Έρευνα των ΗΠΑ δεν βρήκε καμία παρατυπία στο δάνειο της Kodak

Έρευνα των ΗΠΑ δεν βρήκε καμία παρατυπία στο δάνειο της Kodak

«Μια έκθεση της αρμόδιας αμερικανικής οικονομικής αρχής δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνηγορεί στο γεγονός ότι υπήρχε χειραγώγηση των κανονισμών για τη λήψη κρατικού δανείου προς την Kodak», ανέφερε η Wall Street Journal την Κυριακή.

«Ο γενικός επιθεωρητής της Διεθνούς Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ (DFC), ο οποίος είχε χορηγήσει στην Kodak δάνειο ύψους 765 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο, έδωσε την έκθεση στη γερουσιαστή Elizabeth Warren προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση, και κατ’ επέκταση να υπάρχει διαφάνεια», ανέφερε η εφημερίδα.

Το δάνειο προοριζόταν να στηρίξει την έναρξη μιας νέας φαρμακευτικής επιχείρησης του πρώην φωτογραφικού γίγαντα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την ενίσχυση της φαρμακευτικής ικανότητας των ΗΠΑ μετά την πανδημία του κοροναϊού.

Η Elizabeth Warren είχε ζητήσει ανάκληση ή έστω αναθεώρηση της απόφασης της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να χορηγήσει στην Κόντακ αυτό το τεράστιο δημόσιο δάνειο.

Αρκετοί πολιτικοί του δημοκρατικού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταφέρθηκαν σφόδρα κατά αυτού του δανείου, καθώς η Kodak είχε αποτύχει παταγωδώς σε προηγούμενα επιχειρηματικά εγχειρήματα στη φαρμακευτική αγορά, ενώ ro 2012 ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Το δάνειο χορηγήθηκε με αποκλειστική πρωτοβουλία του Donald Trump με στόχο την ενθάρρυνση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων που απαιτούνται για την καταπολέμηση του COVID-19.

Στόχος αυτής της απόφασης ήταν να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα για τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας, έτσι ώστε να μπορεί να παράγει έως και το 25% των ενεργών συστατικών που απαιτούνται για την παρασκευή γενόσημων φαρμάκων στις ΗΠΑ.

Αλλά οι αμφιβολίες δημιουργήθηκαν γρήγορα για την ικανότητα της Eastman Kodak να παράγει τόσα πολλά δραστικά συστατικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας είχε αυξηθεί μετά την ανακοίνωση λήψης του δανείου, αυξάνοντας τις υποψίες ότι το όλο ζήτημα ενδεχομένως να έχει παρασκήνιο για να ωφελήσει την αμερικανική εταιρεία.

«Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή του DFC, η έρευνα δεν αποκάλυψε «αποδεικτικά στοιχεία για παράβαση» στη χορήγηση του δανείου», ανέφερε η Εφημερίδα.

Ούτε το DFC, ούτε η Kodak ανταποκρίθηκαν όταν τους ζητήθηκε να σχολίασαν το γεγονός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας