Εταιρείες 3 μέρους δαπάνησαν δισεκατομμύρια δολάρια για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018

Εταιρείες 3 μέρους δαπάνησαν δισεκατομμύρια δολάρια για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018

Εταιρείες 3 μέρους δαπάνησαν δισεκατομμύρια δολάρια για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Pyeongchang της Νότιας Κορέας έχουν ξεκινήσει ήδη και από τη στιγμή που θα τελειώσουν, υπολογίζεται ό,τι περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν παρακολουθήσει τα διάφορα αθλήματα που θα διεξαχθούν σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Ωστόσο η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να είναι απών από μία τέτοια σπουδαία εκδήλωση που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Στην τελετή έναρξης που έγινε χθες παρατηρήσαμε όλοι τα εκθαμβωτικά εφέ φωτισμού, καθώς και τα 1.200 drones που πετούσαν εκείνη τη στιγμή και τα χρησιμοποίησε η Intel για να δημιουργήσει διάφορα σχήματα στον ουρανό, όπως οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι.

Εταιρείες 3 μέρους μπήκαν γερά στο παιχνίδι των Ολυμπιακών Αγώνων, προφανώς για να αποκτήσουν κάποιο κέρδος από το τεράστιο μερίδιο κερδών που θα προκύψει από ένα τέτοιο χρυσοφόρο θέαμα, όπως η Alibaba που παρέχει υπηρεσίες cloud και το ηλεκτρονικό εμπόριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στέλνοντας μάλιστα αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενους στη Νότια Κορέα για να χειριστούν καλύτερα τα πράγματα. Η προσπάθεια είναι μια ξεκάθαρη διαδρομή για την πορεία της Κίνας που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Επιπλέον, η Γαλλική εταιρεία πληροφορικής, η Atos , χειρίζεται τα πληροφοριακά συστήματα της εκδήλωσης. Η Atos έχει μεταφέρει όλα τα κρίσιμα συστήματα πληροφορικής που διαθέτει στο cloud για να απλοποιήσει τα πράγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ως γνωστόν το cloud computing έχει γίνει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διανομής της ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απασχολούν περίπου 200.000 άτομα σε 37 χώρες. Τα αθλητικά παιχνίδια στη Pyeongchang θα έχουν 36.000 εθελοντές, 3.500 τεχνικό προσωπικό, 4.500 αθλητές, 12 χώρους τεράστιας έκτασης αφιερωμένοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 και 50 σημαντικές εφαρμογές πληροφορικής. Επίσης, περίπου 25.000 επαγγελματίες των των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα καλύψουν όλους τους αγώνες

Συνολικά εκτιμάται πως 4 δισεκατομμύρια τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες παγκοσμίως σε 250 ψηφιακές πλατφόρμες και η διαδικτυακή κάλυψη των αγώνων θα είναι πιθανώς διπλάσια από εκείνη της τηλεόρασης, οπότε δεν είναι τυχαίο πως αρκετές εταιρείες τρίτου μέρους θα δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για να βγάλουν κάποιο υποτυπώδες κέρδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας