Manos (youtuber) κατά κόσμον Γιώργος Μανωλόπουλος, ο άπιαστος διασκεδαστής

Manos (youtuber) κατά κόσμον Γιώργος Μανωλόπουλος, ο άπιαστος διασκεδαστής

Manos (youtuber) κατά κόσμον Γιώργος Μανωλόπουλος, ο άπιαστος διασκεδαστής.

Τι να πρωτοπώ για αυτό το άτομο, αντικειμενικά είναι μία από τις αγαπημένες μου προσωπικότητες στην πλατφόρμα του YouTube, ο κύριος λόγος που με έκανε να τον αγαπήσω οφείλεται στο γεγονός πως χαρίζει γέλιο και διασκέδαση απλόχερα στον κόσμο στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.

Ταλέντο

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ταλέντο που έχει ο youtuber Manos είναι κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα, ακόμη και σε πολύπειρους ηθοποιούς που είναι χρόνια στο επάγγελμα με πολυετή καριέρα.

Ηλικία

Ωστόσο ο Γιώργος Μανωλόπουλος είναι μόλις 22 ετών (Γέννηση: 23 Αυγούστου 1997) και αντικειμενικά θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες κωμικούς στο YouTube, ιδίως ένα παραπάνω λόγω του νεαρού της ηλικίας του, και ότι δεν έχει τη γνώση της υποκριτικής τέχνης.

Καλλιτεχνική ευφυΐα

Αυτό το ωραίο τυπάκι με το πηγαίο ταλέντο κατάφερε να ψυχαγωγεί το ευρύ κοινό με το κωμικό περιεχόμενο που ανεβάζει στην πλατφόρμα του YouTube, και αναμφισβήτητα έχει δημιουργήσει ένα πιστό κοινό που τον ακολουθεί με μεγάλο ζήλο, γιατί προφανώς στα μάτια του βλέπουν κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Αυτό που εκτιμώ ιδιαίτερα στον youtuber Manos είναι ότι δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα, και δεν συμπεριφέρεται όπως τα κακομαθημένα παλικάρια της ηλικίας του, πού νομίζουν πως έπιασαν του παπά τα αρ@@δια επειδή έχουν λίγα φράγκα ή γιατί νόμιζουν πως είναι οι ωραίοι της παρέας κλπ.

Ετούτη η μετριοπάθεια του συγκεκριμένου ατόμου πρέπει να γίνει δίδαγμα ακόμη και σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, διότι αν αναλογιστούμε την έπαρση που έχουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα, τότε εύκολα θα συμπεράνουμε πως έχουν ξεπεράσει σε διασημότητα και τους αστέρες του Χόλιγουντ, και για να τραβήξεις μία selfie μαζί τους πρέπει να κλείσεις ραντεβού στο μάνατζερ τους (τρομάρα τους).

Ένα άλλο στοιχείο που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι ότι ο Γιώργος Μανωλόπουλος καταφέρνει να ανεβάζει ποιοτικό περιεχόμενο στο YouTube, χωρίς να έχει τα μέσα που διαθέτουν οι ξένοι youtubers, αλλά σε αποτέλεσμα νομίζω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν.

Ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό που τον κάνει ακόμα πιο σπουδαίο είναι ότι προσπαθεί μοναχός του να συνεχίζει να προοδεύει στο αντικείμενο που αναμφισβήτητα τον ανέδειξε σε ολόκληρο το πανελλήνιο, το οπτικό περιεχόμενο, και προφανώς δεν έχει κάποια μεγάλη ομάδα για να του κάνει τις αγγαρείες, όπως επεξεργασία βίντεο, μοντάζ, και ούτω καθεξής.

Σε τούτο το σημείο, θα επικαλεστώ ένα μεγαθήριο του κινηματογράφου και του θεάτρου που ονομάζεται Θανάσης Βέγγος, κάποτε αυτός ο άνθρωπος γύριζε ταινίες χωρίς να έχει πτυχίο ηθοποιού από κάποια θεατρική σχολή, αλλά σαν αυτοδίδακτος ξεπέρασε τους πάντες και τα πάντα, οπότε δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση αν κάποια μέρα ο Γιώργος Μανωλόπουλος ασχοληθεί με την ηθοποιία να αναγνωριστεί η αξία του, διότι είναι σαφές πως η υποκριτική του ικανότητα είναι αξιομνημόνευτη και σίγουρα κάτι παραπάνω από καλή

Επιπρόσθετα, συνεχίζει τις σπουδές του, και αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για τους εφήβους που τον αγαπούν και τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα, επειδή προφανώς η μόρφωση παίζει σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητα του ανθρώπου.

Επίσης, μία άλλη ιδιαίτερη πτυχή της ενασχόλησης με το YouTube είναι πως δεν αποφέρει αρκετά οικονομικά έσοδα τον εκάστοτε δημιουργό, πόσο μάλλον για εκείνους που ανεβάζουν υλικό στην ελληνική γλώσσα, επομένως, ακόμα κι αν την πράττεις επαγγελματικά την ιδιότητα του youtuber, πολύ πιθανόν θα πεθάνεις στην ψάθα, όπως λένε και οι ηθοποιοί.

Τραγούδια

Να επισημάνω δε, πως ο Γιώργος Μανωλόπουλος ασχολείται και με το τραγούδι, αφού μέχρι στιγμής έχει ανεβάσει στο youtube αρκετά κομμάτια, και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία, αφού τα περισσότερα εξ αυτών έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο προβολές, κάτι που δεν κατάφεραν να πετύχουν πολλοί Έλληνες τραγουδιστές με μακροχρόνια πορεία στο πεντάγραμμο.

Στην προκειμένη περίπτωση, μιλώντας για τον Mano, ταιριάζει η ρήση που λέει ότι «αγγίζει γίνεται χρυσός», και εδώ μιλάνε οι πράξεις και όχι τα λόγια.

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πως ο χώρος της μουσικής και κατ’ επέκταση του τραγουδιού κατακλύζεται από εκατοντάδες καλλιτέχνες, τουλάχιστον στην Ελλάδα, που ορισμένοι αντικειμενικά είναι αξιόλογοι, αλλά δεν βγάζουν κομμάτια που να αγγίζουν την ψυχή του ακροατή και καταλήγουν να τα ακούνε οι ίδιοι τους και η παρέα τους.

Σημειωτέον, τα τραγούδια του Γιώργου έχουν κωμικό χαρακτήρα, που σημαίνει πως φαινομενικά και πρακτικά δεν προορίζονται για τον περισσότερο κόσμο, δηλαδή απευθύνονται σε ένα ειδικό κοινό που λογικά δεν είναι τεράστιο και οι πιθανότητες να διαπρέψεις είναι ελάχιστες, οπότε ετούτη η εξαιρετική πορεία στο τραγούδι (έως τώρα) χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα και αν εξακολουθήσει να βγάζει τραγούδια με τεράστια απήχηση, τότε ίσως καταξιωθεί και σε αυτό τον τομέα.

Συμβουλή προς τους νέους δημιουργούς

Εν τούτοις, σαν συμβουλή προς τους νέους στην πλατφόρμα του YouTube που θέλουν να διαπρέψουν μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί μέσα, θα τους έλεγα αν θέλουν να προβληθούν σε πολύ μεγαλύτερο κοινό να ανεβάζουν περιεχόμενο στην Αγγλική γλώσσα. Έτσι για την ιστορία, η Αγγλική γλώσσα είναι η μητρική για 400 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, ενώ άλλα 700 εκατομμύρια την μιλούν άπταιστα. Συνολικά ομιλούν την Αγγλική πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι.

Επιπλέον η Google (μητρική εταιρία του YouTube) πληρώνει τους δημιουργούς που ανεβάζουν περιεχόμενο στην Αγγλική γλώσσα την ύψιστη οικονομική αμοιβή, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες γλώσσες. Εν ολίγοις, αυτά τα στοιχεία που σας προανέφερα, καλό θα ήταν να τα εκλάβετε σαν τροφή για σκέψη, και αν κρίνετε πως έχουν κάποια βάση, τότε να τα τηρήσετε και ίσως να σας δώσουν κάποια εφόδια για το μέλλον. Μην ξεχνάτε πως στη ζωή προχωρούν μπροστά εκείνοι που είναι ευφυείς και καλά διαβασμένοι με το αντικείμενο που ασχολούνται.

Τέλος θα ήθελα τονίσω πως όσοι δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο κανάλι του Manos στο YouTube να το πράξουν αμέσως, διότι δείχνοντάς του την αγάπη σας θα συνεχίσει να σας διασκεδάζει με ακόμη περισσότερο ζήλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας