθμός των επιβατών παγκοσμίως αναμένεται να διπλασιαστεί, φτάνοντας αισίως στα 7,8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2036, όμως οι υποδομές των εγκαταστάσεων στα αεροδρόμια και τα συστήματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας δεν έχουν την ικανότητα να αντεπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση αυτού του αριθμού, δήλωσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών.

Τα μεγάλα αεροδρόμια συχνά-πυκνά επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν αυτήν την κρίση με αυστηρή διαχείριση κάποιων συγκεκριμένων αερογραμμών, θέτοντας συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας ούτως ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση της κατάστασης.

Ωστόσο, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερα νέα αεροδρόμια για να επιλυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα, δήλωσε ο επικεφαλής της IATA, ο Alexandre de Juniac στην ετήσια συνάντηση για τις αερομεταφορές στο Σίδνεϊ.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία παγκόσμια κρίση εξυπηρέτησης και χωρητικότητας των επιβατών στα αεροδρόμια και δυστυχώς δεν βλέπουμε να έρχονται οι απαιτούμενες επενδύσεις στις υποδομές των αερολιμένων για λύσουμε αυτό το τεράστιο εμπόδιο που ενδεχομένως θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως η ιδιωτικοποίηση tvn αεροδρομίων ότι δεν έφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και αναμφισβήτητα οι αεροπορικές εταιρείες διέψευσαν τις προσδοκίες των κυβερνήσεων που νόμιζαν πώς θα τελειώσει εδώ το πρόβλημα.

Eπίσης και oι ταξιδιώτες αισθάνονται το πρόβλημα. Σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα βαθμολόγησης των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών Skytrax, πέντε από τους έξι κορυφαίους αερολιμένες είναι δημόσιοι, που σημαίνει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες κάτι δεν κάνουν σωστά.

Τα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια είναι σίγουρα πιο ακριβά, όμως υπάρχει μικρή διαφορά στην αποτελεσματικότητα και στις επενδύσεις υποδομών σε σύγκριση με τα δημόσια αεροδρόμια.

Η IATA πρόβλεψε ότι η παγκόσμια αεροπορική επιβατική κίνηση θα αυξηθεί φέτος κατά 6,5%, δηλαδή μιλάμε για τεράστιο αριθμό.

Ο οργανισμός IATA, ο οποίος αντιπροσωπεύει 280 αεροπορικές εταιρείες, θα εξετάσει το ζήτημα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, καλώντας τις κυβερνήσεις να παράσχουν μακροπρόθεσμα στατιστικά στοιχεία για τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την ανάθεση στις ιδιωτικές εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας