ΑρχικήΟικονομίαΈρευνα με εκατομμυριούχους βρίσκει πως το 73% έχει ή σκοπεύει να επενδύσει...

Έρευνα με εκατομμυριούχους βρίσκει πως το 73% έχει ή σκοπεύει να επενδύσει σε ψηφιακά νομίσματα

Μια έρευνα που συμπεριέλαβε περισσότερους από 700 εκατομμυριούχους, διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων είτε ήδη έχει αγοράσει κρυπτονομίσματα, είτε σκοπεύει να επενδύσει σε αυτά πριν από το τέλος του 2022.

Η παρούσα δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τον χρηματοοικονομικό συμβουλευτικό οργανισμό deVere Group, και επί της ουσίας η έρευνα της αποκάλυψε ότι το 73% των ερωτηθέντων βλέπουν ευκαιρίες στα ψηφιακά νομίσματα.

Οι συμμετέχοντες ήταν άτομα που είχαν καθαρή περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο βρετανικές λίρες, που αντιστοιχεί σε περίπου 1,32 εκατομμύρια δολάρια. Επιλέχθηκαν από μια μεγάλη ποικιλία περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Αυστραλίας και της Λατινικής Αμερικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της DeVere Group, ο Nigel Green, σημείωσε πως τα ευρήματα αυτής της έρευνας δεν είναι καθόλου τυχαία, πόσο μάλλον όταν οι συμμετέχοντες σε τούτη δημοσκόπηση είναι άτομα με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις, και προφανώς κάτι παραπάνω γνωρίζουν από τον μέσο πολίτη.

Ο Nigel Green είπε: «Όπως δείχνει η έρευνα, αυτός ο τομέας προσελκύει την προσοχή των πλούσιων επενδυτών που κατανοούν όλο και περισσότερο ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον του χρήματος και σίγουρα δεν θέλουν να παραμείνουν προσκολλημένοι πίσω στο παρελθόν».

Ακόμη και οι πρώην σκεπτικιστές που έβλεπαν καχύποπτα το Bitcoin από τη Wall Street, πλέον έχουν αναθεωρήσει τις απόψεις τους για τα ψηφιακά νομίσματα. Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου συνεδρίου των New York Times, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, ο Jamie Dimon, δήλωσε ότι «βλέπει θετικά» την τεχνολογία του blockchain και τα κρυπτονομίσματα, αρκεί φυσικά να υπάρχει ένα σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο που να αποτρέπει την κατάχρηση τους, ούτως ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους επενδυτές.

Ωστόσο για να ακριβολογούμε στα λεγόμενα μας και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διακυμάνσεις στα κρυπτονομίσματα είναι τεράστιες, και το πιο λαμπρό παράδειγμα σε αυτήν την υπόθεση είναι το Bitcoin που μέσα σε μία μέρα μπορεί να χάσει το 10% της αξίας του, όπως μπορεί να συμβεί και το ακριβώς αντίθετο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166